Македонски избор за Евровизија 2011

Статус
Затворена за нови мислења.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Оушн чек, со сета почит кон ова што го кажа, донекаде си во право, но, сакаш да поддржуваме човек кој смени 20 стила само за да отиде на Евровизија? Да не победеше годинава сигурно следната година ќе влезеше во Рихана стил. За мене тоа е очај жив :) Затоа некој добро кажа, ја почитуваме Дани, не е дел од циркусов.

M

Moon Child

Гостин
Леле дајте ве молам зарем има некој што го поддржува вчерашниот балгам?!?! Ај ако не, Боки тринаесе ќе го пратиме и ќе го поддржуваме дека е македонец?! Абе ај ве молам глупости! ГЛУПОСТИ секоја година се наоѓа некој да исправа криви дрини, ми се лоши веќе. Тоа вчера беше врв на глупоста! Никој неможе да се натпреварува со нас во правење глупости едноставно непобедливи сме и помирете се со тоа дека е одвратно за очи и уши. Уште па и помислата дека е наместено уште толку ме револтира. И не само ние македонците, ЦЕЛ Балкан ни се смее. Еве ви доказ, погледнете само, прочитајте ги коментарите, и засрамете се тие што го поддржувате!

http://www.eurosong.hr/eurosong/makedonija-odabrala-vlatko-ilievski-na-56-eurosong?pg=4

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Дани следна година,Дани и никој друг!
И немој да си набацувате на совест, оти некој при здрав памет ве онади,не треба да подржуваме неправда.

Член од
13 октомври 2009
Мислења
569
Поени од реакции
233
Обично не поштувам луѓе шо мењаат стилови. Да он го направи тоа.
Али јас не го бранам него, не го обработувам текстот на песната, туку сакам само да кажам дека не мора се да се сере и плука пошто сепак е наше.

Тоше пак ке го спомнам, беше квалитетен пеач, песната беше мање више добра, тешка песна. Па не направи ништо.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Леле дајте ве молам зарем има некој што го поддржува вчерашниот балгам?!?! Ај ако не, Боки тринаесе ќе го пратиме и ќе го поддржуваме дека е македонец?! Абе ај ве молам глупости! ГЛУПОСТИ секоја година се наоѓа некој да исправа криви дрини, ми се лоши веќе. Тоа вчера беше врв на глупоста! Никој неможе да се натпреварува со нас во правење глупости едноставно непобедливи сме и помирете се со тоа дека е одвратно за очи и уши. Уште па и помислата дека е наместено уште толку ме револтира. И не само ние македонците, ЦЕЛ Балкан ни се смее. Еве ви доказ, погледнете само, прочитајте ги коментарите, и засрамете се тие што го поддржувате!

http://www.eurosong.hr/eurosong/makedonija-odabrala-vlatko-ilievski-na-56-eurosong?pg=4
Добро коментатори на линков се претежно срби, народ што сме го описмениле така да немаат право на глас.. мислам ноу офенс, ама препотентно многу.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Обично не поштувам луѓе шо мењаат стилови. Да он го направи тоа.
Али јас не го бранам него, не го обработувам текстот на песната, туку сакам само да кажам дека не мора се да се сере и плука пошто сепак е наше.

Тоше пак ке го спомнам, беше квалитетен пеач, песната беше мање више добра, тешка песна. Па не направи ништо.
Абе дечко мора да се сере и плука.Влатко синоќа го изеде за севкупниот срам што МТВ ни го нанесе нас како народ.Зошто бе да толерираме вакви глупости,па не сме морони мајке ми!
Да беше се ок,можеби ќе поминеше потивко,ама тотален крш од сцена/тон/слика/некоординираност/свечени тоалети од 54та фризури од на мотор симнати,еден микрофон во зелена соба промаја,студ во Универзална која ни е донација, некои си правила на гласање недообјаснати,водители си зборат,луѓе по два пати пеат/ празна сала ииии Русинка.Не е само за плукање туку и треба да ги тужиме МТВ ! Они нас нека ни платат сега што не резилат!

--- надополнето ---

Добро коментатори на линков се претежно срби, народ што сме го описмениле така да немаат право на глас.. мислам ноу офенс, ама препотентно многу.
Па и овие да не ги наречам паметни ми се прават, они бетер се од нас во местења.

M

Moon Child

Гостин
FlameOfSpirit, не заборавај дека една година и победија. А и мислам дека има и Хрвати што коментираат. Како и да е, доволно е да видиме и став од другите земји а ставот е негативен. Јас ќе плуќам секогаш кога е за плукање. Плукав и по Тоше таа година, затоа што песната беше мизерна и сега тоа го кажувам. За Ѓоко лани сите плукавме ради англискиот и многу нормално се појавува по некој што поддржува се што е наше, тоа е веќе дежа ву мајка тереза синдром. :tapp: Наместо да се засрамиме сите групно, па уште и го поддржуваат дека наше било. Баш ме интересира реакцијата на Русите, после сквернавењето на песната :kesa:

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
U zabludi si. Kada imate doru pesmu ljudi vas podrze, kada nemate onda se to i kaze.
Sto se podrske tice BJR Makedonija ju je od strane npr. Srbije imala i previse, ubedljivo najvise poene dodeljivala vam je Srbija, zatim Hrvatska, pa BiH cak i kada pesme nisu bile bas za tako visoke bodove.

дечково е во право и ние го имаме претежно истот мсиелње за песнава и организацијата, така да само они потврдуваат дека сме во право.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
U zabludi si. Kada imate doru pesmu ljudi vas podrze, kada nemate onda se to i kaze.
Sto se podrske tice BJR Makedonija ju je od strane npr. Srbije imala i previse, ubedljivo najvise poene dodeljivala vam je Srbija, zatim Hrvatska, pa BiH cak i kada pesme nisu bile bas za tako visoke bodove.

дечково е во право и ние го имаме претежно истот мсиелње за песнава и организацијата, така да само они потврдуваат дека сме во право.
Е зашто тогаш не не поддржаа земјиве со Владо Јаневски? Требаше 2-3ти да сме. Поубава песна од таа ако сме пратиле, амин. Изиграва и овој лудило, се знае бодови на Евровизија како се даваат, од дијаспора кон татковината.

И после како да не ги ругаш кажи ми? На сајтот за Евровизија за МКД победник се` уште е Елена Ристеска :poss:

http://eurosong.com.mk/

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Е зашто тогаш не не поддржаа земјиве со Владо Јаневски? Требаше 2-3ти да сме. Поубава песна од таа ако сме пратиле, амин. Изиграва и овој лудило, се знае бодови на Евровизија како се даваат, од дијаспора кон татковината.

И после како да не ги ругаш кажи ми? На сајтот за Евровизија за МКД победник се` уште е Елена Ристеска :poss:

http://eurosong.com.mk/
не зезај гиш ако отидеше со самовилска свадба тогаш светслосни години пред лане моје можеби и ќе победевме а ти сакаш да м удадат подршка на наместена песна? и владо излезе со плаво одело бегај тмау јас не би гласал за него да беше дозволено.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
не зезај гиш ако отидеше со самовилска свадба тогаш светслосни години пред лане моје можеби и ќе победевме а ти сакаш да м удадат подршка на наместена песна? и владо излезе со плаво одело бегај тмау јас не би гласал за него да беше дозволено.
Плаво одело кое за плачење е што сам си го купил. Небитно, нели песна бираме или пејач? Секоја година различен критериум. Ако е затоа, никој не требаше да гласа за Шерифовиќ, ни таа самата не знае што пол е. Ама песната и беше добро и има глас типката.

Scenata na #oskar11 e nula vo sporedba so onaa sto bese na #skopjefest11 :pos:

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Гледам дека овде имало пренос во живо,свака ви част.Како само можевте да издржете да го гледате тоа чудо на телевизија...
Па и слушам дека пак сме ја пратилле "најубавата"песна.Годинава нема да заслужиме ни последно место да се пласираме ама ајде...
Со срека нека му е на Влатче,оу јеа -.-

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
пошто сакам мзуика, пратам вакви фестивали, ги пратам и нашите комшии и ајде кое мислење го имате на приемр за босна и нивниот преставник дино мерлин. ама искрено да направием споредба меќу нив и нашата.

јас мсилам дека не треба да си музички компетентен или некој слух да имаш за да видиш како они можат да направат нешто добро. и не им е прв пат еднаш беа втори, србија победи и неколку пати беше во врвот а ние со најака ритма на балканот, со најаки стари македонски песни не можеме да му покажеме на европа кој сме што сме во мзуиката тоа мене ме боли.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom