Најголемите неправди на доделувањето на Оскарите

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.362
Поени од реакции
30.764
Една работа шо не ми е јасна е зошто Agora не беше номиниран за оскар.

Z

zmej gorjanin

Гостин
^ Главната актерка му е жена на Аронофски така да не верувам дека е лезбејка

karlovic

имам срце ама имам и фрижидер
Член од
5 ноември 2010
Мислења
616
Поени од реакции
161
Другар дај бе не треси зелени, знаеш колку филмови кои не земале оскар после станале култни, еве типичен пример ти е Фајт Клаб кој важи за филм кој од ниска кино продажба (најверојатно поради маркетингот) успеа со тек на време да продаде неверојатна бројка на двд изданија, и што е најчудно е еден од оние филмови кои се имаат издигнато на ниво на општествена филозофија, баш гледав документарец кај што луѓево почнале да си отвараат фајт клубови, кај што се кршеле од мавање, на тој начин духовно се прочистувале и се поврзувале повеќе :pos: . За да еден филм биде успешен и да земе оскар најголема улога барем во последниве години има маркетингот кој наметнува некакво меинстрим мислење (пример Инсепшн, иако ваков филм веќе имаше снимено Кроненберг) кај широката публика како и лобирањето.
Ова е твој заклучок?браос
јас годинава ќе наивам за хари потер да биди номиниран,така кеф ми е да тепа тој филм:pos2:

Z

zmej gorjanin

Гостин
ха повеќе фригидна ќе и одговара

--- надополнето ---

Ова е твој заклучок?браос
јас годинава ќе наивам за хари потер да биди номиниран,така кеф ми е да тепа тој филм:pos2:
Па ништо чудно и да земе другата година кога ќе заврши серијалот

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.626
Поени од реакции
59.485
Субјективност и предрасуди. Сите се подложни без разлика на знаењето. Дали се работи за геј сцени, голотија, патриотизам, хероизам... Секој си има свој тип на филмови кој ги преферира пред останатите. Нема избор на светов што е објективен. Објективни се само резултатите кои ги постигнуваме сами без притоа некој да не оценува. Секаков избор на филм, спортист, мис јуниверс... се е субјективно и секаде се греши.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.403
Поени од реакции
25.267
Мислам дека никој не спомна дека Annie Hall добил оскар за најдобар филм пред Star Wars во 1977.
Не можам да барам по гугл, ама мислам информацијава ми е точна. Ако не, некој нека ме поправи :).

Во врска со Том Круз (читав на минатите страни), кој мисли дека е просечен актер нека го гледа Магнолија, е... то е ебање од филм :).

Stallion

Папион __ •°
Член од
13 септември 2010
Мислења
1.150
Поени од реакции
913
Мислам дека никој не спомна дека Annie Hall добил оскар за најдобар филм пред Star Wars во 1977.
Да во 78ма се рачунаат Ени Хол пред Стар Ворс :kesa: и 80та Kramer vs. Kramer пред Apocalypse Now :/

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.116
Дефиниција за апсурд-постовите на Karlovic на темава.

он топик - Американска убавина -од сите тие топ филмчиња од 99та ,немораше да го собере оскарчето.

Stallion

Папион __ •°
Член од
13 септември 2010
Мислења
1.150
Поени од реакции
913
Awards for 2003
Oscar
Best Picture

WINNER
Chicago: Martin Richards

NOMINEES

Gangs of New York: Alberto Grimaldi, Harvey Weinstein

The Hours: Scott Rudin, Robert Fox

The Lord of the Rings: The Two Towers: Barrie M. Osborne,

Fran Walsh, Peter Jackson

The Pianist: Roman Polanski, Robert Benmussa, Alain Sarde

Best Actor in a Leading Role
WINNER

The Pianist: Adrien Brody

NOMINEES

About Schmidt: Jack Nicholson

Adaptation.: Nicolas Cage

Gangs of New York: Daniel Day-Lewis

The Quiet American: Michael Caine

Каква глупост што Чикаго зема пред Бандите и Пијанист, а оскарот за најдобра улога мислам дека требеше да оди кај Дејлуис.
А видете го Марлон Брандо што направил во 1973
Best Actor in a Leading Role
WINNER

The Godfather: Marlon Brando
Refused to accept the award for the reason that the U.S. and especially Hollywood are discriminating Native American people. Brando did not show up at the ceremony, but instead sent a faked Indian woman named Sacheen Littlefeather who later turned out to be Maria Cruz, a less known Californian actress.
:pos:
NOMINEES
Sleuth: Michael Caine
Sleuth: Laurence Olivier
The Ruling Class: Peter O'Toole
Sounder: Paul Winfield

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
За Нортон, шта речи а не заплакати... American History X, Primal Fear, Fight Club, Rounders... се фантастично одглумено...
Ма и овде одглуми топ. Филмот ич не е ништо посебно али за Едвард Нортон секоја чест. Глуми двајца близнаци. И акцент и све. Перфекција.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.626
Поени од реакции
59.485
Знам, и Leaves of Grass, и Illusionist дури... ретко кога не бил на ниво. Ама оние горе беа и топ филмови и глума, цел пакет...

The Dude

Лајно
Член од
25 мај 2009
Мислења
502
Поени од реакции
321
Штом Laura Linney сеуште нема добиено оскар, јас не знам зошто да се дискутира понатака. Оскарите се политика тоа е појасно од ден. Ничија земја пред Амели, алоооооооо??????
п.с. Единствено не ми е јасно што имате толку против Американска убавина? -Единствено посериозен конкурент Зелената милја, али јас пак би го одбрал Спејси пред Хенкс, можеби е прашање на вкусеви не знам

Kajgana Shop

На врв Bottom