Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
ja koa sakav da ucam sredno popsko ne mi davaa da ucam tatko mi i negovte a sea mi vikaet ne verues u gospo a ja koa sakav da ucham za pop sredno popsko zs ne mi daavte da ucham za sredn o popsko bashka ja koa nosev jajca za veligden vie vikavte a nie ne varbamo jajca chunki nasite sa komunisti a sea duvna vetero na druga strana i vrteskete se svrtija inaku e sea naaaaa nema Gospo sea dur sum ziv ne priznaam Gospo i da go vidam ss svoi oci nema da veruem tuku ke znaem dek postoit ako go vidam ss svoi ochi!!!!( A toa kazue deka moram JAS prvin da sum ziv Za da JAS znam deka Gopo postoi!)
:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:
:zver:

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.436
Поени од реакции
5.129
Ај во ред, еве, ќе земам дека Земјава е (као....) стара 4,5 милј. години и дека е тоа атеистичка вистина.

Ајде сега, пак ќе поставам едно глупаво прашање: со која научна метода се избројани/проценети тие мнооогу години!???
Мики, не се прави будала. За ова ти имам многу убаво објаснето. Ко зборувавме за радиоактивните материјали ти текнува?
Од кога ти ја замолчив устата? Од кога после тој пост не добив твој одговор? Ти текнува?

Член од
15 октомври 2010
Мислења
835
Поени од реакции
155
Добро, бе, Боби, знаеш ли да читаш? Ти пишува низ темава. Збери малку ум и прочитај. Што ме замараш да се повторувам?

Што е проблемот сега, зошто несакаш да одговориш? Или немаш одговор или си постирал некаде низ темава но бидјќи несакаш ни да ми покажеш каде (или да го напишеш одново) можам само да заклучам дека си дал некојси беден одговор којшто знаеш дека нема да држи вода па се срамиш да го видиме?

И уште нешто. Следниот пат кога ќе поставиш некое прашање за Христијаните, треба ли и ние да ти кажеме го имаш одговорот овде некаде низ форумот пронајди си го?

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Што е проблемот сега, зошто несакаш да одговориш? Или немаш одговор или си постирал некаде низ темава но бидјќи несакаш ни да ми покажеш каде (или да го напишеш одново) можам само да заклучам дека си дал некојси беден одговор којшто знаеш дека нема да држи вода па се срамиш да го видиме?

И уште нешто. Следниот пат кога ќе поставиш некое прашање за Христијаните, треба ли и ние да ти кажеме го имаш одговорот овде некаде низ форумот пронајди си го?
То ти је, Боби... ако сакаш да учиш и да знаеш, ќе треба и да побараш и да се помачиш ;)
Ко што мене не ми е срам да пишувам по 100 пати една иста работа, да објаснувам на секого посебно, така и ти, ако сакаш да не' стигнеш во муабетот, ќе треба да си го прочиташ домашното. Замисли сеа ја пишам, па после искочи дека сум пишал друкше? После што праиме?

Еј, или знаеш што е боље? Можеш да ги прочиташ сите мои постови, да ги проанализираш и да видиш некаде да не си противречам. После ќе биде интересно, а? :)

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Е ајде де...

--- надополнето ---

Види сеа, поставив прашања, па ако сметаш дека се претешки за Тебе, ич не се јавуј на форумов, квалификувајќи ги моите прашања за „глупави„.

--- надополнето ---

Добро бе човек, оваа работа со недокажувањето ја читам по катаљонитти пат...Аман веќе...
Извини, не се глупави твоите прашања, туку твоите поставувањето на тие прашања на оваа тема е глупаво. Прилично е видливо дека сакаш да докажеш некакво постоење, а посебно е интересно што тоа често го правиш преку неможноста да се докаже непостоењето. Ако барем малку посветеше внимание на она што го имам напишано ќе видеше дека немам ништо против твоите ставови, се додека нормално не почнеш да ме удираш со нив и да ме притискаш со твојата вистина во форма на ефтина пропаганда. Еве на пример, дали го виде текстот што како линк пред 10-тина поста му го пастнав на Дибек? Знам дека ќе ти се допадне, ама ти немаш трпение да прочиташ кој што напишал туку само брзаш да одговориш и да поставиш глупаво прашање.
Дали си сугурен дека знаеш што е атеист? Дали мислиш дека ако атеист утре го види Бога или ако му докажеш дека Бог постои ќе верува? Не, сознанието дека Бог постои не значи по автоматизам и верување во неговите моќи, намери и сл. Не, зошто ако е така не е атеист ... попросто здравје. Тогаш, зошто е битно да се докажува или негира неговото постоење?

Член од
17 февруари 2011
Мислења
775
Поени од реакции
33
Верниците имат едноставен одговор за создавањето на материјата, на свемирот, на животот. Христијаните тоа го наоѓаат во Библијата. Атеистие, сеуште не сум слушнал одговор како, која теорија ја имаат за содавање на материјата. Велат дека космосот настанал со експлозија на еден атом, или целата материја била на едно место, па засега од неутврдени причини екслодирала и така настанала вселената. Но како атеистие ја објаснуваат материјата и како таа постанала? Како постанала ПРА-МАТЕРИЈАТА? Дали таа е вечна? Има ли воопшто теорија за такво нешто, за настанувањето на материјата?

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Верниците имат едноставен одговор за создавањето на материјата, на свемирот, на животот. Христијаните тоа го наоѓаат во Библијата. Атеистие, сеуште не сум слушнал одговор како, која теорија ја имаат за содавање на материјата. Велат дека космосот настанал со експлозија на еден атом, или целата материја била на едно место, па засега од неутврдени причини екслодирала и така настанала вселената. Но како атеистие ја објаснуваат материјата и како таа постанала? Како постанала ПРА-МАТЕРИЈАТА? Дали таа е вечна? Има ли воопшто теорија за такво нешто, за настанувањето на материјата?
Теории има многу, и јас можам веднаш да ти измислам нова, лично моја специјално за тебе :) Но сите тие, исто како и онаа на верниците ќе останат само теории, па секој ќе си верува во што сака. Демокрација нали ...
Патем, не е тука место знам , но како тоа верниците имаат одговор за создавањето на материјата, зарем некаде е тоа опишано? Значи не говорам за создавањето на човекот, природата и сл ... тие за да се создадат требало да постои материја ... како материјата е создадена се сомневам дека има одговор (не мислам на доказ, туку баш онака напишано „од рака“ што се вели).

Член од
15 октомври 2010
Мислења
835
Поени од реакции
155
То ти је, Боби... ако сакаш да учиш и да знаеш, ќе треба и да побараш и да се помачиш ;)
Ко што мене не ми е срам да пишувам по 100 пати една иста работа, да објаснувам на секого посебно, така и ти, ако сакаш да не' стигнеш во муабетот, ќе треба да си го прочиташ домашното. Замисли сеа ја пишам, па после искочи дека сум пишал друкше? После што праиме?
Не можеш да си го одбраниш атеизмот а?

Еј, или знаеш што е боље? Можеш да ги прочиташ сите мои постови, да ги проанализираш и да видиш некаде да не си противречам. После ќе биде интересно, а? :)
Не е тоа мој стил. Вие сте вакви, постојано барате противречности и во Библијата и во нашите постови. Едвај чекате некој да направи и најмала грешка за да ви се воздигне гордоста и да помислите дека сте попаметни.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
A kako vie go objasnuvate nastanokot na Gospod taka i nie go objasnuvame nastanokot na energijata KRAJ!!!!!

thisisnoizy

Good things take time
Член од
29 јули 2010
Мислења
2.010
Поени од реакции
2.043
ja koa sakav da ucam sredno popsko ne mi davaa da ucam tatko mi i negovte a sea mi vikaet ne verues u gospo a ja koa sakav da ucham za pop sredno popsko zs ne mi daavte da ucham za sredn o popsko bashka ja koa nosev jajca za veligden vie vikavte a nie ne varbamo jajca chunki nasite sa komunisti a sea duvna vetero na druga strana i vrteskete se svrtija inaku e sea naaaaa nema Gospo sea dur sum ziv ne priznaam Gospo i da go vidam ss svoi oci nema da veruem tuku ke znaem dek postoit ako go vidam ss svoi ochi!!!!( A toa kazue deka moram JAS prvin da sum ziv Za da JAS znam deka Gopo postoi!)
:vozbud::pos2::pos2::pos2:
:smir:

Член од
17 февруари 2011
Мислења
775
Поени од реакции
33
Теории има многу, и јас можам веднаш да ти измислам нова, лично моја специјално за тебе :) Но сите тие, исто како и онаа на верниците ќе останат само теории, па секој ќе си верува во што сака. Демокрација нали ...
Патем, не е тука место знам , но како тоа верниците имаат одговор за создавањето на материјата, зарем некаде е тоа опишано? Значи не говорам за создавањето на човекот, природата и сл ... тие за да се создадат требало да постои материја ... како материјата е создадена се сомневам дека има одговор (не мислам на доказ, туку баш онака напишано „од рака“ што се вели).
Ти реков, не си прочитал. Пак ќе ти речам. Вселената и се што е во неа, ја создал Господ. Мој извор на информациите се објавите Божји и тоа не е теорија, туку факт. Тоа е верувањето, а мислам дека истото го имаат и другите верници.

прашањето е до атеистите, бидејќи не веруваат во Божјето создавање на вселената и се што е во неа, КОЈА Е НИВНАТА ТЕОРИЈА ЗА НАСТАНУВАЊЕТО НА ПРА-МАТЕРИЈАТА. Не да се тресе од ракав. За создавање и ширење на вселената најпопуларна и најексплоатирана теорија е Теоријата на Големата експлозија. Но се враќаме чекор поназад. ДАЛИ ВООПШТО ПОСТОИ ТЕОРИЈА ЗА ПОСТАНОКОТ НА ПРА-МАТЕРИЈАТА, и како тоа атеизмот го објаснува.
Ако нема објаснување за самонастанување на пра-материјата, тогаш најлогичното објаснување е дека пра-материјата е создадена од некој.
Бидејќи, по дефолт атеистите не веруват во Бог како создател, која е теоријата? Како е создадена пра-материјата?

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Ти реков, не си прочитал. Пак ќе ти речам. Вселената и се што е во неа, ја создал Господ. Мој извор на информациите се објавите Божји и тоа не е теорија, туку факт. Тоа е верувањето, а мислам дека истото го имаат и другите верници.

прашањето е до атеистите, бидејќи не веруваат во Божјето создавање на вселената и се што е во неа, КОЈА Е НИВНАТА ТЕОРИЈА ЗА НАСТАНУВАЊЕТО НА ПРА-МАТЕРИЈАТА. Не да се тресе од ракав. За создавање и ширење на вселената најпопуларна и најексплоатирана теорија е Теоријата на Големата експлозија. Но се враќаме чекор поназад. ДАЛИ ВООПШТО ПОСТОИ ТЕОРИЈА ЗА ПОСТАНОКОТ НА ПРА-МАТЕРИЈАТА, и како тоа атеизмот го објаснува.
Ако нема објаснување за самонастанување на пра-материјата, тогаш најлогичното објаснување е дека пра-материјата е создадена од некој.
Бидејќи, по дефолт атеистите не веруват во Бог како создател, која е теоријата? Како е создадена пра-материјата?
Ако бог ја создал, тогаш кој го создал бог?
Ако бог може да постои отсекогаш, зошто универзумот да не постои отсекогаш?

„Бог е едноставно само еден непотребен чекор во сето ова објаснување“

Остај, што за да настане Бог, по вашата логика, мора него да го креирал некој многу покомплексен Бог. И така наназед.

Дебилно, не?

--- надополнето ---

Сите прашања што ве мачат вас, не' мачат и нас.

Ние само не се обидуваме да го решиме проблемот со замислен лик. Ние бараме вистински објаснувања.

Вие се одлучувате за најбезболното и најнепредизвикувачкото решение. „Бог, таа работа!“ ....а со ништо не можете да го објасните. ...ниту да го докажете неговото постоење.

За едноставни работи треба едноставен доказ. За извонредни работи потребни се извонрдни докази.

Вие немате никаков доказ за вашиот БОг.

Ниту за останатите 4999 тековни.

И, за крај, малку хумор:

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ко зборувавме за радиоактивните материјали ти текнува?
Од кога ти ја замолчив устата? Од кога после тој пост не добив твој одговор? Ти текнува?
Ми текнува.

Само, проблемот е во тоа, што нема(ш) радиоактивен метод на докажување нечија старост, со која можеш да измериш 4,5 милј. години од Земјината старост. Да го имаше, ќе го видевме досега. Пошто го нема, затоа читам линкови на кои се изнесени податоци за Земјината старост во распон од 20 мил. па се до 4,7 милј. години, што е крајно неубедливо и шупливо. Во блиска иднина, можам да очекувам „најнова„ научна метода, која (највероватно...) ќе ми понуди уште понеубедлива временска цифретина, а верувам дека Ти и сличните, таа цифретина ќе за прифатите за апсолутна научна „вистина„

Или, како што рече еден критичар на еволуцијата: „...Ако сакаш да ти се случи еволуцијата, „опни„ голема бројка од години, во кои нешто и би можело да се случи...„

--- надополнето ---

Дали си сугурен дека знаеш што е атеист?
Појма неам...

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.671
Поени од реакции
34.136
Мики, шо пара зимаш за ова?

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Дали мислиш дека ако атеист утре го види Бога или ако му докажеш дека Бог постои ќе верува?
Не, нема да поверува, оти ако атеистот Го види Бога, на атеистот ќе му биде предоцна за да стори било што. Патем кажано, смешно е кога велиш дека, дали видувањето на Бога значи можност во Него да се поверува, оти она кое е очигледно, не се докажува, ниту во очигледното се верува. Очигледното само по себе е вистинито и само по себе го докажува своето постоење.

Ние кои веруваме, веруваме во она кое не го гледаме...

--- надополнето ---

Мики, шо пара зимаш за ова?
Ако ти кажам, ќе ме гонат од УЈП....(ха-ха-ха!)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom