Анкета на Дневник: Македонците не и веруваат на ЕУ

• Креатор на темата Креатор на темата GORAZDS
  • Време на започнување Време на започнување
ситиот си игра со гладниот а овој за чудо не му верува.

чекај анкетираат преку фиксни или и мобилни телефони?
?:)

Преку фиксен. Телефонските испитувања во досегашна пракса се прават преку фиксна телефонија. :)

Преку фиксен. Телефонските испитувања во досегашна пракса се прават преку фиксна телефонија. :)

Колку што памтам полиберално расположениот дел од населението воедно и технолошки писмен не користи повеќе фиксен .
Не е ни чудо што добиваат такви одговори :)

Колку што памтам полиберално расположениот дел од населението воедно и технолошки писмен не користи повеќе фиксен .

Нема тоа врска, не е поентата да се бира кој е полиберален дел од населението. Преку фиксна телефонија секој има еднакви шанси да биде избран, со оглед на тоа што постарите луѓе не користат мобилни, а сепак и помладите имаат фиксни телефони, шансата било кој од нив да се јави е голема.

--- надополнето ---

Не и на мобилен вртат. Мислам дека пола пола им се поделени :pipi:

Можеби, но најчеста практика ко што знам е фиксна телефонија. :)

tie ne baraat liberalni ili konzervativni, vo mojot slucaj prvo se javi majka mi pa koga vide deka se raboti za anketa mi go dade mene telefonot.

Еднаш кај мене во двор дојде човек да прашува за тоа колку користиме мобилни телефони. Потоа дојде за некоја друга тема, не се сеќавам, а еднаш дошол и кога не сум бил дома.

Мене лично, една другарка ми правеше анкета преку скајп, и побара дозвола нејзин претпоставен да ми се јави на мобилен телефон за да ги потврди одговорите кои ги дадов. По 2-3 дена ми се јави човек на мобилниот за набрзинка да изврши проверка.

Во врска со анкетава. Штом Дневник ја објавува во овој период кога се обидуваат да бидат колку што е можно помалку пристрасни кон било која политичка партија, тогаш може да се земе како релевантен податок.

кој ја тркала ЕУ...зашо сите запнале таму да одат....

кој ја тркала ЕУ...зашо сите запнале таму да одат....
Неписмен народ, не разбираат дека земјите што се таму биле исто толку силни и пред да влезат.

Мене ме прашаа во анкета за мобилен оператор Т-Моб и ... го погодија чоекот :p А моето мислење за ЕУ...види фотос!

a tuka se zboruva za starata kurva so ime uvropa vo nivni granici., da bogda ostanale vakvi kakvi 6to se ., idninata ime vo na6i race., veruvajte mi:cool:., e toga6 nie ke gi 6upime

Демек ако влеземе во Еу све ќе се подобри.. Видовме со бугарите што стана..

Ако државата има план и тактика тогаш ќе се подобри.. Неможе некој од страна само да ни фрли пари за ние да живееме поубаво..

e nekoj edno vreme ama ba6 neumeren frlaa pari ., no koga se osvstija deka od parite nivni a6 ., im se prosvetli pa gi zatvorija poveketo 4e6mi., pa sea demek nekoj drug e kriv ., a kaj se najgolemite donacii vo periodot oa 95-2002:mad:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom