ke probas ke vidis sto ke te ubeduvam sega? :lol:
ke probas ke vidis sto ke te ubeduvam sega? :lol:
Аааа... Значи PES 2011 била наменета за 120 Hz монитори... Не ми текна на ова, ама добра тактика имале Конами, дефинитивноna 120 hz slikata e mnogu potecna, poziva i gameplayot e mnogu mnogu pointeresen
Епа тоа напојување што го има е сосема доволно. GlacialTech 550W, колку што гледам по интернетов има два вода од 12V секој со максимална јачина од 18А.Пробај да ставиш делукс на конфигурација како неговата и ќе видиш што ќе се случи. Второ, Делукс и CM Silent Pro/Corsair не се споредуваат. Едните користат ефитини материјали, кондензатори и се наменети за ентри левел и офис машини, другите користат квалитетни делови и се контролирани. Да не ја уништуваме темата, ако сакаш ќе дискутираме во темата за напојувања.
Не сум сигурен во квалитетот на Глациалтек. Како што реков во претходен пост, кога веќе имам таква конфигурација нема да штедам на напојување. Чистек/Спире за конфигурации под 500 евра, за над 500 евра CM Silent Pro. Има и многу други квалитетни напојувања како на пример Fortron, Corsair, XFX, Antec TruePower итн. ама за жал не ги носат кај нас.Епа тоа напојување што го има е сосема доволно. GlacialTech 550W, колку што гледам по интернетов има два вода од 12V секој со максимална јачина од 18А.
12V*18A=216W, a Radeon 6850 колку што гледам троши негде 130W. На тој вод му останува 86 W.
Таа е математиката. Едниот вод за процесорот(q6600=105W), другиот за графичката, останатото за останатото, матична, хард и сл.
za prosecna konf. e OK poso pretpostavuvam deka e nekolku godini staro taka?Иам на компјутеров следно напојување.
-----------------------------------------------------------V2 P4
---------------------------------------------------MODEL:550V
------------------CODEGEN 550W ATX 12V-----------------
AC input | 115/230VAC | 10A/6.3A | 50/60Hz |
----------------------------------------------------------------------- |---------------------------------------------------------------------------------------
--------- | +3.3V | +5V | +12V(1) | +12V(2) | -5V | -12V | +5VSB |
DC Output | 30A | 40A | 16A | 18A | 0.5A| 0.8A | 2A |
| 235W Max. | 264W Max | 9.6W Max. | 10V |
550W
Откако ќе го постирам испаѓа лошо пратено, не сака како што се обидував да го напишам тука. Мислам ќе разберете шо како.
Вака ми е напишано на него, и ме интересира какво е? Добро или лошо? Реална моќност колкава има и така.
Пробав да го сликам, ама сликата испадна лоша па морав вака.
Па не баш. Околу 1.5 година е старо. А моментално ја тера следнава конфигурација без никакви проблеми.za prosecna konf. e OK poso pretpostavuvam deka e nekolku godini staro taka?
Corsair-от, без многу мислење.пошто гледам ги фалите корсаир напојувањата од СЕТ
да прашам дали ова првото од 400 вати е добро? (само не знам дали се реални и не гледам да пиши 80+) значи ќе земам послаба конф. а планирав да земам поевтино напојување - од 2000 ден т.е ова кој е подобар избор
значи ВГА нема да земам туку ќе барам матична со вградена ВГА па потаму ќе земам некоја салам ВГА
па и појак процесор
велиш да го земам?Corsair-от, без многу мислење.
Не гледаш дека и двете 450W и 650W се TX серија?велиш да го земам?
оти јас си помислив да не е како серијата од кулер мастер екстрим и ге икс оти е најевтин па да не не чини
а тие 400 вати реални се?
ОК ко велиш така