Кој е против поседување оружје?

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Добро е да поседуваш оружје. Денес постојат секакви лајна. Како тоа лајното погоре.

Нешто ме интересираше да знам.Сакам да поседувам оружје, што треба да направам?Значи обука некаква-било каква, да има стрелише да пукам да е учам, да добијам после дозвола за оружје и да си купам некое пиштолче-не ради фраерлук не ни помислувам на тоа ама ете колку да знам да пукам и да имам нешто такво дома за некогаш недај боже да притреба.Не треба некое премногу моќно оружје туку колку да имам и да си одбранам територија кога ке притреба...

Нешто ме интересираше да знам.Сакам да поседувам оружје, што треба да направам?Значи обука некаква-било каква, да има стрелише да пукам да е учам, да добијам после дозвола за оружје и да си купам некое пиштолче-не ради фраерлук не ни помислувам на тоа ама ете колку да знам да пукам и да имам нешто такво дома за некогаш недај боже да притреба.Не треба некое премногу моќно оружје туку колку да имам и да си одбранам територија кога ке притреба...

Долго мачење додека извадиш дозвола.

Слободен човек нема потреба некој да му дозволува нешто што му следува од Господ дадено.

Слободен човек нема потреба некој да му дозволува нешто што му следува од Господ дадено.

Ај дали те разбрав ко што треба. Сакаш да кажеш дека според тебе не треба да постои дозвола за да се поседува оружје? Ако е така нека ни е со среќа, има да создадеме милитарно општество. Не за џабе правилата за поседување оружје се строги, а процедурата долга.

колку што знам доколку не си припадник на поицијата или армијата нема да можеш да извадис дозвола за носење освен за поседуванње

колку што знам доколку не си припадник на поицијата или армијата нема да можеш да извадис дозвола за носење освен за поседуванње

Абе какво носење не ме дупи убаво си реков за дома да си имам да си бранам територија моја ако недај боже некогаш притреба.Чудни времиња доаѓаат никогаш не знаеш.Додека свртам на полиција и додека дојдат многу работи може да се десат.Вака најсигурно...

Да немаш никаков посериозен прекршок, и да поднесеш барање во МВР.
Знам татко ми така направи и чекаше 1 месец додека ја земе дозволата.

А зошто воопшто бараш дозвола од некого?

Дозвола бара (или мора да има) оној кој што не може да олучува за самостојно за себе како на пример малолетни или малоумни.

Имаш легитимно и неотуѓиво право на заштита и самоодбрана. Никој не смее тоа право да го повреди. А посебно во ситуацијата во која се наоѓа Македонија. Наоружано граѓанство = мирно општество.

А зошто воопшто на некој би му требало оружје, ќе напрајш 300 белји некоаш тешко да се исконтролираш, ако веќе треба за украс земи еден плашливец :)

Кога јас би се прашал ,оружје само регуларни сили за безбедности никој више ...
Казни, за поседување на огнено оружје -смртна ,набивање на кол
за ладно оружје 10 години тешка робија со тешка физичка работа..

Прашањето за правото да секој може да поседува оружје во споредба со правото за одземање туѓ живот е надвор од секоја нормална логика за мене :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom