- Член од
- 28 март 2006
- Мислења
- 17.813
- Поени од реакции
- 12.304
Се извинувам Дбацк, но така се чита македонски...зборот ми е дека никот и интелектот и видиците се различна работа :smir:Грешно го напиша, тоа ќе дојде некако како Ди + Бек...некако како Дибек хахахах
--- надополнето ---
Мислам дека зборуваат за вечен живот после смртта во прегратките на Бог. Најверојатно затоа што религијата им раскажува хорор приказни за вечни маки и досада после смртта и за тоа како сите се грешни т.е. цел свет е грешен и нечист итн...затоа така исплашени сакаат да избегаат во рајот газејќи ги сите останати кои ќе им застанат на патот...
Го најдов, на ова сигурно се мисли
Како православен христијанин тоа е она, Новозаветното верување, но...но логички би бил себичен кога што подолг земен живот не би им посакал на блиските и кога само за себеси би се грижел да доживеам вечен живот, а да не ме интересира многу за блиските и драгите. Јас не сум центар на светот и љубовта која ја имам не е свртена кон мене самиот, спасение барам за другите, за мене не е многу битно...али можда и ова е прашање за онаа другата тема, а не за луѓето кои не веруваат во сето ова.Не чудете се на тоа зашто доаѓа часот во кој сите што се во гробовите ќе го чујат Неговиот глас и ќе излезат од нив оние што правеле добро ќе воскреснат за живот, а оние што правеле зло ќе воскреснат за осудување.
(Јован 5:28-29)