Дакар 2011

Член од
14 март 2010
Мислења
17.074
Поени од реакции
16.649
Започнува релито Дакар
Рели „Дакар“ за почеток на уште една спортска година. Трет пат надвор од традиционалната евро-африканска рута и во 2011-та Аргентина и Чиле ќе ги испитуваат границите на човечките можности.
Без оглед дали се на две, четири или на повеќе тркала, сите натпреварувачи имаат иста мисија.
Два пати попреку да го минат Јужноамериканскиот континент, поврзувајќи ги Атлантскиот и Тихиот океан.
Нивното патешествие во 32-то издание на мото-искушението следете го ексклузивно на А1 и на А2.

Негледам смисла на релито... нити Париз, нити Дакар се оддалеку спомнати. Пак ланската ситуација, фаворизирање на Чиле и Аргентина. Нека си го крстат некако поинаку бре! Париз Дакар е рели што се вози во САХАРА. Крај на прикаската.

мислам дека сакаат да си ја вратат традицијата,но сега за сега нема можност да се покријат и обезбедат натпреварувачите во Африка......и јас го сакам старото оригинал Дакар,меѓутоа додека не се добијат услови добро е што ова рели некако опстојува......за мене Ф1 одамна изгуби на важност-ова остана некако пореално натпреварување....интересно е да гледаш како се справуваат луѓето и машините 2 недели без престан во тешки услови.......

како што кажа Иве ова е по реално натпреварување...иначе старото Дакар беше многу подобро...бај д веј...<3 Стефан Петархансел(презимево ваљда вака е) :vozbud:

Од кога се пресели во Аргентина не го гледам

Не знам зошто воопшто се нарекува веќе Дакар....

За да привлечи повеќе гледаност ваљда, иначе да се нарекува Аргентина-Чиле или како ќе му дојде мислам дека ќе го нема тој публицитет...и привлекување на големи имиња и тимови, а со самото тоа и некој голем спонзор.

Иако на повеќето реливо сега им е помалце интересно, кај мене ситуацијата е обратна, интересни ми се тие диви предели во Аргентина и пустината Атахама, мислам дека таа пустина е најсушното место на земјата.

Ауу многу ми е тапа реливо, без Сахара не е тоа тоа.

Секоја година со душа го чекам овој настан иако не сум голем љубител на мотоспортовите спеак ова не се пропушта...

Незнам па зошто тагувате толку по Сахара. Беше посебно на свој начин таму, али у поглед на екстремност и тежина, во Јужна Америка е многу повозбудливо и потешко. Сеа ги нема дините на Сахара, ама овде се соочуваат со дупло повеќе различни клими, подлоги, пространства отколку у Африка, каде што 93% беше во пустина.

Нашиве изгледа околу полноќ ќе даваат целосен преглед на денот во живо тешко а

Нашиве изгледа околу полноќ ќе даваат целосен преглед на денот во живо тешко а

Во 23.55 ќе почнува на А1 од недела, ама тоа ќе биди преглед на денот, а на Еуроспорт ќе има и директни вклучувања, барем како што видов по најавите на нивната телевизија.

Исто и јас.Многу се нервирам што ми го укинаа преводот на еуроспорт баш пред да почне Дакар.Инаку и мене ми е нешто најомилено кое едвај го чекам да дојде цела година.На крај и јас сметам дека многу подобро беше во Сенегал.Ова ми е малку понеинтересно,но сепак и натаму е возбудливо.Со нетрпение го очекувам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom