Економски факултет (reloaded)

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
Со колку бода од државна матура + успех се влага во државна квота?

Со колку бода од државна матура + успех се влага во државна квота?
Па нема некое правило.Зависи и каков е успехот на сите пријавени.На пример на економија е полесно да влезеш отколку на е - бизнис или фин.менаџмент(на овие два ти требаат така... повеќе бода :D)

Па нема некое правило.Зависи и каков е успехот на сите пријавени.На пример на економија е полесно да влезеш отколку на е - бизнис или фин.менаџмент(на овие два ти требаат така... повеќе бода :D)

На пример, лани јас за малку влегов во државна квота на финансиски менаџмент, бев 60 од 63 со 95 бода од матура.

Зависи и колкави се квотите, лани поради тоа што на е бизнис во државна се примаа 170 луѓе беше мн полесно да се влезе таму во државна околку на економија каде што пимаа 60 луѓе мислам.
Оваа година е пак обратно на е-бизнис примаат 50 во државна и 30 приватна, додека на финансиски и сметководство државните квоти се проширени и примаат по 100 луѓе одприлика. Но како и да е на финансиски е секогаш најголема конкуренцијата.

ама и не е битно на кој смер ќе се запишам затоа што во прва година исти предмети имаме а подоцна можам и да се префрлам на друг смер

Може ли некој да ми одговори? Во мајско - јунскава сесија пријавив два испита Основи на маркетинг и Инвестиционен менаџмент. И двата ги поставија да бидат на ист датум и во исто време. Што е финтава? Ќе мора само на еден да одам? Или? Ве молам некој ако имал слично искуство да ми одговори.

Пријави на студентски прашања - тие ке ти кажат или ќе ги променат термините

--- надополнето ---

Ако може некој да ми каже Ве молам дали треба се да се учи Основи на менаџмент? И кој е асистент по основи на менаџмент? Ве молам помогнете ми оти сум вонредно.

Може ли некој да ми одговори? Во мајско - јунскава сесија пријавив два испита Основи на маркетинг и Инвестиционен менаџмент. И двата ги поставија да бидат на ист датум и во исто време. Што е финтава? Ќе мора само на еден да одам? Или? Ве молам некој ако имал слично искуство да ми одговори.
Имам полагано два испити во ист ден, ама не се поклопувале временски, така што, од едниот - право на другиот. Ако твоите се поклопуваат и временски, ти препорачувам на помош да ги викнеш Еци, Пеци и Пец.

Беше некој на увид јавни финансии да каже какви се границите за оценки? Слушам биле доста покачени.

Колку што знам асистентката рекла дека требало да имаме минимум 46 поени без семинарска, за да биде предметот положен. Е сега можна е и варијанта за полагање на само прв или само втор. Крајните листи со поени, требаше денес да бидат ставени, така да ќе си почекаме малку:)

Kolegi, ve molaaaam ITNO da mi odgovori nekoj ako znae tocno u kolku chasot polagame utre POLITIKA NA TEHNOLOSKI RAZVOJ?
(Posto na web. na fakultetot do vcera imase istaknato termin za polaganje u 9.25, a koa gleam denes od 12!!?)

Fala mnoguuuuuuuu...i so srekja na site....(u ispiti se razbira:)

Има известување на Зефир од Елена но не се конечните резултати, туку во врска со испитот и одење на поправен. За конечни оценки по јавни финансии не се знае точно кога.

Колеги имам едно прашање до вас, во врска со книжењето :icon_lol:На пример треба да прокнижиме Резерви .Е сега имаме 2 конта едно синтетичко ->940-Резерви и друго аналитичко-> 9400-Резерви. И сега од кај да знам јас на кое конто да ги евидентирам резервите бидејки и двете гласат на име Резерви.... ? Значи кoга се евидентира на аналитичко а кога на синтетичко конто, кои гласат на исто име?

Колеги дали проф по МЧР ќе ми дозволи да направам стручен труд, семинарска или уште подобро да полагам однапред за да ме пушти ради тоа што нема да го фатам испито т.с. поправниот втор??? Да му се брукам утре или?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom