Челзи - Манчестер Јунајтед 01.03.2011 (20:45h)

• Креатор на темата Креатор на темата Донев
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе победи?

• Челзи

Гласови: 55 45,1%
  • Манчестер Јунајтед

Гласови: 54 44,3%
  • Нерешено

Гласови: 13 10,7%

• Вкупно гласачи
    122
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Да се потсетиме на последните 10тина натпревари.. :)

Премиер Лига 2008/09, Челзи 1:1 Манчестер Јунајтед

Финале Лига на Шампиони - Москва, Манчестер Јунајтед 1:1 Челзи (6:5 на пенали)
- - -

Премиер Лига 2007/08, Манчестер Јунајтед 2:0 Челзи
- -

Премиер Лига 2006/07, Манчестер Јунајтед 1:1 Челзи
- -

Доста се.. :) Квалитетот на видеата кај некои е 0, ама тоа е.. :smir:

Големо дерби, утакмица помеѓу двата најдобри клуба во Англија, и двата тима не играат нешто посебно јако и заканувачки, Челзи е во голема, голема криза последните 2 месеци, Манчестер исто така се во криза но сепак имаат поквалитетна клупа од Челзи и тоа им помогна да се одржат во игра и тоа без пораз..
Загубата на Лампард значеше многу повеќе од колку што мислевме, со неговото отсутво замина целата креативност на средниот ред и игравме со тројца деструктивци, едноставно без врска.Но сега Френки се враќа и тоа баш за Јунајтед, така да очекувам борбеност и головите да се вратат.
Отсекогаш сум се водел според чувствата во фудбалот, а сега ми нешто вели дека оваа недела ќе биде првиот пораз на Јунајтед..
Како и да биде очекувам голема битка, по некоја тепачка евентуално и голема професионалност на судиите.

Големо дерби, утакмица помеѓу двата најдобри клуба во Англија, и двата тима не играат нешто посебно јако и заканувачки, Челзи е во голема, голема криза последните 2 месеци, Манчестер исто така се во криза но сепак имаат поквалитетна клупа од Челзи и тоа им помогна да се одржат во игра и тоа без пораз..
Загубата на Лампард значеше многу повеќе од колку што мислевме, со неговото отсутво замина целата креативност на средниот ред и игравме со тројца деструктивци, едноставно без врска.Но сега Френки се враќа и тоа баш за Јунајтед, така да очекувам борбеност и головите да се вратат.
Отсекогаш сум се водел според чувствата во фудбалот, а сега ми нешто вели дека оваа недела ќе биде првиот пораз на Јунајтед..
Како и да биде очекувам голема битка, по некоја тепачка евентуално и голема професионалност на судиите.
па манчестер се далеку од криза незнам од каде дојде до тој заклучок....ова ти е добро "голема професионалност на судиите" која што лани ја немаше и знаете што се случи.

па манчестер се далеку од криза незнам од каде дојде до тој заклучок....ова ти е добро "голема професионалност на судиите" која што лани ја немаше и знаете што се случи.
Oд каде? Па од бледата игра и головите на среќа што ги постигнувате..
За судии немој да зборуваш, знаеме кој е Фергусон.

За судии немој да зборуваш, знаеме кој е Фергусон.
лошо анализираш....лоша форма е тоа што им се дешава на челзи ...тој е правиот одговор хмхмхм бледа небледа немаат пораз дома манчестер....уназад неколку години манчестер за боксинг деј играат совршено додека другите тимови од првата четворка паѓаат и тоа многу, тек сега ке видиш што ке се случува и кој е кој:smir:

Голем натрпевар и за двете екипи.. Челзи мора да го победи мечов ако сака да остане во борба за титулата.. Не дека со пораз би ги загубил сите шанси, но Манчестер ќе оди на +6 со меч помалку.. Од друга страна, нормално, Манчестер со победа прави голема разлика пред Челзи и можеби се оддалечува од Сити/Арсенал...(зависи од резултатите во сабота)..

