- Член од
- 1 јули 2008
- Мислења
- 2.031
- Поени од реакции
- 2.047
Ти треба книга за на испит и не мора да е оригинал.Фала колега
Туку, тоа значи дека со книга МЧР се оди на испит? И ако да, мора да е оригинал?
Ти треба книга за на испит и не мора да е оригинал.Фала колега
Туку, тоа значи дека со книга МЧР се оди на испит? И ако да, мора да е оригинал?
Па нема некое правило.Зависи и каков е успехот на сите пријавени.На пример на економија е полесно да влезеш отколку на е - бизнис или фин.менаџмент(на овие два ти требаат така... повеќе бода )Со колку бода од државна матура + успех се влага во државна квота?
На пример, лани јас за малку влегов во државна квота на финансиски менаџмент, бев 60 од 63 со 95 бода од матура.Па нема некое правило.Зависи и каков е успехот на сите пријавени.На пример на економија е полесно да влезеш отколку на е - бизнис или фин.менаџмент(на овие два ти требаат така... повеќе бода )
Зависи и колкави се квотите, лани поради тоа што на е бизнис во државна се примаа 170 луѓе беше мн полесно да се влезе таму во државна околку на економија каде што пимаа 60 луѓе мислам.Па нема некое правило.Зависи и каков е успехот на сите пријавени.На пример на економија е полесно да влезеш отколку на е - бизнис или фин.менаџмент(на овие два ти требаат така... повеќе бода )
Имам полагано два испити во ист ден, ама не се поклопувале временски, така што, од едниот - право на другиот. Ако твоите се поклопуваат и временски, ти препорачувам на помош да ги викнеш Еци, Пеци и Пец.Може ли некој да ми одговори? Во мајско - јунскава сесија пријавив два испита Основи на маркетинг и Инвестиционен менаџмент. И двата ги поставија да бидат на ист датум и во исто време. Што е финтава? Ќе мора само на еден да одам? Или? Ве молам некој ако имал слично искуство да ми одговори.