Фан Клуб: Интер

A бе имам некое чувство, ама ако кажам че ми се смејте :)

Ми игра некое ребро, ми вика ако освој ЛШ Барса, Меси че си го здомиме :)

Ахаха, па ако дојде ќе се усреќиме - Матераци уште на прв тренинг ќе му скрши нога. :)

Мене чудно ми е од кај сеа волку пари се најдоа за трансфери,нели Морати се подготвуваше за ФФП :tv:!

^ Какви пари бе Ќирца, нели глеаш дека си шпекулираме, си тепаме време во sci-fi филмчиња :)

Диего беше во Јуве лани, тоа што Адри беше со години за нас пред калчополи. Единствен што може да направи нешто. Ова сезона го продадоа само поради тоа што беа толку многу убедени дека Дел Нери со својата 4-4-2 ке направи нешто.

Кваљјарела, Аквилани и уште некој чат-пат (баш ме интересира кои се овие чат пат :)), овие двајцата не дека се лоши, ама не се за да направат некоја разлика, добри се, онака солидни ама не се Ето, Чави, материал. Така да, за добри играчи имаме и ние добри, знам дека си свесен за да играт во Интер мора да ги бива малце, ама екипа со 2 Супер Играчи, 3 Добри, и другите онака below-average не се прави. Затоа и ги спомнав тие што ги спомнав -Сахин, кој изгледа во Реал ке оди. Така да на негово место Хамшик додади го.

Чудно вака што не спомнуваш имиња, и само 60 милиони евра викаш. Еден Хамшик само глуп би го продал под 18 милиони, Санчез под 22 милиони ако го земеме - сме го украле, тој олраунд бек што викаш, баш ме интересира на каков тип на играч мислиш, и колку стар, оти ако се продолжи политикава не се чуди и ако тоа биде Агуирегарај.

Ето, Пацини и Кастањос ако се доволни, јас главата ке си ја сечам. Една повреда од 1 месец на Ето... Остај тоа, Кастањос како ке игра во Сериа А никој не знае, досега сите гола му се во стил на Пацини, тргнувајќи од тоа дека сакаме во иднина све повеке италијанци да имаме во тимот, и десет пати подобар од Пацини да е, нема шанса да добие толку многу шанси за прва сезона.

Напаѓач мора да се донесе, дали Нејмар или Бензема не знам, ама мора еден, Пандев и Милито не се за во Интер, ни за Пацини не се сложувам дека е, ама ајде џабе да се уморам да пишам против него, добар бил со глава.

Ако за Кутињо сум хард-кор против тоа да се позајми/продаде, за купување на Робен сум 100000 повеке против. Стаклара не ќе отвараме.

100 милиони, пола од парите на 2 докажани играчи, другите 50 на играчи како Санчез, Нејмар, Гансо (хелоу Милан), Тевез, итн.

Не знам што си запнал за тие 100 милиони евра. Интер го има костурот на екипата, само треба да се доградува (менуваат старите со младите) постепено, а не одма да се изнакупат 10 играчи и после 8 од нив продади ги, другите двајца на клупа ќе дремат... Кога мислам на костурот, мислам на Цезар, Ранокиа, Маикон (ако не си отиде), Мота, Снајдер, Ето. Тоа ти се 6 стандардни првотимци, иако не сакам да ги додадам Лусио и Пацини.

Да, потребни се прв тим материјал играчи, но не цел нов тим како што ти пишуваш. Според тебе, треба да се донесат, Хамшик, Санчез, Нејмар, Тевез, Гансо и гарант уште 2-3ца класа играчи. И кај ќе ги бутнеш тие? Секој од овие чини над 20 милиони евра, и зар мислиш дека ќе сакаат да седат на клупа или 20 м ќе се фрлат за играч на клупа да седи? А да, и демек овие недокажани се?

Потребни се играчи како што купија пред 2 години, играч како Мота (кој игра секаде во средината), Милито (потценет напаѓач), Лусио (исфрлен од екипата), Снајдер (исто така), играчи кои ќе се земат за малку пари, скоро ич, а кои злато вредат.

Кога мислам на олраунд игрч од одбрана мислам на некој како Киву (попаметен само), кој може да игра и лев и десен бек и централен бек и понапред (како што го играше Мансини).

