Другарство, па љубов, па пак другарство. Дали е можно?

АуРоРа

Засекогаш
Член од
15 мај 2005
Мислења
1.109
Поени од реакции
15
Може од другарство да се роди љубов и то како,а тоа другарство може и да се врати покасно, само што ништо нема да биде исто како што беше. Да ќе има другарство, ама не она искрено чисто, наивно, како што беше предходно, ќе има стално нешто што ќе не држи на дистанца, ништо повеќе нема да биде исто. Најважно он нема да ти е најдобар другар

ThA-BiTcH

~*~Blonde Bitch With a Brain~*~
Член од
23 септември 2005
Мислења
4.338
Поени од реакции
62
Drugarstvo, pa ljubov pa-pak drugarstvo:raz::ne_zboram
Ne znam, mozno e-no ne mi e toa toa.
Od drugarstvo se ragja ljubov, megjutoa od ljubov drugarstvo tesko...
Sekogas kje postoi "nesto" sto nema da im dozvoli toa da bide vistinsko drugarstvo.:icon_roll
Inache ne zboram za muvanje, tuku za podolga vrska.Ako bilo muvanje nisto strasno, posle se moze da bide okej.Ali kako da mu ponudis denes drugarstvo, na onoj na koj do vcera si mu nudel ljubov?:raz:

Eve edna poraka sto se ukapa vo temava:

"Nasa ljubav prestala je,sad smo samo prijatelji.Mucim sebe mucim srce da odolim jednoj zelji...Da te ljubim da te grlim to je moga srca zelja,al' me ono opominje,da ne volim prijatelja!Poljubi me bar jos jednom,ispuni mi zadnju zelju-srce ce ti moje reci:JOS TE VOLIM PRIJATELJU!!!"

Duri i da zgasne celata ljubov, sekogas kje ostane malo zarce vo niv,koe sto sekogas kje gi potseka sto bile oni dvajca nekogas i sto imale zaednicko.

Член од
28 септември 2005
Мислења
47
Поени од реакции
0
Paaaa .. ; )) Za mene da moze .. Zoso site shto mi se bifshi imam kontakt .. ali ne ona Drugarsvo .. ;) toa

ThA-BiTcH

~*~Blonde Bitch With a Brain~*~
Член од
23 септември 2005
Мислења
4.338
Поени од реакции
62
k0sKiC напиша:
Paaaa .. ; )) Za mene da moze .. Zoso site shto mi se bifshi imam kontakt .. ali ne ona Drugarsvo .. ;) toa
Okej e da imas kontakti.U sekoj slucaj treba da ostanete na zdravo, da otidete nekogas na kafe neli...osven ako epten ne ste ja utnale rabotata i oci nejkete da si vidite.

Член од
29 јануари 2005
Мислења
313
Поени од реакции
3
Никола напиша:
Основната причина зошто машките и женските се дружат е токму можноста за секс помеѓу нив.
Зошто некој би станувал другар со девојка за нешто друго?
Освен професионален интерес или друг вид на взаемна корист, не можат да постојат машки - женски пријателства без постоење на меѓусебна привлечност.
Така да е беспредметен муабетот дали е можно другарсво-секс-другарство, кога основната цел на таквото другарство бил сексот,
Значи одговорот е, се разбира дека е можно.
Drugarche... ti se samoubi so tekstov be... "se razbira deka e mozhno... ama Зошто некој би станувал другар со девојка за нешто друго?".
Iskreno.... ne mi e teshko da i kazham "Zdravo" na nekoja shto mi bila drugarka.. pa intimna "drugarka"... ama nikoash nema da e ona shto nekoash bilo...

Adr1anA

NAUGHTY GIRL
Член од
12 септември 2005
Мислења
198
Поени од реакции
4
јок,со некој што сум делела интимни моменти да бидам другарка--и за што ке збориме--како ти е со новиот тип/ка ??? може здраво и добрососетски односи ама некое другарство....

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
TrTe-MrTe напиша:
Drugarche... ti se samoubi so tekstov be... "se razbira deka e mozhno... ama Зошто некој би станувал другар со девојка за нешто друго?".
Iskreno.... ne mi e teshko da i kazham "Zdravo" na nekoja shto mi bila drugarka.. pa intimna "drugarka"... ama nikoash nema da e ona shto nekoash bilo...
Најверојатно имаме различна интерпретација за основниот поим -другарство-, па оттаму и недоразбирањата.:)

Моето_е_поголемо

муа не ме лазе
Член од
22 јули 2005
Мислења
475
Поени од реакции
21
Постои ли другарство помеѓу дечко и девојка а да нема некоја позадина (задна намера, или предна како и да е). Другарство, па љубов, па пак другарство може да се види само на филм (мада во последно време и таму станува невозможно).

п.с. каде ќе плукнам, не лижам.

NikolaP

Команданат Флик
Член од
30 октомври 2005
Мислења
1.095
Поени од реакции
16
Све је могуче. Али што е тачно во теорија не мора да биде тачно во пракса.
Мушко и женско(или свакојака друга комбинација, за вас послободните) можат да бидат другари у следниве случаи:
1. На едниот не му е привлечен другиот(а другиот е обично манијачки вљубен, обично мушкото)
2. Едниот е во врска и го држи другиот во резерва.
3. Си се привлекуваат еден со друг, ама љубовна врска знаат дека нема да упали(т.е. може да се замуваат, и да падне секс :wink: ).
4. Бивши мувачи
5. Почнуваат да се заљубуват ама сепак ги е страв од љубовта(меѓуфаза, многу ретка, обично во тинејџерски период има такви драми)

Можда нешто сум испуштил. Прашањево беше: дали постои другарство после љубов. Ако мислиш на правата љубов, тешко, али могуќе е, пошто еден од нив или пак двајцата никогаш не престанува да сака(или да има некое друго чувство кое не е другарско). Близината може да биде болна ама сепак потребна. Сигурно нема да биде како порано.
Све зависи. Све е релативно :)
П.С.
Сте имале ли вие или некој кој го знаете „кученце” кое нонстоп ве следело, се умилкувало, слушало(другарот од точка 1).
Дали ве нервирало, или ви го дигало егото?

bibuska

смешка
Член од
5 септември 2005
Мислења
2.403
Поени од реакции
7
а за љубов се мисли конкретно како врска :raz:???пошо јас мислам дека од љубов,ама онака да речам не остварена љубов, може да се случи другарство...мое искуство...сепак... :raz:

The_Grim

Acid Nightmare
Член од
22 ноември 2005
Мислења
1.501
Поени од реакции
24
Drugarstvo>Ljubov>Vrska>Drugarstvo? Od licno iskustvo mozam da kazam deka moze. I toa dobro drugarstvo.Nisto nemoze da go promeni toa ednas Dobar drugar sekogas dobar drugar. ne treba da znaci deka ako si vo vrska so nekoj sto ti e bil drugar porano, deka toa treba da go rasturi drugarstvoto. I sto sega? ste se skarale, ste raskinale i sega nema ni muabet da si pravite samo zatoa sto "ti bese mojata najgolema ljubov vo mojot zivot, a sega ne si"
MISLAM AJDE............!!!!:raz:

Член од
28 септември 2005
Мислења
47
Поени од реакции
0
Drugarstvo,pa ljubov,pa pak drugarstvo

ThA-BiTcH напиша:
Okej e da imas kontakti.U sekoj slucaj treba da ostanete na zdravo, da otidete nekogas na kafe neli...osven ako epten ne ste ja utnale rabotata i oci nejkete da si vidite.

Da ama mislam deka bolje e ako ti e drugarche da ne ti bide nishto povekje .. ama ko shto bi rekle .. Za sve ima PRV PAT ; )

The_Grim

Acid Nightmare
Член од
22 ноември 2005
Мислења
1.501
Поени од реакции
24
Pa neli bas od najdobriot drugar moze da se razvie golema ljubov.Mislam se znaete da ne recam cel zivot i nemate tajni pomegju vas.Neli bi bil najdobriot ljuboven sopatnik???

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
Имам сведок, ама не би сакал да го повикам дека горенаведенава тема е можно. Имено, се деси нешто блиску до темава.
Не би сакал да образложувам и да навлегувам у детали, сепак интима е во прашање, но само сакам да кажам дека е можно.
Нормално, ако и двајцата истото го сакаат.

CopyOfDeath

Die Die My Darling!!!
Член од
30 ноември 2005
Мислења
4.186
Поени од реакции
48
Од Искуство МОжно е ми беше другарка па девојка па сега пак другарка

Kajgana Shop

На врв Bottom