- Член од
- 17 февруари 2011
- Мислења
- 775
- Поени од реакции
- 33
Какво прашање, таков одговор.Каква врска има ова што го кажа, со прашањето кое си го цитирал?! :uvo: Друже ти природно...си вака или нешто вежбаш?!
Какво прашање, таков одговор.Каква врска има ова што го кажа, со прашањето кое си го цитирал?! :uvo: Друже ти природно...си вака или нешто вежбаш?!
Да, скроз на скроз си забегал.Појасно неможе да биде од ова.Иначе те поздрави оној професорон од скопската гимназија што ги повикувал учениците да продолжат со него на небото....одлетавте со умот сите виеЕ ова ти се вика одговор. Па останав без зборови, но со крајни напори еве уште еднаш ќе се потрудам да ти биде јасно:
Јасни разлики во верите - јасно објаснети:
Уште еднаш прави Разлика помегу припадниците на верите, зошто јас сум Православен и Православниот е Католик, додека Православен - Католик се разликува од Римокатолик, издвојувајќи ја Верата од Католик башка од Православен ме навредуваш мене што се чуствувам Православен.
Мислам дека од ова повеќе не може да биде појасно.
Значи природно си.....ваков! Ок, јас реков да не вежбаш. :salut:Какво прашање, таков одговор.
Значи:Е ова ти се вика одговор. Па останав без зборови, но со крајни напори еве уште еднаш ќе се потрудам да ти биде јасно:
Јасни разлики во верите - јасно објаснети:
Уште еднаш прави Разлика помегу припадниците на верите, зошто јас сум Православен и Православниот е Католик, додека Православен - Католик се разликува од Римокатолик, издвојувајќи ја Верата од Католик башка од Православен ме навредуваш мене што се чуствувам Православен.
Мислам дека од ова повеќе не може да биде појасно.
Атеистите и немаат задоволителни одговори, затоа и продолжуваат во потрага по вистината, кога би имало одговори и вашата вера ќе престане, верување во нешто непостоечко и ирационално. Вие во меѓувреме се сте предале, за вас е задоволителна вистина, прикаска која е стара колку и човештвото.Атеистите немаат задоволителен одговор на ниедно прашање кое природно самото битие на човекот му го наложува, а го земаат како одговор само поради храна на егото , па тоа и те како им фрчи наоколу по форумиве, од желбата за себедокажување си патат не за друго. Макар тоа ги коштало и по цена на вистината. Тие велат се е едно големо ништо , и убаво им е да веруваат во ништо.. Верници се тие и то какви, што им велите да не дискутираат? Не не! тоа не е во чест на слободата. Та бог неа за ваквите како нив ја даде Поздрав атеисти и многу ве сакам!
Ох, Љубовџике, колку е некако невозбудлив сарказмов, а проѕирен презирот... шо не си кажеш директно што си мислиш? Јахве ионака не пази на формата него на содржината, нели?Атеистите немаат задоволителен одговор на ниедно прашање кое природно самото битие на човекот му го наложува, а го земаат како одговор само поради храна на егото , па тоа и те како им фрчи наоколу по форумиве, од желбата за себедокажување си патат не за друго. Макар тоа ги коштало и по цена на вистината. Тие велат се е едно големо ништо , и убаво им е да веруваат во ништо.. Верници се тие и то какви, што им велите да не дискутираат? Не не! тоа не е во чест на слободата. Та бог неа за ваквите како нив ја даде Поздрав атеисти и многу ве сакам!
Атеистите и немаат задоволителни одговори, затоа и продолжуваат во потрага по вистината, кога би имало одговори и вашата вера ќе престане, верување во нешто непостоечко и ирационално. Вие во меѓувреме се сте предале, за вас е задоволителна вистина, прикаска која е стара колку и човештвото.
Да, да, знам колку не сакате погледни го постот бр. 131 од темава.
Но тоа не е причина и ние тебе да не те сакаме. Те сакаме и тоа многу. :smir:
Колку убаво кажано.Немој да мешаш религија и вера, верба тука има разлика можеш да не припагаш официјално на ниедна религија а сепак да веруваш.
За жал ме претекна, само што се решив да ти одговорам на претходните прашања од претходниот пост па ке напишам пак дека се дрзнувам што те посочувам како тебе за пример на слободната волја Јас слободно му пристапувам на Бог како што и ти слободно се одалечуваш од него.Колку убаво кажано.
Ако официјалчно не припаѓаш на ниту една религија, ВО ШТО ТОА ТИ ВСУШНОСТ ВЕРУВАШ, тогаш?
Во минатиот пост имаше најразлични стилски фигури, но во овој нема. Овде најискрено те прашувам. Ако не припаѓаш на христијанството, исламот, јудеизмот, хиндуизмот, таоизмот, кирибати, зороастранизммот, маздаизмот или кој-к*р-измот, тогаш:
ВО ШТО ВЕРУВАШ, кога викаш: „верувам?“
Накратко, кој е тој твој бог, кој е вонинституционален и вонрелигиски? Накратко.
...баш ми е жал... мислев дека ќе можеме да се разбереме...За жал ме претекна, само што се решив да ти одговорам на претходните прашања од претходниот пост па ке напишам пак дека се дрзнувам што те посочувам како тебе за пример на слободната волја Јас слободно му пристапувам на Бог како што и ти слободно се одалечуваш од него.
Јас не реков за мене конкретно, последната реченица не вади ја од контекст,тоа беше воопштен пример. Мојата верба е индивидуална но со самото тоа јас и припагам и на нејзината општествена форма како институција, не го негирав тоа, институциата е земна и човечка што значи дека таму не се исклучени грешки во однос кога ги критикувате поповите или свештените лица.. Верувам во Господ Исус Христос. Под господ ја подрзбирам неговата троичност и како господ и како син и како свет дух. Свето тојство.