Ти викам, 100 милиони во едно лето за нов тим нема шанси да гледаме таков филм. А искрено, не ни сакам. Јас сум задоволен барем од тројца играчи, кои ќе бидат закана за Камбиасо, Маикон, Милито и Занети, т.е што од клупа ќе прават притисок на тие од првиот тим да играат подобро. Ако не играат добро поединци од првиот тим, одма да бидат заменети со овие од клупа, нешто што оваа година го немавме, на одредени позиции.

--- надополнето ---

Нормално дека во тие 100 милиони се и парите од Маикон, Пандев, Милито, Снајдер...

Тевез не е во таа група на докажани од проста причина што сметам дека најголем фејл ке се прави ако се дадат 30 милиони евра за него. Мое мислење е ова.
Санчез не е во таа група затоа што ова му е прва сезона да се истакне вака, и не верувам дека ке се ризикува со некоја глупа сума од над 20 милиони, иако лично мислам дека вреди многу повеќе од тоа, ама пак тоа не мора да значи ништо, ни Кики не вреди 85 милиони или колку и да беа, ама ете се случе што се случе. Последните двајца бразилци се многу млади за да се даде над 15/18 милиони евра по главче :)

Докажани се Фабергас, Хамшик, еве искрен ке бидам и ги пишувам тие што ги мислев за во предходниот пост. Најслаби сме во средина, не сме слаби, него очајни сме. Додади на овие двајца Санчез, Андреоли, Бенз/Тевез/Нејмар или кој и да бил од овие тројца, сеедно ми е ако се донесат 3/4 од предходните именувани играчи.

Навистина ми е мака што дојдени сме до тоа да се задоволиме со Инлер, Минлер, Карја, Монтоливо, Крајнчар, Пирло и еден куп на играчи од овој тип (не доволно квалитетни или стари). Не дека сакам да се фрлат пари колку да се фрлат, не знам како гледате на ситуацијава, ама ептен сме очајни.

Е сега, има и други опции како Кавани, Пасторе, Агеро, и милион други, ама овие онака ми паднаа први на памет кои се доволно добри и солидни за во Интер.

Сите сме свесни ако не се троши сега, не чекаат темни денови (години). :)

А кој ти гарантира дека Фабрегас/Хамшик/Сахин ќе се снајдат во Интер? Што ако се фрлат 30-40 милиони евра за некој од нив и потоа се случи Кварезма/Мансини втор дел?

Не знам што си запнал за тие 100 милиони евра. Интер го има костурот на екипата, само треба да се доградува (менуваат старите со младите) постепено, а не одма да се изнакупат 10 играчи и после 8 од нив продади ги, другите двајца на клупа ќе дремат... Кога мислам на костурот, мислам на Цезар, Ранокиа, Маикон (ако не си отиде), Мота, Снајдер, Ето. Тоа ти се 6 стандардни првотимци, иако не сакам да ги додадам Лусио и Пацини.

Да, потребни се прв тим материјал играчи, но не цел нов тим како што ти пишуваш. Според тебе, треба да се донесат, Хамшик, Санчез, Нејмар, Тевез, Гансо и гарант уште 2-3ца класа играчи. И кај ќе ги бутнеш тие? Секој од овие чини над 20 милиони евра, и зар мислиш дека ќе сакаат да седат на клупа или 20 м ќе се фрлат за играч на клупа да седи? А да, и демек овие недокажани се?

Потребни се играчи како што купија пред 2 години, играч како Мота (кој игра секаде во средината), Милито (потценет напаѓач), Лусио (исфрлен од екипата), Снајдер (исто така), играчи кои ќе се земат за малку пари, скоро ич, а кои злато вредат.

Кога мислам на олраунд игрч од одбрана мислам на некој како Киву (попаметен само), кој може да игра и лев и десен бек и централен бек и понапред (како што го играше Мансини).

Ти викам, 100 милиони во едно лето за нов тим нема шанси да гледаме таков филм. А искрено, не ни сакам. Јас сум задоволен барем од тројца играчи, кои ќе бидат закана за Камбиасо, Маикон, Милито и Занети, т.е што од клупа ќе прават притисок на тие од првиот тим да играат подобро. Ако не играат добро поединци од првиот тим, одма да бидат заменети со овие од клупа, нешто што оваа година го немавме, на одредени позиции.

Немој де сега све буквално, 100 милиони го пишувам за да не седам амтематики да правам и да пишам 92,332,ххх. Значи зборам за голема сума на пари, која мора да се потроши. Цезар на 32 години, и на фамозни фејл одбрани, Камби на 30/31 години и на неспособност да сврзе 2 подавања, Маикон кој личи на играч од македонската лига и не е ни сенка на ланскиот, Ето на 30 години за костур во тимот го сметаш? Од сите овие, само Мота и Снајдер можат да се сметат за добри играчи во иднина, иако за Снајдер ептен сум да се продаде дур можеме за големи пари, затоа што не го сметам за лидер.

Според мене треба 5/6 играчи, 5 стартери и тој еден, може ама и не мора стартер. Преку кур ми е веќе да гледам како незаинтересирано цели 90 минути глумат дека играт овие нашиве, и тоа не само еден натпревар него над 20 натпревари, земи прелистувај ја темата, па и предходната ке видиш што сме збореле цело време, дека кур ги боле повеке, сакаат нови договори повеќе пари, и тоа е тоа. Доаѓаме на ситуација како деца да се радуваме на победа над Чезена па уште и некој кој ке пише “е овој е тој Интер за кој навивам јас, ЛУД ИНТЕР“, кој луд Интер бе, да беше ЛУД 10 гола ке им дадевме на Чезена, а не... Ама ај, што знам јас. Не ми превртувај зборови, не пишав недокажани во тој смисол, објаснив во еден пост зошто не ги сметам во исто ниво на Фабрегас. Некои се многу млади (нејмар Гансо), Санчез само една сезона се покажа вака, лани ни ти ни јас не го знаевме.

Чудно ми е какви желби си имаш.. потфрлени, гага, вакви, онакви... Уствари да бе, заборавив, Тенерифе сме ние, не сме Интер. Во тим каде што Ето зема по 10 милиони во сезона, ти си задоволен со потфрлени играчи, онака стари некои ко Милито и Лусио. Бравос. Не знам од каде толку сигурен дека овие вакви играчи се подобри од овие старциве сега што ги имаме, ама океј, секој со свое мислење, нема да се убедиме дека јас сум во право или ти си.

А кој ти гарантира дека Фабрегас/Хамшик/Сахин ќе се снајдат во Интер? Што ако се фрлат 30-40 милиони евра за некој од нив и потоа се случи Кварезма/Мансини втор дел?

Сахин чкртни го Реал ке го земат, па тогаш ке видиме од каде толку сигурен јас. Фабрегас и Хамшик ти се box-to-box midfielders, нема утка кај нив, поседуваат огромен квалитет, ОГРОМЕН.

Каква одбрана само се негуваше со Мур лани говори сликава

lionel-messi-cristian-chivu-2010-4-28-17-55-38.jpg

У пм :)

Мурињо ме убеде дека навистина 50% од играта на тимот зависи од тренерот. Бенитез ама уште повеке ме убеде во тоа. :)

• Ми се допаѓа
Reactions: Syn
Мурињо ме убеде дека навистина 50% од играта на тимот зависи од тренерот. Бенитез ама уште повеке ме убеде во тоа. :)
Хахаха, на место коментар. :)
Богами, го вкусивме тоа и на најдобриот и на најлошиот можен начин.

Чудно ми е какви желби си имаш.. потфрлени, гага, вакви, онакви... Уствари да бе, заборавив, Тенерифе сме ние, не сме Интер. Во тим каде што Ето зема по 10 милиони во сезона, ти си задоволен со потфрлени играчи, онака стари некои ко Милито и Лусио. Бравос. Не знам од каде толку сигурен дека овие вакви играчи се подобри од овие старциве сега што ги имаме, ама океј, секој со свое мислење, нема да се убедиме дека јас сум во право или ти си.

Де бре, лани во плус беше тимот од трансфери (финансиски плус), па пак освоија се што може да се освои. Зар мора да се потрошат 92,332,ххх милиони за да тимот биде победнички?

Дека не е све во парите имате пример во Реал М,секоја година фрлаат над 50 000 000 и неможат да освојат трофеј! Сите сме уверени дека на Интер му треба свежа крв бидејки скоро сите играчи се во повозрасна линија и јас сум за тоа ова лето да се потрошат повеќе пари! Прво и основно ова лето во средина мора да се засилиме бидејки Станкович,Камби,Мота па и Занети искрено не се веќе за прв состав,затоа нека се понуди солидна сума до Монтоливо,Модрич и други ако сакаме да гледаме наредна сезона јак Интер!

Не бе, не е се во парите, ќе зеаме играчи како што земаат Чезена и ќе се надеваме на титули...

До негде е во право Јонзе, само малце претерува со тие 5-6 играчи зашто истите коштаат 200 милиони сите заедно, може 160 најмалце... (Санчез 25, Фабрегас 45, Нејмар 20, Тевез 25, Гансо 20, Монтоливо 15, и кои и да ги кажа другите, не ги памтам)...

Јас сум против да се задржи Мота, не можам да го гледам како го глуми Чаби Алонсо, и не знам дали Лео намерно го изоставува кога тренираат посед на топка или шева па на утакмица надокнадува со бесконечните додавања до Лусио, Ранокиа и Камби, напред топката НЕ.

Според мене, во одбраната не се потребни никакви засилувања, освен ете Андреоли и може да се врати и Калдирола, Матераци и Кордоба аут(или во 3 состав).

Маикон мора да си замине, нема желба бе, џабе седи. Не знам кој на негово место, но јас сум пред се за Ван дер Вил.

Средината, цела менување, ремонт. Ете, би го задржал Камби како деструктивец, или Мота во краен случај, а плус 2ца, кои не е битно, но не некои од типот на Мота и да очекуваме да се докажат, еднаш се дешава да купиме такви играчи и да освоиме ЛШ ако мислите дека пак со Милитовци и Мотовци ќе освоиме нешто а без Мурињо многу се лажете, премногу.

И исто така, ако очекувате пак Морати да направи добар бизнис како продавањето на Ибра се лажете, еднаш се дешава тоа во 10 години,или со доведувањето на Милито и Мота, и избрканиот Снајдер. Еднаш у 10 години, а може и поретко. Мора да се дадат пари, или ништо. Избркан знаете кој е? Бориело, ај него да го земеме ако не....

Не знам, не се напнувам, рано е за трансфериве, ама нема да ни биде лесно, ако не се купи ништо до 10ти август, очекувам повторно фејл, и не ми кажувајте Снајдер дошол последните 5 минути, него го избркаа а Мурињо го молеше како што некој средношколец ја моли девојка му да му даде.

И нов тренер, ама кој :)

Да бидиме реални..без инвестиции тешко дека ќе му се спротиставиме на Милан догодина за скудетото...не ги пратите зарем нив??..тие со моменталниот состав ќе се засилат со Гансо,Таиво и уштенеколку засилувања за да бидат уште поконкуренти догодина, а овие нашиве се задоволуваат со Кастињос, и се вадат некои глупи шпекулации за Робен(воопшто непотребен играч),Фабрегас(невозможен) и Тевез(прескап)..нам ни треба свежа крв на местото на Станкович,Камбиасо,Занети каде што ќе можат да роварат на теренот 90 минути и ќе се градат акциите..не се сложувам со Таланасе дека ни треба екстра класа поединци бидејќи во денешно време тешко може да се ангажира класа фудбалер за помалку од 25 милиони евра со оглед на финансиската сотојба во Интер тоа е невозможно..а и не верувам дека раководството ќе потроши над 30 милиони што во овој случај повторно во клубот ќе пристигнат некои полупросечни играчи оваа лето за 12-15 милиони евра со искуство во Сериа А...а костурот на екипата би требало да остане истиот:toe:..како и да е во клубот исклучително ако сакаат Морати и компанија да освојуваат трофеи(не само наредната година туку во иднина) мора да се инвестира над 60-70 милиони евра со играчи кои ќе бидат во корист а не имиња....Кој на приемр ќе гарантира дали Монтоливо ќе се снајди кај нас ако го ангажираме за 18-19 милиони евра??..или Санчез за 25 милиони евра??..реално гледано Морати не ја прави истата грешка како на времето и поради тие причини тешко дека ќе се одлучат за некаков бомбастичен трансфер....што значи според мене(од моја гледна точка) би требало да очекуваме слични трансфери како Харѓа и Пацини на лето:kesa:

Ван Дер Вил, Монтоливо, Сахин, Санчез се доволно. Би го продале Маикон и би промовирале некој од младинцине како 4 централен. Милито, Станкович, Кордоба, Матераци слободно можат да бидат асистенти.

Ако и наредната година во средина играме со Занети, Камбијасо, Мота и Станкович во прв тим, ќе се откажам од Интер и ќе се декларирам како фан на Интер Примавера. :toe:
Ќе си отворам Фан Клуб: Интер Примавера и сам ако треба ќе пишувам, а може и ќе ми се приклучи уште некој бунтовник незадоволен од тимот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom