Ловење на крстот во Делчево...

• Креатор на темата Креатор на темата caci_slavco
  • Време на започнување Време на започнување
Не се потребни зборови. Не е потребен никаков коментар. Ништо не е потребно. Како што би рекол британскиот коментатор Мартин Тејлор на Скај Спортс : '' You don't need to speak, just watch this.'' Никад не сме биле ние држава бе, никад. А нема и никад да бидеме. И после ме прашуваат зошто сакаш да се иселиш од Македонија. Нема попрост народ у свет од нас, нема !!

Кога женско би го направило ова!?
Никогаш. :pipi:
Забегани дечишта, се тепаат за крст бе:tapp:
Како што не е дозволено жена да може да биде поп, така и не е дозволено според црковните канони жена да скока во вода по крстот.
BTW Дали кога Св.Јован ги осветувал водите на реката Јордан, го правел ова истото, т.е. Фрлал крст со босилек во реката и еден куп глупа багра да се фрла по крстот.
и патем што би била тогаш наградата, една коза, и црна овца-репрезент на денешното златно ланче што го даваат од црквата....
Ова се апсолутни глупости.
Се е измислено од "Узур", не дека во светото писмо пишува дека еден куп криминалци облечени во мантии, треба да спроведуваат ваков ритуал или адет.
Ако се почитува религијата не треба воопшто да се прават вакви работи. Оди кој се смета дека е верник полиј му една шака од водата на глава и завршен чин со крштевањето.

Увек мислев Пехчево е по хц од Делчево, потврда дека сум грешел.

Им го земале нема на никој да биде оваа година.

Можно ли е бе волку пациенти да имало бе лееееееееееее....стварно пред толку народ нема смисла..кај нас во Велес едино жал ми е за скокачите шо секоај година тоа попот им праи некој марифет..ваљда..сите изрипаа останаа уше 5 души и тогаш го џитна...сите ги однесе водата надоле најмалце 20-30 метри..е тоа е борба за крст а не воа базентов тука сељаци!

Добббро ништо чудно и кај нас во Свети Николе беше овака слично само што кај нас успеаа да се степат во 4 на 4 метра мало базенче така да за нијанска делиме по срамотилак :toe:

--- надополнето ---

Срамота е што вакви сељаци рипаат по крстот и го злоупотребуваат неговото значење , во главно се рипа за здравје и среќа а овие апашите ќе се испокршат од ќотек за 100 евра и плус пред 10 000 народ СРАМОТА !!!

daj klip ne bidi peder :pos2:

daj klip ne bidi peder :pos2:

Ај брат ќе извинеш стварно ама немам јас не бев ама што ми кажуваа другарите тоа било лудница бе еј :vozbud: :pos2: :pos2: тој првиот што го фатил крстот кога му рипнале сите на него еден за нозете го тегли, друг за рацете, трет го фатил за грбот и го дигнал у вис со главата надоле абе лудница еј хухуууууууу :pos2:

P.S- А плус и на Свет ТВ(светиниколска телевизија само во светиниколската околија ја има) имааше даваа пренос прегеска го гледав оти неможев сабајле абе исто како што ми кажуваа ЌОТЕК! :pos2:

Ајде да го шириме видеово да знае народот колкави сељаци сме! <3

Секаде се случува истото. И кај муслиманите тепачки по џамии, војни за ова за она, а па не овде за еден крст.

Човек, кој има потреба духовно да се издигне, му треба душевен мир и исполнување, тој не го бара тоа в црква/џамија/ашраам итн.
Тој човек ја одбива религијата и верувањето во неа и самиот го наоѓа мирот во себе.

Човекот кој има потреба од материјални работи, ги бара меѓу луѓето, верува во се` и сешто, и очекува да добие некоја награда.
Затоа и голем дел скокаат да добијат тв/радио/ друга света бела техника.

Поврзете ги

Hitler on the Holocaust:
I wouldn't kill any Jews... I just like to throw a penny between them and watch them fight over it! I did the same thing to Catholics... but I threw in a little boy instead! As I recall, The winner had to fight Michael Jackson...

Абе и да го фати крстот и да има среќа цела година, пак ЏАБЕ

Абе паднав од столот од смеење...се очекувам од проста раја, ама ова е ретардација од највисок степен. Иначе во Делчево тоа дури не го ни сфатив најдобро, од шо се прости дури тешко се сфаќа што, зашто и како?

--- надополнето ---

"Учесниците"

163663_134721589923587_103964299665983_233697_6129889_n.jpg

Леле па ова и дрес од ВДС, ми срами екипата и омилениот ми голман...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom