Фан клуб: Реал Мадрид

Статус
Затворена за нови мислења.

moni <3 real

ти никад нема да влезеш.
Член од
27 јуни 2009
Мислења
1.466
Поени од реакции
667
Бод, бод...кој ти го дава. :)
Не, шала на страна можеше да биде каде каде подобро и не се радувам многу многу.
Од играта сум задоволна, посебно Пепе и Кедира !!!
Извонредни беа !!! Се надевам дека на Мурињо ќе му прејде во навика да игра вака.
Албиол не вреди ни да се спомне...срамота ! :S мислам дека од кога излезе на сите им стана полесно :)
Ме нервираа привремените скржавења од кои сметав дека можеа да искрснат поубави шанси па зашто да не и гол. (ваууу и ја оптимист еднаш да бидам бе:tapp:)
Во принцип тоа е тоа ..... и вака и така титула нема.
Останува сеа куп и ЛШ.
Епа ајдее луѓенца.
HALA MADRID !! <3

П.С. Ќе заборавев -.-' значи оној Меси кој идиот е ....уффф добив желба преку ТВ да му влезам да го задавам :pipi:

iggo_s

.. sangre blanca en mis venas!
Член од
30 јуни 2009
Мислења
1.389
Поени од реакции
1.077
5 милиони по сезона на Пепе? Yes sir.

Член од
29 ноември 2008
Мислења
5.970
Поени од реакции
3.574
Се борите за титула а играте бункер на утакмица која може да ви ја реши титулата? Ма не, ова го нема ни на другиот свет..
задоволувајте си се со реми не е лошо.;)
Не се боревме за титула.. ако следиш малку ќе знајш дека ни бегаа 8 бода. Не туку тропај колку да се пиши само нешто. Натпреваров беше само еден приказ да се види до кај се и едните и другите.

Иначе ДА задоволен сум.. не од резултатот туку од машката игра шо ја покажавме. Да влезеше тоа на крајо ко ја изваде Адриано од гол линија, се ќе беше поинаку.
Мислам оти натпреваров беше добар, покажавме сила и со 10 играчи, иако ко му дадоја црвен на Албиол и пенал мислев пак ќе не наполнат..

Имаме потенцијал голем за да го освојме купо и да поминиме ЛШ! Само треба да се игра константно како последните 10 минути шо беа и се ќе биди ок.

Поздрав и ХАЛА МАДРИД!

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.622
Поени од реакции
14.527
Уф, ова е фантастично. Свршив кога Роналдо постигна гол, макар од пенал, луѓеее конечно после 24 месеци им дадовме гол на Барселона. :) Го гледав скоро цел натпревар, и стварно не памтам кога играчите последен натпревар се бореле вака, најдобар нема.. сите беа сјајни и играа за гордоста (Албиол е нешто друго). Единствен кој треба да се истакне е - Пепе ! Не треба ништо да кажувам, се видовте.

Пеналот беше чист како солза, исто и црвениот. Видов и како Меси ја исшутира топката при крајот на натпреварот со што ја покажа својата лоша страна, и тоа апсолутно според мене беше за жолт, што би значело дека ќе го пропушти финалето од купот. Али ете, не го доби. Важно тој е невино мало детенце со симпатична насмевка, а кога Роналдо ќе плукне на терен тој плука по камерманите, и тогаш тој е идиот.. Небитно, се навикнав на такви работи, не се чудам веќе.

Не би се осудил да пишувам дали тоа за нас беше пенал или не, секако дека е дискутабилно, но не верувам дека судијата погреши. Повторувам, не сум компетентен сега јас нешто да би мудрувал, но нема да бидам ни објективен, така да не вреди, само би напоменал дека требаше да добие втор жолт картон Алвес кога веќе досуди пенал, али добро како и во случајот со Меси, повторно им е прогледано низ прсти, и Алвес е на теренот во среда на Местаља.

Им покажавме дека нивната пас игра, тотал фудбал, најубавиот фудбал во светот не вреди за курац ако играш против цврсти екипи, имавме доста добри шанси, оние нашите 5-6 шанси вредеа повеќе од нивните 80% посед на топка. Можеме само да жалиме за пропуштените прилики, особено таа на Роналдо и на Пепе на празен гол.

Првото полувреме го одигравме стрпливо, мирно ја чекавме шансата, се виде голем напредок. Барса бараа некој слободен простор, но за разлика од Ноември сега тој го немаше. Реал чекаше на грешки и прекини, и можевме многу лесно да поведиме. Една изгубена топка резултираше со шанса за Ди Мариа, потоа од прекин Адриано ја вади топката од гол линија.

Второто полувреме започна слично на првото, имавме една многу добра шанса преку Роналдо од слободен кој ја погоди стативата. И тогаш.. :facepalm: Албиол не ја исфрли една лесна топка, доби црвен, заслужено.. Но, кога сите очекуваа распад на системот на Реал, баш и на другарите им реков еве ви реприза од 2:6, не гледав начин како 10 играчи ќе им парираат на Барселона, но ете после тоа се дигнавме видовме еден друг тим, борбеност, желба, ма се имаше.. Најзаслужен за тоа е дефинитивно Мурињо. Каков само стручњак, какви само измени направи тоа го можат само големите. Браво !

И кога ќе сумирам се, одлична игра на Реал. 11 на 11 не ни можеа ништо, 10 на 11 ги убивме. :icon_mrgr

Мило ми е што конечно ја прекинавме таа серија. Сега со голема самодоверба одиме на победа на Местаља. Убеден сум дека со Мурињо ќе им дојде крајот.

HALA MADRID !

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933

Најдобриот на терен против исфрустрираното копиле. Прав Мадридиста!

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.254
Поени од реакции
13.191
Дечки требаше да ги лупнете и со играч помалку!Далеку подобар тим бевте вчера според мене.Сепак тоа е тоа,барселона докажа дека е најпичкарскиот клуб во светот уште еднаш и да им се намочам на тие поседи и милиони пасови коа се лингури како тим.Искрено се надевам дека ке ги пратите по дома во лш,како Интер лани.Моу го знае рецептот за лш.
Ја имате мојата целосна подршка за елиминација на Фарса.
:salut:

Член од
27 април 2010
Мислења
16
Поени од реакции
1
Одлична замисла на Моу, само што најверојатно не очекуваше онакво глупирање од Албиол, во прво ја умртви играта и имавме неколку шанси од корнер и слободен, во второ ќе го пуштеше Озил и ќе ги добиевме, само тоа е тоа, друг пат со Гарај и мирна глава...
Најбитно е што ги видовме нивните слабости, допрва следуваат најбитните мечеви со нив... Крис постигна гол против нив, конечно каков таков позитивен резултат, а јас сеуште незнам како можам ова да го пишувам кога главата ми пука, ги изгризав ноктите, ќе немам што да гризам на наредните утакмици, мислам дека посмирен ќе бев да бев на теренот отколку пред ТВ...
HalaMADRID !!! Верувам во тоа дека ќе ги добиеме наредниве дуели !!!
пс имале посед... пхахахаха си ја отепаа од додавање пике пујол и чави, скоро и да немаа идеа како да нападнат...
so tolku odavanja se gubi koncentracija na teren za prostir samo vidi nekade od 20min mislam koga 3min se dodav a barcelona i odma se ufrla mesi togas ne trebase da go lobuva ama aj zdravje sakase da go lobuva zasto nego ima lobuvano na casilas i zapametite deka so dodavanja s gubi koncentacija

inace bravo za dvata tima izigra fudbal koj retko se gleda so ogled deka sleduvat uste 3 elclsaica

--- надополнето ---

Уф, ова е фантастично. Свршив кога Роналдо постигна гол, макар од пенал, луѓеее конечно после 24 месеци им дадовме гол на Барселона. :) Го гледав скоро цел натпревар, и стварно не памтам кога играчите последен натпревар се бореле вака, најдобар нема.. сите беа сјајни и играа за гордоста (Албиол е нешто друго). Единствен кој треба да се истакне е - Пепе ! Не треба ништо да кажувам, се видовте.

Пеналот беше чист како солза, исто и црвениот. Видов и како Меси ја исшутира топката при крајот на натпреварот со што ја покажа својата лоша страна, и тоа апсолутно според мене беше за жолт, што би значело дека ќе го пропушти финалето од купот. Али ете, не го доби. Важно тој е невино мало детенце со симпатична насмевка, а кога Роналдо ќе плукне на терен тој плука по камерманите, и тогаш тој е идиот.. Небитно, се навикнав на такви работи, не се чудам веќе.

Не би се осудил да пишувам дали тоа за нас беше пенал или не, секако дека е дискутабилно, но не верувам дека судијата погреши. Повторувам, не сум компетентен сега јас нешто да би мудрувал, но нема да бидам ни објективен, така да не вреди, само би напоменал дека требаше да добие втор жолт картон Алвес кога веќе досуди пенал, али добро како и во случајот со Меси, повторно им е прогледано низ прсти, и Алвес е на теренот во среда на Местаља.

Им покажавме дека нивната пас игра, тотал фудбал, најубавиот фудбал во светот не вреди за курац ако играш против цврсти екипи, имавме доста добри шанси, оние нашите 5-6 шанси вредеа повеќе од нивните 80% посед на топка. Можеме само да жалиме за пропуштените прилики, особено таа на Роналдо и на Пепе на празен гол.

Првото полувреме го одигравме стрпливо, мирно ја чекавме шансата, се виде голем напредок. Барса бараа некој слободен простор, но за разлика од Ноември сега тој го немаше. Реал чекаше на грешки и прекини, и можевме многу лесно да поведиме. Една изгубена топка резултираше со шанса за Ди Мариа, потоа од прекин Адриано ја вади топката од гол линија.

Второто полувреме започна слично на првото, имавме една многу добра шанса преку Роналдо од слободен кој ја погоди стативата. И тогаш.. :facepalm: Албиол не ја исфрли една лесна топка, доби црвен, заслужено.. Но, кога сите очекуваа распад на системот на Реал, баш и на другарите им реков еве ви реприза од 2:6, не гледав начин како 10 играчи ќе им парираат на Барселона, но ете после тоа се дигнавме видовме еден друг тим, борбеност, желба, ма се имаше.. Најзаслужен за тоа е дефинитивно Мурињо. Каков само стручњак, какви само измени направи тоа го можат само големите. Браво !

И кога ќе сумирам се, одлична игра на Реал. 11 на 11 не ни можеа ништо, 10 на 11 ги убивме. :icon_mrgr

Мило ми е што конечно ја прекинавме таа серија. Сега со голема самодоверба одиме на победа на Местаља. Убеден сум дека со Мурињо ќе им дојде крајот.

HALA MADRID !
i navistina e deka so 10 real igrase podobro zas nemase so da brani morase pogodok 88iljadi okolu niv ke pocnea da gi isvirkuvat

i pak ke se navratam so 10 poubo izigra zas mou kaza deka so 10 igraci se priagoduval

BATISTUTA 9

Fiorentina-Partizan-Real
Член од
17 мај 2008
Мислења
2.085
Поени од реакции
266
морам само да кажам неколку работи...
1. Албиол Мора да се изгуби од овој тим... Рамос централен Арбелоа десно
2. Ди Марика ни случајно да не стартувал на наредните 3 класика---- ОЗИЛ
3. Адебајор колку и да знае да промашува ко будала(и синоќа му се створи шанса не се снајде најдобро) отвара простор мноооогу за другите и влече по двајца... работи за другите

а ПЕПЕ како игра на позиција заден везен секоја чест, се повеќе се прашувам зашо игра како штопер... ѕвер во секоја смисла на зборот

а сега се извинувам шо морам да навредам многу поединци во овој фан клуб, читам ДОБАР БИЛ МУРИЊО а?! како само не ви е срам тоа да го зборите... после првото Ел класико(5:0 цитирам!!!) сите јадевте гомна за човекот(85-90% де не баш сите) пелегрини подобра тактика скроил лани, бла бла.... значи до толку сте алчни и ненаситни секоја чест... а сега браво за тактика браво за ова за она... значи овде човек не смее да згреши нешто т.е. не може да се прилагоди на новата средина... веднаш отказ или нов клуб!!!
ете зошто отсекогаш сум ги мразел навивачите (80% таканаречените нови генерации навивачи)на Реал заедно со неговата политика на Перез
поздрав дечки

I

IBIZA SOUND

Гостин
decki ovoj natprevar ne me intersirase mnogu kako i da zavrsese,no narednite 3 e togas ke ima vistinska vojna megju nas
inaku drugo mi bese zborot. Bernabe e eden od najubavite i najgolemite stadioni vo svetot,pa tolku li nemase pari cicko vi perez da kupi edna kolicka pa morase racno da go nosat puyol nadvor :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom