Стефус-Рефус
Jesus Loves Macedonia
- Член од
- 30 август 2009
- Мислења
- 3.452
- Поени од реакции
- 1.210
Не сум правник но, колку што знам Минимална плата се одредува со т.н. колекитвен договор меѓу синдикатот и стопанската комора на тој сектор и е секторски зависна. Што е и направено така да таа варира од дејност до дејност. Иако во закон за работини односи не е одреден тој дава можност таа да биде одредена.Минимална плата категорија кај нас не постои
http://www.state.gov/g/drl/rls/hrrpt/2008/eur/119091.htm
[/COLOR] [/COLOR]
--- надополнето ---
Не слушај пропаганда и лажги на опозицијата спомениците се само 0,2 % од Буџетот 30% оди во ПИООМ 20% плати 20% здравствено 10% социјално и малку капитални инвестиции. Народот како имбицилен се пали на државна плата, државно здравство, социјално итн Затоа ќе ви опнат даноци и тон казни и административни пречки на вас во приватниот сектор и чешајте се газдата ќе ви ги намали платите поради давачки и нема да вработува и имаш магепасан круг. Колку повеќе државни бенифиции што ги сака сиромашниот народ толку ќе биде посиромашен.така да 80% од кредитот ќе оди за социјални работи кај сиромашното населени а поради тоа тоа истото ќе стане уште посиромашнода да... народот е крив што власта пљачкосува и прави споменици, а меѓу другото сега зема кредит за да има плати за да има плати да дава на вработените во администрацијата.
слушај сега... народот е само за една работа крив... а тоа е што го изгласаа овој со меко р да биде премиер... ама пусто, не знаеја дека е таков... пак не се криви лугето... ама ептен шупачко глупи би биле ако на следните избори пак добие гласови... ако тоа се деси ке се исселам од државава. со таков глуп народ нетреба да се живее во една држава... јас сум во приватниот сектор и знам дека мене по плечки ке ме тресне вракањето на овој кредит од пола миљарда евра... мене и таквите како мене ке испаштаат и ке вракаат преку зголемени даноци и казни за измислени правила.
и кој тоа погре пиша дека економијата идела на добро? дали си бре ти нормален што зборуваш? дојди да се смениме малку да поработиш место мене да видиш колку добро иде економијата...
се надевам само дека кој и да дојде на власт, по хитна постапка ке оттера од работа се она што се вработи со партиска книшка... пола иповеке од администрација треба да иде во аут..