Новите автобуси (даблдекери, кинески и украински) во Скопје

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
627
Има една 57мица обновена... од старите. Убава е :) Иначе ми се свиѓа овој двокатниот бус :)

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Има една 57мица обновена... од старите. Убава е :) Иначе ми се свиѓа овој двокатниот бус :)
како мислиш обновена од старите? ја репарирале? да не мислиш на една дупла со црвена хармоника у средина?

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Даблдекерот владее!!!

Ова од лично искуство. http://cooltura.mk/?p=1667
Кажи повише ..како што..удобен ли е..се возеше ли на вториот кат.. се превртува ли на кривини,удира ли у надвожњаци.. како што сакаа некои зли јазици да оцрнат :tv:

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Прво пуштија нова линија 15-а, сега го путија катниот да кружи покрај влада. Ајде, чекам да видам јас со своите 2 метра како ќе се снајдам на спрат :)

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
Dvokatniot e prototip i ne gi zadovoluva homologaciite vo nasata drzava(a i vo eu posto nasite se kopija). Sve vise vlaga u predizborna kampanja i po sekoja cena. SRAMOTA

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Dvokatniot e prototip i ne gi zadovoluva homologaciite vo nasata drzava(a i vo eu posto nasite se kopija). Sve vise vlaga u predizborna kampanja i po sekoja cena. SRAMOTA
од каде, жити никнејм, виде оти не поминува на хомологација?!

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
И каде оди таа 15а линија?
Исто како 15, само наместо по Партизанска, оди по Илинденска. Не поминува од кај соборна, туку од кај Влада. Ја пуштија пред извесно време.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.497
Поени од реакции
8.032
тончи, сите автобуси поеднечно ќе ги претставуваат и ќе се возат во нив? :D и панделки ствари?

Може е ова нова кампања, панделка за секој автобус.
Нема веќе панделки и слични работи. Ова беше бидејќи е прв од двокатните автобуси.

Тончи , во улога на портпарол :icon_lol:
Си го рекламирам сајтот бе. Сеа кај и да е ќе ми стигне порака од Мистичен со Алек (основачот на cOoLTuRa.mk) да им однесеме гајба пиво и кикирики и да ги гледаме Алек и Серпико како се контраат на политички теми додека сите останати пиеме пиво и грицкамеме кирики во одаите на Кајгана Медиа :)

Кажи повише ..како што..удобен ли е..се возеше ли на вториот кат.. се превртува ли на кривини,удира ли у надвожњаци.. како што сакаа некои зли јазици да оцрнат :tv:
Има една српска поговорка „Не куди коња којег ниси јахао“.

Прво пуштија нова линија 15-а, сега го путија катниот да кружи покрај влада. Ајде, чекам да видам јас со своите 2 метра како ќе се снајдам на спрат :)
Паа, ќе се снајдеш. Уствари може ако се наведнеш :) Висината на горниот кат беше 170 и некој сантим. И онака горниот кат е предвиден само за седење, не и за стоење. Кај скалите има сензори кои бројат колку патници има горе и веднаш до сензорот има индикатор за тоа колку слободни места има горе. Доколку покажува 0 тогаш ќе си стоиш на долниот кат.

Детска радост беше за сите на горниот кат. Имаше еден новинар висок скоро 2 метри, не се сеќавам дали беше од Телма или од Алфа кој кажа: Абе џабе јадат гомна овие, горниов кат е ТоБ.
За време на обиколката учениците од ЈБТ кои седеа во Пјаца му аплаудираа на бусот :)

Kajgana Shop

На врв Bottom