Златен Глобус 2011

Кој од овие филмови треба да освои Златен Глобус во категоријата Најдобра драма?

• Вкупно гласачи
    55

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Јас бев за Black Swan ама пишав одамна дека The Social Network е точно од типот на филмови кои овие награди ги преферираат. Така да нема ништо изненадувачки. Фаворит ќе биде и за Оскар. Мило ми е што Инсепшн не освои ништо. Се читаме утре, фајронт! :)
Зашто си хејтер? Вечерва пазисе во сонот дан ти влезе Нолан и компанија... ! :icon_lol:

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.556
Поени од реакции
2.749
Се почна супер со Кристијан Бејл па продужи со Шелдон па Ал Пачино после Де Ниро и на крај да тепа Фејсбукот бе во главните категории....Каков лош трилер завршеток на крај :)

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.169
Поени од реакции
46.330
Геј каубои добија оскар, вие за едно од многуте ремек дела на Финчер сте се фатиле :)
Филмот е феноменално примен од критичарите, режијата е стандард ала Финчер, одлична, глумата такоџе, дури и Тимберлејк изгледаше добро у филмов што е за неверување :D, не гледам со што тоа глобусиве биле '' укакани '' ко некој погоре што пишал, за очекување беше ова, најавен е и ко главен кандидат за оскар, сигурно не зашто филмов е лош, просечен и слично.
Може боље ќе беше сонот во сон у сон со сон низ сон плус сон па надвор од сон а според некои и сеуште у сон да победи за да бидат задоволени кајгана вкусовите. :pos:

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Геј каубои добија оскар, вие за едно од многуте ремек дела на Финчер сте се фатиле :)
Филмот е феноменално примен од критичарите, режијата е стандард ала Финчер, одлична, глумата такоџе, дури и Тимберлејк изгледаше добро у филмов што е за неверување :D, не гледам со што тоа глобусиве биле '' укакани '' ко некој погоре што пишал, за очекување беше ова, најавен е и ко главен кандидат за оскар, сигурно не зашто филмов е лош, просечен и слично.
Може боље ќе беше сонот во сон у сон со сон низ сон плус сон па надвор од сон а според некои и сеуште у сон за да бидат задоволени кајгана вкусовите. :pos:
Се е кажано со постов.
Кави глупости земале глобуси и оскари, вие сте се фатиле за овој како слеп за стап.
Ајде доста е за вечерва добра припрема беше за Оскарите, со подетални анализи и расправии кој заслужил повеќе утре:)

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933
Јас бев за Black Swan ама пишав одамна дека The Social Network е точно од типот на филмови кои овие награди ги преферираат. Така да нема ништо изненадувачки. Фаворит ќе биде и за Оскар. Мило ми е што Инсепшн не освои ништо. Се читаме утре, фајронт! :)
Инсепшн ќе е истата приказна од аватар лани.(за на оскарите)
И на Нолан и на Камерон - мува не ги лази. Камерони ги има 2та филма со најголема заработувачка ever, а 5 од 7те филмови на Нолан се во топ 250 на imdb. Ни јас не би се замарал со вакви наместени работи called globes & oscars...

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.169
Поени од реакции
46.330
Инсепшн ќе е истата приказна од аватар лани.(за на оскарите)
Филмуватана сајнс фикшн верзија на Покахонтас не ни заслужи оскар, иако според мене Инсепшн такоџе не треба да добие оскар за најдобар филм сепак глупо е да се стави во ист кош со Аватарот, реметот таа година што го попи тој филм беше и повеќе од заслужен, поготово на South Park. :)
Jeботе шо беше тоа ...

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.169
Поени од реакции
46.330
Е да, лајковите се најмеродавен показател при изборот на најдобар филм.
Дај бе ... ваљда можеш и подобро од ова. :)

p.s. Ова фак фејсбук ин д фејс да не ти е од Funny People ?

Z

zmej gorjanin

Гостин
Не најмеродавни се парите на Зукерберг, у иднина може уште пар филма да си напраи

p.s. од таму ќе да е

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.169
Поени од реакции
46.330
Не ми се праи муабет за масонскиве заговори ( зашто ако навлезеш длабоко у логикиве, типот средил да направат филм за него и да го претстават ко лигле кое поебало бајаги луѓе за да стане она што е а потоа и средил разно разни критичари истиот да го оценат со висока оцена и да го вметнат ко најсериозен кандидат за оскар, прав масонски заоговор,можда и инспешн користел од шо е моќен ) и претпоставки, безцелно е :), терај, шо да ти кажам, отидов ја дисепшн да праам за да не ме будат сабајле. Поздрав

Z

zmej gorjanin

Гостин
Не ми се праи муабет за масонскиве заговори ( зашто ако навлезеш длабоко у логикиве, типот средил да направат филм за него и да го претстават ко лигле кое поебало бајаги луѓе за да стане она што е а потоа и средил разно разни критичари истиот да го оценат со висока оцена и да го вметнат ко најсериозен кандидат за оскар, прав масонски заоговор,можда и инспешн користел од шо е моќен ) и претпоставки, безцелно е :), терај, шо да ти кажам, отидов ја дисепшн да праам за да не ме будат сабајле. Поздрав
све је могуче :) , не шала на страна Зукерберг го претставија ко, ќе искористам цитат, "Доколку не се трудиш толку да бидеш серко, ти у суштина ќе бидеш добар момак", па ништо чудно да има и продужение кај што Зукерберг целосно ќе премине на светлата страна (ова почнува више ко стар ворс да звучи) :icon_lol:

Н

'Никола'

Гостин
Сеа ми текна, што пенис барал биберот на настанов, и што улога имаше?

Член од
1 јули 2006
Мислења
853
Поени од реакции
84
Сеа ми текна, што пенис барал биберот на настанов, и што улога имаше?
Што пак тебе те интересира?
Не да го бранам, одвратен е, но да му се префрла бидејки отишол на настанот?
Абе ајде..
Зошто пак да не оди? Богат е, селебрити е, досадно му е(ваљда), so why not.

Н

'Никола'

Гостин
Што пак тебе те интересира?
Не да го бранам, одвратен е, но да му се префрла бидејки отишол на настанот?
Абе ајде..
Зошто пак да не оди? Богат е, селебрити е, досадно му е(ваљда), so why not.
Пошто не гледав, а видов во неколку коментари на темава го спомнаа тие што гледале, па онака сакам да знам што правел, дали презентирал нешто, доделувал награда или си го ладел само.

Kajgana Shop

На врв Bottom