Иванов деновиве ќе предложи нов гувернер

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
хмммм, изгледа Гошев ќе биде последниот насмеан човек во Македонија..., мора да се тркала од смеење деновиве..... :) кој уште може да се сели......НЕКА СЕ СЕЛИ.................... :wink:

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.009
Поени од реакции
5.660
Само имаме еден проблем, од ДУИ се бунат :pos:
Имам еден другар албанец кој три месеци труби дека албанец ќе биде гувернер...

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
hmmm... ima li nekoj lista na BITNI mesta koi gi drzat ALBANCI??? i kolku e toa PROPORCIONALNO???

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
хмммм, изгледа Гошев ќе биде последниот насмеан човек во Македонија..., мора да се тркала од смеење деновиве..... :) кој уште може да се сели......НЕКА СЕ СЕЛИ.................... :wink:
Дај да баталам јас економија, најди ми место во Германија да се спасам додека не не потонале :))

tomsaso

Пемпере
Член од
10 септември 2005
Мислења
1.387
Поени од реакции
339
Ако Министерство за Образование или слични министерства кои во минатото ги држеле/држат Албанци се некаков индикатор за тоа како ќе изгледа НБРМ тогаш можиме и официјално како Германците за марката, така и ние да си направиме погреб за денарот. Не дека Албанец намерно ќе го уништи, или пак дека сите Албанци се злобдни или неписмени па ќе направат таква штета, туку само поради начинот на управување и извршување на политиката од Албанските политички партии.. Значи ќе повторам не е страшно што е Албанец, страшно е што ќе ги слуша Тачи или Ахмети луѓе од кои треба да се срамат сите - и Албанци и Македонци.

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Срааааааам !!!!:3:
Тој збор одамна е демоде во МК ,бидете малку “ИН“ користете
тендер , данок ,зделка, власт ,мито ,корупција ...

Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.380
Поени од реакции
1.972
Ма јок..Мора да биде некој mini-me,инаку нема да се вклопи во тимот што работи 24/7

Mini-me.jpg

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Не судете пред време, дајте бе ало баталете веќе еднаш Балкански менталитет..уште од старт сите се анонимуси, неспособни, партиски..а бркатиот со ''чисти раце'' е богот.. Па и Гошев пред 7 години беше избран под партиска директива и ако убаво се сеќам беше тотален анонимус за банкарство, напротив , беше третокласен политички потрчко,.. И мене некои неговипотези не ми се свиѓаат, пред се со затегнатите камати.. едит: што се деси со оној трпевски бившиот, кој беше за криминал обвинет.?? жив ли е ?

--- надополнето ---

Дај да баталам јас економија, најди ми место во Германија да се спасам додека не не потонале :))
:se_ molam save us...pls

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Не судете пред време, дајте бе ало баталете веќе еднаш Балкански менталитет..уште од старт сите се анонимуси, неспособни, партиски..а бркатиот со ''чисти раце'' е богот.. Па и Гошев пред 7 години беше избран под партиска директива и ако убаво се сеќам беше тотален анонимус за банкарство, напротив , беше третокласен политички потрчко,.. И мене некои неговипотези не ми се свиѓаат, пред се со затегнатите камати.. едит: што се деси со оној трпевски бившиот, кој беше за криминал обвинет.?? жив ли е ?

--- надополнето ---

Ако имаш време да го бришеш постот бриши додека не ти се смееле сите што го прочитаа..
Не знам што се “сеќаш“ ама сигурно не осеќаш дека некој ти ја полни главата со глупости и се бламираш за Гошев.
Пошто не знаеме дали се сеќаш дали си имал влакна на куренцето кога Гошев станал магистер по економски науки ,ке потрошиме некоја буква за да знаеш и од утре не им давај да те дупат....

Петар Гошев (роден 1948 во с. Пирава, Валандово) е гувернер на Народната банка на Македонија.
Дипломирал на Економскиот факултет во 1971 година, а во 1983 станал магистер по економски науки. Работел како економист во Фабриката за автобуси „11 Октомври“ Скопје. Бил економски советник во Синдикатот на Македонија, а извесен период и шеф на Кабинетот на претседателот на Синдикатот на Македонија.
Од 1984 до 1988 е член на Претседателството на ЦК на Сојузот на комунистите на Македонија. Во 1989 е избран за претседател на СКМ и на таа функција останува до 1991 година. Бил и шеф на делегацијата на Собранието на СРМ во Собранието на СФРЈ.
Поради несогласици со новото раководство на СДСМ, Гошев во 1993 се отцепува од партијата и ја формира Демократската партија. При тоа е избран за нејзин претседател. Од 1997, со обединувањето на Демократската и Либералната партија, станува претседател на Либерално демократската партија.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
^^^^^^^^^^^^^^

Значи , дипломирал и магистрирал економија..вред.. Работел како економист во ФАС ,ваљда негде во 80-ти, 99% од фабриките ги докусурија, а во 90-ти само им турија пепел..вред..Ајде и тоа е ОК.. Член на КП,СКМ..бла бла.. Банкарство другар, банкарство..човекот ден у банка немал поминато, а не да ми го фалиш тоа што бил напреден омладинац и тврд комуњара.. И ајде сега, Гошев е богот, го спасил курсот на валутата, а следниот што ќе дојде по Гошев, потоп...:tapp:

Нека ми го објасни Гошо феноменот наречен високи камати во време на економска криза, кога сегде у свет паѓаа каматите, кај нас рекордно растеа.. Или можеш и ти, ама не ти живееш у скандинавија, те заболе ташаклот што нас тука не дерат со камати

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
^^^^^^^^^^^^^^

Значи , дипломирал и магистрирал економија..вред.. Работел како економист во ФАС ,ваљда негде во 80-ти, 99% од фабриките ги докусурија, а во 90-ти само им турија пепел..вред..Ајде и тоа е ОК.. Член на КП,СКМ..бла бла.. Банкарство другар, банкарство..човекот ден у банка немал поминато, а не да ми го фалиш тоа што бил напреден омладинац и тврд комуњара.. И ајде сега, Гошев е богот, го спасил курсот на валутата, а следниот што ќе дојде по Гошев, потоп...:tapp:

Нека ми го објасни Гошо феноменот наречен високи камати во време на економска криза, кога сегде у свет паѓаа каматите, кај нас рекордно растеа.. Или можеш и ти, ама не ти живееш у скандинавија, те заболе ташаклот што нас тука не дерат со камати
Стварно ме остави без зборови.......

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.009
Поени од реакции
5.660
^^^^^^^^^^^^^^

Во право си и ти, овој Гошев претходно бил само министер за финансии :) Го мразам Гошев (од лични причини) ама доста тресиш зелени, далеку е овој од тотален анонимус, бар јас го знаев и од претходно... Е сега за овој предложениов прв пат слушам, изгледа е близок до премиерот и остали и стварно не ми се допаѓа тоа што една партија ќе ја има и власта и НБРМ, али јбг. И јас како колегите од факултет мислам дека Михаил Петковски ќе беше идеален за таа позиција, ама од друга страна доколку тој беше предложен факултетот ќе изгубеше многу. А за албанец на чело на НБРМ, мислам дека не смее ни да се размислува тоа, со тоа ќе имаат премногу силно оружје за да можат да ги уценуваат македонските партии и да ги држат конците во свои раце.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562

--- надополнето ---

хахаххахахаххахаххахахаххахаххахаххахаххахаххахахаххахах!
Пост на векот! Гошев на CiTro никчето нека му објасни за каматните стапки, оти CiTro е признаен економист и сета ја разбира за рестриктивна монетарна економија.
Абе не се резили аман свести се.Анонимус хахаххахахахаха

п.с. Трпески е жив и здрав, ако не беше он уште милиони баба ти ќе ти даваше.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
^^^^^^^^^^^^^^

Е така де, нас ни требаат економски стручњаци кои ќе намалат камати и ќе ја задолжат државата и граѓаните до дрт како во грција.

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Тежок анонимус е овој !! -.-'

Ама ДУИ убаво се изјасни : Поддршка од нас за овој, утре сабајле ! :) :)

Kajgana Shop

На врв Bottom