Новите автобуси (даблдекери, кинески и украински) во Скопје

T

Tetro

Гостин
Татко ми во вакви ситуации знае да каже „А бре само стап, и удри мавај. Не кажувај зошто. Мавај се додека не им текне зошто.“
И јас ова го сметам како закана, и треба да добиеш пријава значи. :smir:

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.497
Поени од реакции
8.032
Дјуд, да не заврши и факс за ПР додека го учеше НДТ на МФС?!

И јас од тебе не очекував реченица „Мореее, испран мозок ти клале у тоа главата.“

И за крај твојот болд. Прифаќам коментари како грди се, знакчето без врска, не ме собира на горниот кат итн... меѓутоа се работи за НОВИ автобуси, кои се ТУКА. А кога веќе се тука зошто и политичарите да не се порадуваат.
Некако имам чувство дека сакаш муабетот да го однесеш во насока на политички ПР стратегии, но тоа не е тема на муабетот.

И едно мало деталче за двокатниов, климата фуче.

--- надополнето ---

И јас ова го сметам како закана, и треба да добиеш пријава значи. :smir:
Ако ме видиш на собиранка, немој да ми се приближуваш, имам мајца со Чак Норис. :baeh:

slobbo

LoneRyder
Член од
16 ноември 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
583
Првиот двокатен автобус почнува со редовна служба во ЈСП

Првиот пристигнат примерок на двокатниот кинески автобус за потребите на јавниот превоз во Скопје денес ја доживеа и својата втора промоција, овој пат пред влегувањето во редовен сообраќај на градските линии. Јутонг-от засега ќе се обраќа на линијата 15а. Возилото е долго 10,58 и е високо 4,2 метри, а го придвижува 6,7 литарски мотор од произведувачот „Cummins“, со моќност од 220 коњски сили. Автобусот има капацитет за 80 патници, од кои 40 се седишта на горната платформа, додека на долната платформа има 20 седишта (17 фиксни и 3 на расклопување) и 20 места за стоење. Таванот е висок 190 сантиметри на долната и 170 сантиметри на горната платформа

сега уште повеќе ги хејтам автобусиве што е со нас што сме повисоки од 1.9 м :(
навистина треба нешто да се превземе автобусите високи 1.9м со 1.7 а плус и ниски рачки, патики само до број 45 продаваат ова ќе да е завера против нас високите :(

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Автобусиве ко за кинези да се правени.
Што ќе правам ја со моите 1.90цм ?

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Автобусиве ко за кинези да се правени.
Што ќе правам ја со моите 1.90цм ?

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Штом е и долниот дел 1,9м, тогаш ние високите ќе седиме, а другите ќе стојат! :toe:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Па ќе имамe оправдување зошто не сакаме да станеме... Баш ќе биде топ :)
Јако ќе биде со кромидите и марулата кога ќе се заглават по скаличките :pos: Јас сум од тие што се малце над 1.7, не сум у ризичната група, ама стариве кога ќе видат како е на спратов револуција ќе кренат :icon_lol:

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Јако ќе биде со кромидите и марулата кога ќе се заглават по скаличките :pos: Јас сум од тие што се малце над 1.7, не сум у ризичната група, ама стариве кога ќе видат како е на спратов револуција ќе кренат :icon_lol:
Нема да се качуваат на спрат, голема надморска висина, ќе им се крене притисок... Ќе се прилепат до скалите, па за тие од горе симнувањата ќе биде историско...

Не можам да замислам како ќе изгледа утринската гужва во таков автобус. Како ќе се одвива процесот на симнување од горе... Не знам колкав е капцитетот на стариве двојни автобуси, но сигурно во 7 саат сабајле троструко се исполнети. Се чувствуваш како забетониран меѓу живи луѓе... Таква ситуација на скаличките во новиве... Ужас!

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Старите автобуси не чинеа.Еве се купија нови,па и тие не чинеле.Што народ ќе бевме бе упм!!!
Абе само вакви за нас :

абе знаете што? нашиве виделе кај комшиите па ајде и кај нас

http://www.infoverzum.com/2010/11/lasta-dabldeker-od-sutra-na-gradskim.html

не сме први во оваа идеја :helou:

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
па и на иста линија (15)
за разлика од нашите нивните се модерни мада мене па ми се допаѓа и ретро дизајнот мада убаво е човек и нешто ново да гледа како што е модерна јапонија, не знам сега што е боље. иначе они од 2010 ги имаат пуштено во промет, и да да не токму на иста линија 15 :vozbud:

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Таа е таа. Накај портокалово иде, али и внатре е средена едно 80% кај оделот за патници :)
да да таа е добра. има и еден несквик мислам беше плаво со жолто дупли автобус автоматик е. и тој е добар само го мењаат на недела дена на различна релација

--- надополнето ---

Dvokatniot e prototip i ne gi zadovoluva homologaciite vo nasata drzava(a i vo eu posto nasite se kopija). Sve vise vlaga u predizborna kampanja i po sekoja cena. SRAMOTA
а ти ли беше тој шо ги проверува за хомологација бе.. па така кжи де. и? имаш некој совет да му дадеш на грујо/коце/директоров на ЈСП шо треба да оправат за да им се свиѓаат автобусиве на таквите ко тебе ?

Член од
17 февруари 2006
Мислења
63
Поени од реакции
5
Дали има поставено помошни излези од втор спрат?Пошо ако на прометниве станици почнат да се симнуваат луѓе у време коа има најмногу гужва,ке остане автобусот 15 мин на на една станица. :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom