Wikileaks и Julian Assange (генерална дискусија)

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.480
Поени од реакции
5.183
Драги мои ИЗРАЕЛОФИЛИ!!!

Онанирате на тоа евентуално ако Израел би го збришал Иран ама да знаете дека неколку месеци после тоа ќе се поболите од рак, тумор, леукемија, даунов синдром, и ќе ни се раѓаат деца што ќе можат да бројат од 0-50 на прсти, со два полови органи, со три цицки, со две глави, со опашка итн...
Без гајле, имаат детонирано нуклеарки многу поблизу до нас отколку Израел (во Алжир) и тоа некаде околу 300 нуклеарни детонации.
Инаку далеку поопасно е хемиското или биолошкото оружје отколку нуклеарното.

И уште нешто, нуклеарната програма на Иран не е против Израел, туку против сунитските соседи на Иран.
Никоја разумна влада нема да употреби оружје за масовно уништување против држава што има далеку поголем арсенал од истото. :)

?

..........

Гостин
Брат тебе да ти даат пиштол на чување а да доат 2ца да сакаат да те убијат - ке го искористиш пиштолот да се одбраниш или ке речеш - не смеам да пукам на чување ми е :) ?
Ако не ти дадат куршуми (pass) кои само тие ги имат со што ке пукаш??

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Ако не ти дадат куршуми (pass) кои само тие ги имат со што ке пукаш??
Ќе блефираш, ќе се силиш со празен пишто "Ќе пукам" "Ќе пукам"..па може ќе си одат...Стравот лозјето го чува :vozbud:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.695
Поени од реакции
59.867
САД побарале од Твитер да ги предаде сите приватни пораки на Џулиан Асанж, Бредли Манинг, Роп Гонгријп (хакер од Холандија) и Бригита Јонсдотир (соработничка на Викиликс од Исланд, се појави и во документарецот Wikirebels). http://edition.cnn.com/2011/CRIME/01/08/us.wikileaks.twitter/index.html?hpt=T1

Викиликс пак побара од Facebook и Google да ја објават содржината на ваквите барања на САД како она на Твитер, ако ги добиле.

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.154
Поени од реакции
4.038
А искрено, ај кажете ми некоја информација која излезе од Викиликс и која била од големо значење и открила некоја си огромна тајна или незнам што?

Јас искрено до сега само некој небитни информации прочитав, кој политичар за кого што кажал, како мислел, незнам си што... Ништо што и претходно веќе не се знаело или претпоставувало или очекувало...

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.695
Поени од реакции
59.867
А искрено, ај кажете ми некоја информација која излезе од Викиликс и која била од големо значење и открила некоја си огромна тајна или незнам што?

Јас искрено до сега само некој небитни информации прочитав, кој политичар за кого што кажал, како мислел, незнам си што... Ништо што и претходно веќе не се знаело или претпоставувало или очекувало...
Читај во првиот дел од темава.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.480
Поени од реакции
5.183

Нема таква информација.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Covekot mi e idol...:tv:
И на мене, а претпоставувам и на другите членови на форумов за "мирољубивите" агенти на ЦИА, Империјата на Сатанизмот наречена Ватикан и останати.

--- надополнето ---

САД побарале од Твитер да ги предаде сите приватни пораки на Џулиан Асанж, Бредли Манинг, Роп Гонгријп (хакер од Холандија) и Бригита Јонсдотир (соработничка на Викиликс од Исланд, се појави и во документарецот Wikirebels). http://edition.cnn.com/2011/CRIME/01/08/us.wikileaks.twitter/index.html?hpt=T1

Викиликс пак побара од Facebook и Google да ја објават содржината на ваквите барања на САД како она на Твитер, ако ги добиле.
Многу нормално е тоа за Американците

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.695
Поени од реакции
59.867
Гледам дека има големо затишје (пред бура) на темава, па малку да внесам хумор и сатира:

Good one!

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.695
Поени од реакции
59.867
(пред бура) - shto potochno mislish so ova?
Ќе има екстрадиции во Шведска, во САД... нема да заврши ова така... во моментов нема ништо па опадна интересот за темава.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.494
Поени од реакции
84.988
(пред бура) - shto potochno mislish so ova?
Го мисли следново:
Имаш во одреден временски момент бура на некој простор. Тој таков време-простор (со бура) е наследник на друг време-простор само без бура. Поточно, истиот простор само во друго време и (без бура) е предок на првоспоменатиот бурен време-простор.
Е сега, за да не објаснуваме многу вака, ние го употребуваме изразот - пред бура, составен од само два збора!

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Оф леле..ете сега Асанж ќе ги добие и дисковите полни со Швајцарски сметки,ама најлошо е шо човекот што му ги даде ќе го папа здраво...а Асанж ќе ги разгледува податоците....и така до недоглед се додека не се сфати дека некој ја мати водата,и дека Асанж и не е баш така херој како што имаше прилика да глуми во првата епизода!!!:tv:

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.695
Поени од реакции
59.867
Тоа е само теорија на заговор во моментов, ништо повеќе.

Kajgana Shop

На врв Bottom