Реставрација на автомобили и моторцикли, расклопување мотори и слично?

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Барај на руски веб сајтови ке најдеш 80%сум сигурен

Jas ne bi ja pravel tolku mnogu da upagja vo oci kako taa na slikata.Sakam samo nekoj minimalen tuning a sto se odnesuva do motorot ne go menjam.Poveke mi se svigja da e ekonomicen ne mi e za trki.
PS.Dali znae nekoj kade moze da se najdat Angel Eyes za Samara.

Види ја оваа, од битола е детето и стварно е средена топ.

http://pazar3.com.mk/ViewItem.aspx?itemId=233616

Има тјунинг, ама погоден, не е од мотика-пластика стајлинг туку онака мераклиски погоден. Мислам дека нешто слично ке правиш и ти.

Dzish ја знам таа Самара од поодамна ја имам видено на пазар3 и не ми се свиѓа на лик инаку машински тјунинг има добар.Што знам ке вложам некои 400 евра масимум па кога ке ја направам ке ставам слики.

Dzish ја знам таа Самара од поодамна ја имам видено на пазар3 и не ми се свиѓа на лик инаку машински тјунинг има добар.Што знам ке вложам некои 400 евра масимум па кога ке ја направам ке ставам слики.
Друже со 400 евра ништо нема да напрајш.... само бандажи и 4 солидни гуми се толку. Твој избор, ајде да видиме што ти е замислата.

Bandazi i novi gumi imam samo da ja isfarbam i enterierot da go sredam.Taman ke mi stignat tolku pari

Зависи што сакаш, и во каква состојба е. Ако е онаа “пресно скапана“ или изчукана состојба 400 евра ке ти земат за солидно да ја оправат шасијата.

Ако сакаш само освежување на боја, ке поминиш со помалку.

Види ја оваа, од битола е детето и стварно е средена топ.

http://pazar3.com.mk/ViewItem.aspx?itemId=233616

Има тјунинг, ама погоден, не е од мотика-пластика стајлинг туку онака мераклиски погоден. Мислам дека нешто слично ке правиш и ти.

Колата е правена по пример на :

Супер тема.. гледам има и бајаги заинтересираност.. е искрено ја сум заинтересиран за 101 и тоа од 2 причини.

1. мислам дека стварно може да се направи 101 добар ( сум имал прилика да видам и во живо и на слики некои добри трикови - ако најдам нешто на нетов ке постнам да се види)
2. нормално зашто ја имам 101 па ваљда би можел нешто да преправам..

ако некој има некој некакви шеми по кој можам да се водам за да напраам или препраам на колата нека пише ПП или па нека пастне и тука да видиме...

Има доста тоа да се зборува за тјунирање на 101. Знам јас доста податоци па еве да почнеме од тоа што сакаш да добиеш и колку пари си спремен да дадеш и слободно прашај што те интересира.

Оффф.. Нажалост.. или за среќа со 4 врати е.. Инаку околу парите.. моментално сум спремен да дадам 0 денари... финансиска криза јбг :) сеа не баш 0 денари али некоја 1000ка може да пројде.. ти постни си слободно било што за тунинг на 101.. Може да почнеме со ситници на пример... еве ко за пример ја на мојов стокец си имам играно со километражата.. мислам ја напраив малце по је*ачка да кажам.. земав ја расклопив ја исчистив цела се разбира и ги сменив боите малдце по дречливи и по живи бои ставив и воедно кај брзинометарот ставив 8 сини диоди и ептен интересно изгледа... а имам еднаш видено еден стокец проширен кај полумесеците и кај предните крила ( шо би се рекло абард правен ) многу мерак ми направи.. ептен интересно изгледаше..

Еден од најдобрите 101 од Босна е овој. Спуштен на германски ATS 7x13 фелни, внатре рол бар со спорски кадици, скратен менувач, проширен трап, мотор 1,600 кубика со 2 свогрли карбуратори...

Исто така лесно може во 101 да се стави 1,6 16v од Фиат Браво/Брава со 110КС кои лесно се дигаат до 130КС. Со овој мотор колава има забрзување од околу 8 секунди до 100.

И стоеденот од Тјунинг-Стајлинг со 1,3 турбо мотор од Фиат кој пасува на шраф со 130 КС.

Ако веќе се нафатиш да реставрираш автомобил, греота е да помислиш да реставрираш смешка од автомобил како што е 101 или југо.

Југо е доста подобра варијанта за тјунирање и реставрирање него 101. Но во секој случај и двете коли не се нешто нај нај. Барем голф 1 или 2 сега би било интересно затоа што се наоѓаат ефтини а особено голф 2 со 1.8 мотор кој може да се направи да развие до 140 коњски сили.

п.с. Можеби мојот одговор е оффтопик ама гледам дека темата избегала од своето суштинско значење - РЕСТАВРИРАЊЕ. Ова за кое вие зборите е ТЈУНИРАЊЕ!
Под поимот реставрирање се разбира земање на стар, напуштен и оштетен автомобил кој ќе го доведете до состојба блиску до онаа како кога бил НОВ.

Југо е доста подобра варијанта за тјунирање и реставрирање него 101. Но во секој случај и двете коли не се нешто нај нај. Барем голф 1 или 2 сега би било интересно затоа што се наоѓаат ефтини а особено голф 2 со 1.8 мотор кој може да се направи да развие до 140 коњски сили.

п.с. Можеби мојот одговор е оффтопик ама гледам дека темата избегала од своето суштинско значење - РЕСТАВРИРАЊЕ. Ова за кое вие зборите е ТЈУНИРАЊЕ!
Под поимот реставрирање се разбира земање на стар, напуштен и оштетен автомобил кој ќе го доведете до состојба блиску до онаа како кога бил НОВ.
Фиатовиот 1.4 турбо бензин развива 10 кс повеќе од голфот, а југото е далеку полесно и аеродинамично од голф.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom