Бран поскапувања:Бензините и дизелот од ноќеска со повисоки цени, струјата и парнотo.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
хммм...заебано, ептен заебано...посебно за нас сиромашните кои имаме купено карта за најниските палуби на Титаник........први сме у ледената вода!!!!!!
Под водна линија сме сместени ионака...чамци за спасување !?
Батали Титаник не го бива, следен пат за Лузитанија или за Емпрес оф аерленд земаме карти...

Site gledate samo cenata zasto nekoj ne ja poglednal gramazata koja ja dobivame?
Ne strizat od 2 strani demek mora da se pokaci cena pekarive pokacuvaat i kratat na gramaza epa sramota e...Koa vise kacuvaat neka bide taa gramaza sto bil
Кутија цигари со 19 наместо 20, чоколада од 80-90 грама наместо 100 и шеќер по 900 грама за цена од 1кг...
Но тоа и не е важно, важно е да си ја сакаме државата...

спремајте молотови и ќе хараме низ Скопјево:)
п.с. БОГАТАШИ ЧУВАЈТЕ СЕ:vozbud:
Индивидуална експропријација?
Like.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Кутија цигари со 19 наместо 20, чоколада од 80-90 грама наместо 100 и шеќер по 900 грама за цена од 1кг...
Но тоа и не е важно, важно е да си ја сакаме државата...
И леб од 1 кг намален на 600 гр :uvo:

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
си измерила некогаш баш колку е кило леб? ја иам измерено и 600 грама е :)
Мислиш ЕДЕН леб дали сум измерила?
Пошо тој од кило го нема више дугачко време.
п.с.Пишува на кесата од леб дека е 600 гр :pipi:

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Ниту лебот некогаш бил 1 кг а ни во литро бензин немало литро бензин.
Не може мене колата во цела Ебропа да ми троши 7л на 100 а во МК 11

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Мислиш ЕДЕН леб дали сум измерила?
Пошо тој од кило го нема више дугачко време.
п.с.Пишува на кесата од леб дека е 600 гр :pipi:
да да да... тука има мала заблуда.. обично сите викаат дај едно кило леб :) а тоа дека пишува 600 грама незнам не сум видел ја од дамна иам измерено уше коа не се даваа во кесички :)

--- надополнето ---

Ниту лебот некогаш бил 1 кг а ни во литро бензин немало литро бензин.
Не може мене колата во цела Ебропа да ми троши 7л на 100 а во МК 11
а колку бе другар ако не кило.. 800 грама? :)

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
да да да... тука има мала заблуда.. обично сите викаат дај едно кило леб :) а тоа дека пишува 600 грама незнам не сум видел ја од дамна иам измерено уше коа не се даваа во кесички :)

--- надополнето ---

а колку бе другар ако не кило.. 800 грама? :)
Тоа со кило леб нас ни е останато во навика ,за векна леб одсекогаш се викало кило ....

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
Ne e bitno dali se vikalo vekna leb i kilo leb. Bidejki nie doma cat pat pravime leb i nekolku pati do sega sme merele sto ni prodavaat i mozam samo da kazam deka se krati na gramaza maksimum kolku sto moze bas denovive ke kupam nekoj leb i ke izmeram da vidam sega kolku e

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Ne e bitno dali se vikalo vekna leb i kilo leb. Bidejki nie doma cat pat pravime leb i nekolku pati do sega sme merele sto ni prodavaat i mozam samo da kazam deka se krati na gramaza maksimum kolku sto moze bas denovive ke kupam nekoj leb i ke izmeram da vidam sega kolku e
разликата од домашен леб до купен леб е огромна! домашниот ке има 1кг сигурно а и во јадење има разлика. со купениот леб ке ти требаат 3 4 кришки да се најадеш за разлика од домашниот каде што 2 кришки ти се доволни да се најадеш!

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.746
разликата од домашен леб до купен леб е огромна! домашниот ке има 1кг сигурно а и во јадење има разлика. со купениот леб ке ти требаат 3 4 кришки да се најадеш за разлика од домашниот каде што 2 кришки ти се доволни да се најадеш!
Купениот леб има АДИТИВИ, кој придонесуваат за лебот порасне побрзо и биде онолку голем колку што би изгледал кога би тежел 1 кг.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.932
Поени од реакции
7.038

Кој бе 3-4?! Испод 5-6 не иди во предвид :pos:

Член од
13 декември 2009
Мислења
1.307
Поени од реакции
647
Со цениве сите ќе живееме како овие двајцава за пет-шест години.

Член од
11 февруари 2009
Мислења
1.072
Поени од реакции
1.144
Од утре нов бран поскапувања

Од утре нов бран поскапувања за граѓаните. Освен лебот и хемиските производи, во просек за 3 денари ќе поскапат сите други. Според најавите на трговците, од попладне најдоцна до утре ќе ги коригираат новите повисоки цени. Причината е зголемување на цената на нафтата на светските берзи и поскапата цена на електричната енергија дома, од истите причини од кои пред два дена поскапе и лебот за околу 4 денари.
Извор

Ова веке е ненормално, секој дополнителен коментар ке биде вишок ...
:nesvest::nesvest::nesvest::nesvest::nesvest:

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
Индивидуална експропријација?
Like.
не мора да биде индивидуална,бидејќи во иднина може мене истото да ми се случи:D

--- надополнето ---

Извор

Ова веке е ненормално, секој дополнителен коментар ке биде вишок ...
:nesvest::nesvest::nesvest::nesvest::nesvest:
џабе кукаме само...
тешкото само што почнува..........
најкриво ќе ми биде тоа што овој бран поскапување ќе го искористат партиите од опозицијата,за да ја обвинат власта................т.е. народов пак ЌЕ БИДЕ ОВЦА ЗА СТРИЖЕЊЕ

Kajgana Shop

На врв Bottom