Што бараат атеисти на форум за религија?

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.940
Поени од реакции
12.534
Која ми е поентата? Паа си личат искрено.Богот во кој веруваш никогаш и никаде немам прочитано да бара од луѓето или пак свештениците негови )незнам ни дали барал свештеници да има) да се облекуваат така и да прават работи кои ги правеле оние со пагански обичаи и кои верувале во повеќе богови.Овој на сликата не го разликувам по ништо од оние египетски свештеници, или грчки и римски кои принесуваше жртви на боговите нивни и правеле триста адети и обичаи измислувале за да го слават нивниот бог.Мене ова ми е смешно искрено да ти кажам.Требало и пиратска марама да стави и пиц пец е..
Има разлика...едните не знаат да се смеат, имаат моронска сериозна фаца без елан, нема живот во нивните очи...

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Кој ти изгледа по нормално, попот или петардата со стар ворс маска?
Мене петардата. Од попот ми се гади, пошто знам дека лаже и се кити за да заблудува.

--- надополнето ---

Не се срами можеш и да пишеш нешто
Фала друже за охрабрувањето - ми значи. Посебно кога е од вака искусен форумџија :P

--- надополнето ---

Има разлика...едните не знаат да се смеат, имаат моронска сериозна фаца без елан, нема живот во нивните очи...
Тачно :) ...а другите се као штотуку да се вратиле од подиум на најдобрата утринска журка од 7-дневниот open-air фестивал за да почилираат малку пред шатори. :)

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.940
Поени од реакции
12.534
Тачно :) ...а другите се као штотуку да се вратиле од подиум на најдобрата утринска журка од 7-дневниот open-air фестивал за да почилираат малку пред шатори. :)
Tачно, 3 days of Love, Sex & Music - Woodstock hippie festival и после они мене.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Во врска со иконите, фреските, киповите, имаше неколку Расправии, па и одлуки на Вселенски Собор, со кои е ДОЗВОЛЕНО ВО ХРИСТИЈАНСТВОТО да се фрескописуваат црквите. Верата на светите оци, на тие собори дава гаранција дека тоа е правилно.
Кој е тој смртник кој си зема за право ДА ДОЗВОЛУВА нешто во христијанството или да го забранува?!?! Кое е тоа горделиво и самозадоволно типче кое си земало за право да менува збор од бога за да може да направи кеш?!?!

Кој му дал него право да ја менува верата?!?

Член од
17 февруари 2011
Мислења
775
Поени од реакции
33
Кој е тој смртник кој си зема за право ДА ДОЗВОЛУВА нешто во христијанството или да го забранува?!?! Кое е тоа горделиво и самозадоволно типче кое си земало за право да менува збор од бога за да може да направи кеш?!?!

Кој му дал него право да ја менува верата?!?
Кажи ми го Символот на верата и да видеме што е во него сменето? Која вера е сменета? Што вели Символот, а што ти?
Нормално, ако го знаеш Символот, ако пак не, пронајди го на Интернет, некаде го има.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Кажи ми го Символот на верата и да видеме што е во него сменето? Која вера е сменета? Што вели Символот, а што ти?
Нормално, ако го знаеш Символот, ако пак не, пронајди го на Интернет, некаде го има.
А што е со: Не прави слики од она што е на небото и она што е во земјата?

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398

Ај дочитај ја втората Божја до крај и ќе видиш дека „...има уште...„ а не саде извадоков.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Ај дочитај ја втората Божја до крај и ќе видиш дека „...има уште...„ а не саде извадоков.
Do not have any other gods before me. ?!?

Добро, признава дека не е единствен Бог во светот. Зошто се повикуваш на ова, пошто мислам дека ич не ти одговара у моментов... или у било кој момент :)

--- надополнето ---

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Па нормална работа е...како и сите други работи у светов и таа е дезинформација.
Или у најмала рака се толкува на погрешен начин.
Живееме во време на дезинформации.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.398
Поени од реакции
5.030
Па нормална работа е...како и сите други работи у светов и таа е дезинформација.
Па што не лажеш тогаш бе Игорче? :)

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Абе ти ја откри америка.... :pos2:

А што е политиката? Секој се служи со дезинформации за да остане подолго на власт. Па дури и да ја губи власта ќе му ја даде на вечниот противник само да не се појави некој трет. Па ако треба и ќе му помогне во тоа, само да не се појави нешто трето, четврто..... или скраја да е петто, шесто....
Затоа го имаш изборот....

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Чекај, чекај малку хехе !
Како бе не сум ја видол темава ? :pos:

Едно нешто; што барате ВИЕ (се мисли на религиозните фаци) на форумот воопшто ?

Знаете ли што е тоа ИНТЕРНЕТ ФОРУМ ???

Значи интернет форумот е онлајн сајт за дискусија каде што членовите можат да бидат дел од разговори во форма на постови (постирани пораки).
Значи се отвара јавна дебата на одредена тема во која ќе разменуваме мислења а нивни учесници ќе бидат членовите на форумот.
Еве што бараме ние атеистите на форумот.

Вие, драги мои сте за друго дојдени овде.
Вие воопшто не дискутирате (со своја глава, како што треба !) туку само копирате и пастирате одредени делови од светите книги во вашата религија, за која нема потреба од меѓусебна дискусија (помеѓу вас) бидејќи според вас ; вашето знаење со кое располагате е апсолутна вистина !

Вие сте овде за да ширите ПРОПАГАНДА ! драги мои...

Член од
17 февруари 2011
Мислења
775
Поени од реакции
33
Е ова ти се вика одговор. Па останав без зборови, но со крајни напори еве уште еднаш ќе се потрудам да ти биде јасно:

Јасни разлики во верите - јасно објаснети:
Уште еднаш прави Разлика помегу припадниците на верите, зошто јас сум Православен и Православниот е Католик, додека Православен - Католик се разликува од Римокатолик, издвојувајќи ја Верата од Католик башка од Православен ме навредуваш мене што се чуствувам Православен.

Мислам дека од ова повеќе не може да биде појасно.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Е ова ти се вика одговор. Па останав без зборови, но со крајни напори еве уште еднаш ќе се потрудам да ти биде јасно:

Јасни разлики во верите - јасно објаснети:
Уште еднаш прави Разлика помегу припадниците на верите, зошто јас сум Православен и Православниот е Католик, додека Православен - Католик се разликува од Римокатолик, издвојувајќи ја Верата од Католик башка од Православен ме навредуваш мене што се чуствувам Православен.

Мислам дека од ова повеќе не може да биде појасно.
Каква врска има ова што го кажа, со прашањето кое си го цитирал?! :uvo: Друже ти природно си вака....или нешто вежбаш?! :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom