Шо мислите за наочариве?

• Креатор на темата Креатор на темата cige
  • Време на започнување Време на започнување
ssseXyy a?

20ED4828.jpg

giorgio-armani-glasses.jpg

И ова може, но јас сум за црна рамка и ниска неофицијана брадичка :)

imgres

Многу ми се старовремски :) Ми се свиѓа моделот на оквир али само као наочари за сонце, а не со диоптер.

Не би рекол старовремски, посоодветно би било Авангардни. Ако си приметила ги носат и со класична облека. Не стојат убаво на патики и тренерки. Туку капут, шал, кошула, плетена блуза, класични фармерки, чевли....

Модели од тој тип само на Џони Деп можат убаво да му стојат. :)

photo_09_hires.jpg

Имал Тони Зен, ај и јас ќе имам, по некој ден ја видов и Тамара или сестра му како носи вакви наочари, и дојдов до заклучок дека стануваат шема и сега ако стануваат шема ајде сите да купуваме хммм нема смисла прво гледај функционалност никаква, изглед никаков и што шема се и ајде сега, за вакви работи кои ќе ги користеш повеќе време не се гледа мода туку функционалност.

Супер се за препишување. Со овие што ги носам ако погледнам надоле под наочарите, нема да можам толку ситно да прочитам, ќе мора цела глава да ја наведнувам и ќе бидам приметен. А со големиве слободно можеш кај сакаш да го праќаш погледот без ограничувања :smir:

ако немаш диоптер единствено би ти служеле колку да не ти влегува прашина у очи...

ако немаш диоптер единствено би ти служеле колку да не ти влегува прашина у очи...
истото го мислам и јас,ако немаш диоптер кој к*р ?

Туку што е работава по охридов почнав да гледам дечишта со вакви наочари...

И Весна бејби носи вакви цвикери хахаххахахаха

Мене ми се интересни, ама само на друг, ја лично не би носела вакви. Треба да се пази и на тоа дали ке ти стојат, зашто ако имаш ситно лице смешно ке изгледаш.

bas se zverski ne sum nekoj ljubitel na naocari ama vakvi ke zemam

--- надополнето ---

i ne samo sto toni zen ili bejbi imala takvi tuku zato sto mene licno mi se dopagaat

--- надополнето ---

i ne samo sto toni zen ili bejbi imala takvi tuku zato sto mene licno mi se dopagaat

Случајно најдов во една оптика во Лептокарија, 1600 денари.

Ако ти одговараат на лицето и ти се допаѓаат - земај. Интересни се, макар што јас би избрал некои со не толку големи оквири и со поостри агли. Нешто вака:

94197198-260x260-0-0_Giorgio+Armani+Giorgio+Armani+734+V+eyeglasses+D28.jpg

Ама то си е до вкус. А за тоа дали ќе ти тежат зависи што стакла ќе земеш.

Ако немаат реална функција (без диоптер) ондак се трошок на пари . И тоа не е мал трошок , околу 2000 денари за глупост. Можеби изгледаат интересно сега , ама сите (а веќе голем дел поседуваат вакви) кога ќе ги носат на улица многу глупаво ќе изгледа, многу униформирано.

Сите сте запнале 2000 денари, ете на пазар 200-300 денари се а можда и поефтино.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom