Најголемите неправди на доделувањето на Оскарите

Z

zmej gorjanin

Гостин
Добар е и во Колатерал во право си, ама неможе да се спореди во никој случај со глумата од Магнолија или пак Џери Мегвајр. Во овие филмови човекот душата ја остаи на сцена...

Не зезај сега добар глумец е Дикаприо остај ти тоа, е сега дека е малце овер-рејтед во последниве неколку години е, порано беше многу подобар актер, повеќе се внесуваше во улогите, нели по непознат беше се докажуваше додека сега улогите му се онака, пропратни :)
Па баш тоа сакам и да кажам, ми се смачи да го гледам више ко главен јунак во блокбастер филмови

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Добар е и во Колатерал во право си, ама неможе да се спореди во никој случај со глумата од Магнолија или пак Џери Мегвајр. Во овие филмови човекот душата ја остаи на сцена...
Улогата во Колатерал му е уникатна затоа што мислам дека му е единствена каде што глуми негативец, уствари и е единствена нема тука што.
Е сега бидејќи е уникат го имаат оставено да импровизира како би изгледал тој карактер, и Винсент како карактер е лудило покрај што е
платен убиец
тој е и заебан филозоф, лудило се некои негови реченици во филмот ја кажуваат вистината, не се само реченици што ги рецитира имаат длабоко свое значење....

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Јасно ми е све тоa колега, стварно беше многу интересно да се види Круз во таква улога и не само што ја одигра одлично него тотално ме импресионираше, ама сепак мислам дека треба да ги погледнеш двата филма кои ги спомнав, во нив уште поголемо значење и симболика имаат неговите феноменални изрази, филозовски ставови и идеално вклопени реченици. Во овие два филма, се гледа една уште по реална и сурова тематика од модерниот живот, прикажана на најдобар можен начин :)

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Јасно ми е све тоa колега, стварно беше многу интересно да се види Круз во таква улога и не само што ја одигра одлично него тотално ме импресионираше, ама сепак мислам дека треба да ги погледнеш двата филма кои ги спомнав, во нив уште поголемо значење и симболика имаат неговите феноменални изрази, филозовски ставови и идеално вклопени реченици. Во овие два филма, се гледа една уште по реална и сурова тематика од модерниот живот, прикажана на најдобар можен начин :)
Џери Мегвајер гледан ми е овај Магнолија не, и просечен филм ми е, го нема
шмекот на платен убиец
кој што би требало да биде лудак ама е само човек со работа кој што рутински си ја врши исто како и секоја друга професија :icon_lol:.

karlovic

имам срце ама имам и фрижидер
Член од
5 ноември 2010
Мислења
616
Поени од реакции
161
Ќе ве убие некомпентенција.Од 6000 членови во академијата се најдоја тука неколку улични зналци со сол да џиткат наоколу.Абе да ти пукни душата...кога еден филм или актер,режисер мора да помини иљада филтри да за да стигно до номинацја.А вие прајте си тука бакалски муабет.

http://www.disassociated.com/2010/02/16/how-does-the-oscar-nomination-and-voting-process-work/

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Па ако е затоа не треба да постојат овие 50.000 теми на форумов зошто и за нив има вработени над милијарда во светов и знаат подобро од нас. Си дискутираме, секој си искажува мислења.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Ќе ве убие некомпентенција.Од 6000 членови во академијата се најдоја тука неколку улични зналци со сол да џиткат наоколу.Абе да ти пукни душата...кога еден филм или актер,режисер мора да помини иљада филтри да за да стигно до номинацја.А вие прајте си тука бакалски муабет.

http://www.disassociated.com/2010/02/16/how-does-the-oscar-nomination-and-voting-process-work/

Да бе кај нив нема цели кланови од фамилии во тој бизнис роднински партнерски пријателски врски, кумства итн. Па политичка коректност и нечии субјективни гледишта што е прифатливо а што не....

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492

Филтри? бакалски? друже ако имаш нешто конструктивно да кажеш ок ако не не ја распипувај темата, едноставно е. Да у право си, ние не сме експрети ама сепак разменуваме мислења и искуства ако не друго, а ти со линкови од процес за избор на филм или оскари, или било што друго незнам како би се вклопил во дискусијава. Демек тие од академијата неможат да згрешат или пак нема полотичко влијание како што кажа Буцио? затоа критикуваме.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.650
Поени од реакции
59.617

Та не сме саде ние, та не сме саде тука... Одлуките на Академијата се оспоруваат често. Принципот на гласање не е фактор, изборот не е едногласен. И меѓу членовите на Академијата има голем процент кои мислеле исто како нас во многу од примерите кои ги наведовме, но мнозинството одлучило поинаку. Тоа не ги прави некомпетентни оние кои биле поразени, а времето покажало дека не секогаш мнозинството било во право.

Избори ко избори...

karlovic

Член од
5 ноември 2010
Мислења
616
Поени од реакции
161
Филтри? бакалски? друже ако имаш нешто конструктивно да кажеш ок ако не не ја распипувај темата, едноставно е. Да у право си, ние не сме експрети ама сепак разменуваме мислења и искуства ако не друго, а ти со линкови од процес за избор на филм или оскари, или било што друго незнам како би се вклопил во дискусијава. Демек тие од академијата неможат да згрешат или пак нема полотичко влијание како што кажа Буцио? затоа критикуваме.
ти ставив линк да се едуцираш..поконструктивно АМИН!!

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.650
Поени од реакции
59.617
Ај едуцирај се сега ти од твојот линк:

For all its mathematical precision, there is still no guarantee that the best film will be accorded the Best Picture award.
2005′s Brokeback Mountain, a superbly made movie in my opinion, could be considered a case in point.
Despite winning a slew of other film awards, and five Oscar nominations, it nevertheless missed the Best Picture award. It was suggested the Academy shunned the movie in the final round of voting as members were uncomfortable with a gay love story.
И посмирено малце.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
@ Karlovic, а јас пак пост за да читаш, и разбереш што сакам да кажам/е. Ич гајле не ми е како се избира филм се знае дека постојат неправди во секоја област на јавен избор во општеството, ирелевантна е постапката, она што е битно е само регуларноста при истата!!

karlovic

Член од
5 ноември 2010
Мислења
616
Поени од реакции
161
Та не сме саде ние, та не сме саде тука... Одлуките на Академијата се оспоруваат често. Принципот на гласање не е фактор, изборот не е едногласен. И меѓу членовите на Академијата има голем процент кои мислеле исто како нас во многу од примерите кои ги наведовме, но мнозинството одлучило поинаку. Тоа не ги прави некомпетентни оние кои биле поразени, а времето покажало дека не секогаш мнозинството било во право.

Избори ко избори...
Сите тие во академијата се излезени од престижни универзитети кембриџ ово оно:)да остајме на луѓето што знаат.Сепак грежките се минимални...и крај краева нивниот глас е извршен,спротивен на твојот вкус.Глупо е на пример ти да судиш за некој филм дека не зел оскар,а си дипломирал електро инжињер:)
Да дој на пример Дејан Лилиќ има некое право да кажи нешто

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.650
Поени од реакции
59.617
Ондак да го затвориме форумов и да оставиме се на експертите.

Ние никаде не тврдиме дека тие не се експерти и дека не знаат. Тврдиме дека често пати потесниот избор е субјективен (има еден пример во линкот кој ти го пастираше) и дека често знаат да одберат комерцијално срање пред вистинска уметност.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Другар дај бе не треси зелени, знаеш колку филмови кои не земале оскар после станале култни, еве типичен пример ти е Фајт Клаб кој важи за филм кој од ниска кино продажба (најверојатно поради маркетингот) успеа со тек на време да продаде неверојатна бројка на двд изданија, и што е најчудно е еден од оние филмови кои се имаат издигнато на ниво на општествена филозофија, баш гледав документарец кај што луѓево почнале да си отвараат фајт клубови, кај што се кршеле од мавање, на тој начин духовно се прочистувале и се поврзувале повеќе :pos: . За да еден филм биде успешен и да земе оскар најголема улога барем во последниве години има маркетингот кој наметнува некакво меинстрим мислење (пример Инсепшн, иако ваков филм веќе имаше снимено Кроненберг) кај широката публика како и лобирањето.

Kajgana Shop

На врв Bottom