Искрено, мислам дека ова е вистинската шанса на Јунајтед да победат на мостот.. :) Челзи се во резултатска криза и Манчестер мора да го искористи овој момент.. Немаат победа 7-8 години и редно е веќе една победа во синиот дел од Лондон.. Јас сум оптимист, но сепак дерби е и до 90та минута ништо нема да се знае... Само да има фер судење, без голови од офсајди, со раце, недосудување пенали, судење на непостоечки офсајди...итн, итн, итн... Судија ќе биде Мартин Аткинсон, судијата што го судеше минатогодишниот меч на СБ меѓу овие 2 екипи...

Со среќа нека им е и на едните и другите и нека победи Манчестер! :) (навивачки)
Не, не, не...!
Мора да им вратиме барем со еден гол од офсајд или од непостоечки фаул.

Да видат како е :)

Не, не, не...!

абе ок е сакам чиста победа на манчестер инаку го имаат тоа они осетено потсетисе што им се случи со барселона пред две год. во полуфинале на лига шампиони :D

По ова можам да заклучам дека не го пратиш воопшто Манчестер, туку само нафрлаш глупости како и сите мали деца на форумов.
Смешни коментари...добро е што ги имате Фантомите и Давор да ве вадат со асален муабет и чат пат некој од постарите членови...

Не, не, не...!

Сме видел ние другар, сме виделе! Тоа што ние сме го виделе и доживеале не би му го посакал на ниеден фан да му се деси!
А за викендов очекувам само добра утакица и победа на подобриот!

По ова можам да заклучам дека не го пратиш воопшто Манчестер, туку само нафрлаш глупости како и сите мали деца на форумов.
Смешни коментари...добро е што ги имате Фантомите и Давор да ве вадат со асален муабет и чат пат некој од постарите членови...
Демантирај ме, на која утакмица делувавте супериорно како Челзи во првите 2 месеци?
Или на секоја просечно изигравте и голови онака дававте, случајно?
Или сега ќе почне тоа, Манчестер секогаш слабо играл во почетокот на сезоната ова она, немој такви приказни..
Не хејтам ниту еден тим, ниту еден фудбалер, тренер било што, само кажувам како изгледаат работите, не дека сум фан на Челзи па ајде ќе ве напаѓам.

И нерешено би било одлично и би бил задоволен, ама секогаш е најслатко да победиш на дерби средба во гости. Јасно е дека ќе биде тешко. Утакмицата ме потсетува на таа со Арсенал пред 2-3 сезони, кога Арсенал немаше победа 3-4 натпревари(баш како Челзи сега) и Насри ја реши. Се надевам нема да се повтори такво нешто.

Демантирај ме, на која утакмица делувавте супериорно како Челзи во првите 2 месеци?
Доволно е да видиш колку голови има Манчестер постигнато, а колку Челзи.
А за супериорност ако вие бевте на почетокот супериорни против вигановци и компанија, сега ние сме и против чкљ екипите, ама и во дербијата ко за беља.
Одбраната е камен, гол не прима, средината се копачи ала Челзи и нападот кој стигне дава гол, освен Руни, така да има од што да се плашите. ;)

Лани Ливепрул беа мизерија дојдоа да играат со Манчестер и ги преслушаа. Незнам зошто ама мислам дека нешто слично и сега ќе се случи, затоа гласам за Челзи :)

Или на секоја просечно изигравте и голови онака дававте, случајно?
Или сега ќе почне тоа, Манчестер секогаш слабо играл во почетокот на сезоната ова она, немој такви приказни..
Не хејтам ниту еден тим, ниту еден фудбалер, тренер било што, само кажувам како изгледаат работите, не дека сум фан на Челзи па ајде ќе ве напаѓам.
И кое фајде од таа супериорност ? Не дека не беше посуперирен, ама удел тука има и распоредот. Во првите 5 кола играше со Виган, Вест Хем, Блекпул, ВБА, додека Манчестер гостуваше на Евертон, Фулам, играше и со Ливерпул. Можда и требаше тренерот ваш да одмора дел од играчите на тие натпревари, за да не случи токму тоа што сега се случува.
Мада не сум сигурен дали Челзи ќе издржеше и да не се повредеше никој. Сепак, да не ги отпишуваме предвреме, којзнае што може да донесе недела. :smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom