Ловење на крстот во Делчево...

• Креатор на темата Креатор на темата caci_slavco
  • Време на започнување Време на започнување
Добро бе маму им ибам у трењерки лееееееее.....па ноа коа ќе влезеш во вода коа ќе накисне......поладно него ли на гола кожа....

Зошто не сваќаме дека секаде има луѓе од сите нивоа, само што оние кои се сметаа за нешто повеќе не се потсмеваат на тоа. Во ова ни е грешката на македонскиот код. Ова да- на некој начин е смешно, но тие млади дечки кои сакаат да го фатат крстот прво два месеци го доживуваат и планираат настанот, а потоа уште година дена тоа им е радост.

Ова “проста раја“ не е добро за самите нас.

Мислите немаат другите резили, само кај нас се резилите? Ама си молчат или тоа го прикажуваат како позитивна страна. Ај да пробаме и простиот и ретардираниот македонец да ги гледаме како браќа, и да им дадеме поддршка или да ги оправдаме за постапките.

Доказ дека се сељачана провинцијалцине прво ги пуштиле се деца уште од мали ги учат така арно викаше цацко то треба да се убие!

Зошто не сваќаме дека секаде има луѓе од сите нивоа, само што оние кои се сметаа за нешто повеќе не се потсмеваат на тоа. Во ова ни е грешката на македонскиот код. Ова да- на некој начин е смешно, но тие млади дечки кои сакаат да го фатат крстот прво два месеци го доживуваат и планираат настанот, а потоа уште година дена тоа им е радост.

Ова “проста раја“ не е добро за самите нас.

Мислите немаат другите резили, само кај нас се резилите? Ама си молчат или тоа го прикажуваат како позитивна страна. Ај да пробаме и простиот и ретардираниот македонец да ги гледаме како браќа, и да им дадеме поддршка или да ги оправдаме за постапките.
Што ти е тебе проблемот не разбирам???
Ако некој е верник и скока да фати крст,што мисли дека е свето и мисли да му донесе среќа како изгледа другите да го гледаат како се тепа за него?
Тоа ли се луѓето што веруваат дека крстот е благослов или во се се крие материјалното што иде со неговото фаќање?
Ова ми личи на борба а најмалку на некоја света работа.

И после некој ќе ми кажа во кој градови имало култура а каде не.
http://www.facebook.com/viktor.cockovski
Еве го имате подолу на зидот видеото.Вака се фрла крст,настрана тоа облечени во 2 цм вода шо влагаа дебиливе,имало некоја мајсторија тука.

Што ти е тебе проблемот не разбирам???
Ако некој е верник и скока да фати крст,што мисли дека е свето и мисли да му донесе среќа како изгледа другите да го гледаат како се тепа за него?
Тоа ли се луѓето што веруваат дека крстот е благослов или во се се крие материјалното што иде со неговото фаќање?
Ова ми личи на борба а најмалку на некоја света работа.

Знаеш како некои „прават син“? знаеш како некои обожаваат „крава“ ? што не им се потсмеваш нив? туку на братот? или тоа е оправдано бидејки тие знаат да се почитуваат и да размислуваат колективно и да се оправдуваат. Само ние имаме маани, па ајде сите мааани на тапет. Ако ме разбереш добро, ако не пак добро, но додека сме вакви како мене и тебе такви ќе ни бидат и фаќачите на крстот. А тоа е очајно за една нација која сеуште бара место под сонцето, баш од оваа причина.

И после некој ќе ми кажа во кој градови имало култура а каде не.
http://www.facebook.com/viktor.cockovski
Еве го имате подолу на зидот видеото.Вака се фрла крст,настрана тоа облечени во 2 цм вода шо влагаа дебиливе,имало некоја мајсторија тука.
Пријателе јас не успеав да го најдам видеото.Сигурен ли си дека го има???

--- надополнето ---

Знаеш како некои „прават син“? знаеш како некои обожаваат „крава“ ? што не им се потсмеваш нив? туку на братот? или тоа е оправдано бидејки тие знаат да се почитуваат и да размислуваат колективно и да се оправдуваат. Само ние имаме маани, па ајде сите мааани на тапет. Ако ме разбереш добро, ако не пак добро, но додека сме вакви како мене и тебе такви ќе ни бидат и фаќачите на крстот. А тоа е очајно за една нација која сеуште бара место под сонцето, баш од оваа причина.
Го почитувам твоето мислење и имам логична поука "Кој од сега скока по крстот може да се тепа и се му е простено и нема да наиде ни на најмала осуда меѓу луѓето"
Па и за тој што не верува се прашува од што тоа тој се разликува од "верниците" кога ги гледа овие работи.
Или имам пологично објаснение ова одамна се случувало ама немало кој да ги сними овие гадости и бруки а сега секој има мобилен па можеме да видиме на кое ниво достигнавме.

Доказ дека се сељачана провинцијалцине прво ги пуштиле се деца уште од мали ги учат така арно викаше цацко то треба да се убие!
Немој сега тука навреди моЉим те.......:smir:..Инаку како шо кажа и вчера земале и го крсто па сеа попо на велигден ке го фрлал у ринг.Шала на страна овоа стварно се треба да се испоубие,ај да зе завлечеш на кратко за кај кој ке остане ај и да го бутнеш ама цели 2 мин да се тркавалаш по водата и да праеш гужви за крсто треба да си една голема АМЕБА.

Пријателе јас не успеав да го најдам видеото.Сигурен ли си дека го има???

--- надополнето ---

Го почитувам твоето мислење и имам логична поука "Кој од сега скока по крстот може да се тепа и се му е простено и нема да наиде ни на најмала осуда меѓу луѓето"
Па и за тој што не верува се прашува од што тоа тој се разликува од "верниците" кога ги гледа овие работи.
Или имам пологично објаснение ова одамна се случувало ама немало кој да ги сними овие гадости и бруки а сега секој има мобилен па можеме да видиме на кое ниво достигнавме.
Го има подолу на ѕидот ти реков негде четврта објава,пишува Водици Дебар!! И да ајде Делчевчани нека кажат шо се деси после,и на кого му го дале крстот ако го оставиле тој битангата шо бегаше да го земе тогаш се поголеми битанги и од него.

"Учесниците"

163663_134721589923587_103964299665983_233697_6129889_n.jpg

добро бе мајко му стараа толку прости луѓе неможи да постојат. Дали имаат гледано овие на други места како се фрла крстот и како се облечени натпреварувачите? Се знај како треба... еден шорц и една маица по кратки ракави(ама нема потреба). Овие кој по тренерки, кој по дрес од некоја екипа, кој по фармерки (ако се фрлаа и тие по крстот), кој по дуксерка....абе дрваа. Само еден има облечен како што треба, другите „леле да не ми студи“. Па и да студи ќе се облечеш по кратки бе.

бај д веј дека сум од Битолско, еве еднокако се фрлаше крстот во едно место Кравари блиску до Битола :) кажете некоја критика (добра или лоша сеедно) ако скате за клипчето

Абе, и кај нас пред 5-6 години еден со закана му го зема крстот на фаќачот, па после аир ништо не виде, направи сообраќајка со туѓа кола, цел се искрши, тераа го да ја земе за жена таа чива кола беше, иде по печалба по Црна Гора за да плате долговите, а сега колку што знам е у Франкфурт у затвор, на неодредено време.
Нема играчка со вакви работи, на убав христијански празник починуват тешки гревови, и после стига казна.
Иначе и Цацко е од провинција, бе градски.

Абе, и кај нас пред 5-6 години еден со закана му го зема крстот на фаќачот, па после аир ништо не виде, направи сообраќајка со туѓа кола, цел се искрши, тераа го да ја земе за жена таа чива кола беше, иде по печалба по Црна Гора за да плате долговите, а сега колку што знам е у Франкфурт у затвор, на неодредено време.
Нема играчка со вакви работи, на убав христијански празник починуват тешки гревови, и после стига казна.

.

:pos: :pos: Aир до аир видел копиљот

- Делчево

АУУУУУУУУУУУУУУУ...... :tapp: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2:

Ауууууффффффффффф...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom