Манчестер Јунајтед - Арсенал ( 13.12.2010 )

Кој ќе победи на ова дерби ?

• Вкупно гласачи
    155
По мене ова дерби ќе биде исклучително добро и како еден неутрален навивач ќе уживам во играта која ќе ја придонесат тие. Типувам за Арсенал иако може и да победи Јунајтед а може и нерешено...

По мене ова дерби ќе биде исклучително добро и како еден неутрален навивач ќе уживам во играта која ќе ја придонесат тие. Типувам за Арсенал иако може и да победи Јунајтед а може и нерешено...

Па да, и јас мислам дека така некако ќе заврши. :)

Јесда може и да ја прекинат утакмицата па да се одложи...

Никогаш нема да функционира средината со Сонг,Дени и РвП како АМ/ЅЅ,затоа и немаше игра.
Со Јунајтед ќе се оди со Сонг,Вилшер,Росицки и ќе има креативност за извоз.:smir:

Не мислам дека ќе игра Росицки прва постава, него друго ми е поентата, од овој Денилсон потапа играч неам видено у Арсенал од кога знам за нив. Ако игра ќе направи киксови, што Јунајтед секако нема да ги прости.

Не мислам дека ќе игра Росицки прва постава, него друго ми е поентата, од овој Денилсон потапа играч неам видено у Арсенал од кога знам за нив. Ако игра ќе направи киксови, што Јунајтед секако нема да ги прости.
Му се дава 3 сезони шанса и никако да ја искористи,има и добри натпревари,но не прави ништо посебно,туку само знае добро да си ја заврши својата работа,но тие натпревари ги има многу малце.Вилшер му го зазема местото во тимот,Диаби кога ќе се врати сигурно ќе биде пред него,а и Арон,кој моментално е на позајмица,се враќа во Јануари и мислам дека ќе игра пред него.Единствена шанса ќе му биде да игра,кога Сонг ќе биде одмаран,но и Диаби може да игра таму,така да,можно е и да биде продаден на лето.
Инаку со сигурност ќе биде тоа трио во средината.Росицки ќе игра.
Во нападот Аршавин,Шамак и Насри,а за одбраната Џуру се враќа од ситна повреда,па би требало да стартува,бидејќи одлично игра сезонава и многу подобро се разбирааат со Скилачи,отколку Скилачи и Лорен.А и Клиши беше болен(тренира со шорцеви,а температурата под нулата :nesum: ),денес тренирал, би требало да биде доволно фит за понеделник и се разбира,новиот бр.1 голман Фабиански :)).
Волкот и Ван Перси ќе се играчите од клупа кои ќе влезат ако не штима нешто :):salut:

Му се дава 3 сезони шанса и никако да ја искористи,има и добри натпревари,но не прави ништо посебно,туку само знае добро да си ја заврши својата работа,но тие натпревари ги има многу малце.Вилшер му го зазема местото во тимот,Диаби кога ќе се врати сигурно ќе биде пред него,а и Арон,кој моментално е на позајмица,се враќа во Јануари и мислам дека ќе игра пред него.Единствена шанса ќе му биде да игра,кога Сонг ќе биде одмаран,но и Диаби може да игра таму,така да,можно е и да биде продаден на лето.
Инаку со сигурност ќе биде тоа трио во средината.Росицки ќе игра.
Во нападот Аршавин,Шамак и Насри,а за одбраната Џуру се враќа од ситна повреда,па би требало да стартува,бидејќи одлично игра сезонава и многу подобро се разбирааат со Скилачи,отколку Скилачи и Лорен.А и Клиши беше болен(тренира со шорцеви,а температурата под нулата :nesum: ),денес тренирал, би требало да биде доволно фит за понеделник и се разбира,новиот бр.1 голман Фабиански :)).
Волкот и Ван Перси ќе се играчите од клупа кои ќе влезат ако не штима нешто :):salut:

100 пати поарно да го продадат, Дијаби е ѕвер за него, Вилшер се наметнува исто. Росицки ако игра нема ништо да направи, млитав е многу, нежен, ама ај да не тресам предвреме...иначе се знае цар кој е бе у Арсенал само шо повредите го отепаа, РВП. Какви Шамаци, Мамаци, Видиќ е у страшна форма. Најопасна страна дефинитивно ќе бидат крилните позиции, Насри и Аршавин, иако Аршавин игра топло ладно...

Арсенал се во форма, ама се знае кој е кој на Олд Трафорд. Не ми се верува САФ да изгуби ваков важен меч.

Не ми се верува да излезе било кој епилог од овие трите. :toe:

Очекувам интересен натпревар каде повторно дрскоста и искуството што го содржат играчите на Манчестер посебно на ваквите натпревари да излези на виделина и да триумфираат на овој натпревар..Арсенал не се толку лоши колку што се во лоша форма во последно време..повредите во последните години го уназадија тимот но оваа година среќата повеќе ги прати, и Венгер нема дотолку проблеми со повредени играчи посебно оние најклучните.... играта на Арсенал во последните два натрпевари против Фулам и Партизан му беше за никаде..еден асолен пас (а камоли дупли или триаголник) неможеа да срвзат на средина и не ја покажуваа нивната препознатилва игра ''од нога до нога'' туку некако насила ги победија противниците..тоа дефинитивно не личи на Арсенал и со таква игра тешко дека ќе му се спротистават на искусната екипа како Манчестер на Олд Трафорд каде многу тешко губи бодови посебно на дерби натпревари..Манчестер оваа сезона не е таа страшна екипа како во времето на Роналдо и Тевез каде беа непобедливи, но сепак.сеуште го имаат старото магаре која си ја знае професијата најдобро и мислам дека тој и само тој е причината тоа што манчестер и со не многу атрактивни играчи повторно е на врвот во Англискиот фудбал а и богами меѓу подобрите во Европа..не сум информиран кој ќе игра а кој нема да игра во дербито за ѓаволите, но флечер секогаш беше клучниот играч на јунајтед за ваквите натпревари, ..како и да е очекувам јалова иницијатива на Манчестер и игра со повеќе шанси на двете страни..конечен тип според мене : 2-1 или 2-0...
Како и да е Манчестер мислам дека ќе победи!

се разбира дека мечов ќе биде доста интересен но манчестер сигурно ќе го добие а ако бидат расположени руни и бербатов може и дебакал да го задеси арсенал.

се разбира дека мечов ќе биде доста интересен но манчестер сигурно ќе го добие а ако бидат расположени руни и бербатов може и дебакал да го задеси арсенал.

не биди сигурен пред време...... Седи си и крцкај си :wink:

Некој нема толку тепано, некој 10 години трофеј нема осетено :S

Како и да е, премали се за нас, премизерни се за нас, а + тоа стални пациенти ни се, ќе има газење во понеделник !

Пази да не те носат во потпис од вторник.

:aplauz::aplauz: И јас велам едно од 3те ќе биди:pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom