Аиво Орав ги навреди Македонците, нарекувајќи ги „Славомакедонци“

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Темава достига ново ниво на ретардација успеавте да ја сведете дискусијата за тоа кој сум и дали македонче е навредливо :tv:
Мора ептен нерв да имам удрено со факти :)
Каква отворена самоувереност, сигурно сега конечно ќе ми реплицираш. :)

Да не се правиме наудрени, сите знаеме да разликуваме во каква конотација го користиш деминутивот “македончиња“, бидејќи поетичен секако не си.

Како што викаше Венко Андоновски македонецот одбива со тебе да дебатира ако не знае нешто за тебе :)

Не знаев дека толку многу сакаш да ме запознаеш, :)
Доколку дебатираш ЗА Македонецот (со големо М), тогаш етички треба да се претставиш, бидејќи оваа изнасилена “мистериозност“ под чадорот на објективноста говори дека имаш лични мотиви да провоцираш и деградираш еден цел народ.

Напротив, не морам да те запознаам за да увидам што ѓубре си :) што се однесува до мене, твојот начин на “дебатирање“ кажува за тебе повеќе отколку самиот ти.

Аха, и кога сме кај егото, кога пак ќе постираш од своето алтер его на форумов? :)

H

HITCH

Гостин
Мене ми е сеедно дали Фуере ќе си иде или не, оти знам дека после Фуере ќе дојде некоја иста исфрустрирана џукела која наместо да си ги решава проблемите по дома ќе лечи комплекси овде во Македонија. Не е Фуере крив за ваквата ситуација. Доколку во Македонија се најдат повеќе паметени луѓе меѓу сета онаа неписмена раја која ја плаќаме и му кажат дека не се согласуваат со неговите ставови и доколку му ги наведат причините нема да биде `ко досега.
Сега како стојат работите? Сега го имаме сојузов кој по секоја цена сака да дојде на власт и не му е гајле што треба да направи за возврат и ги имаме дпмне кои сакаат да направат нешто, ама не знаат како. Значи изборот од двете страни ни е ужасен. Како може во оваа држава од толку многу политичари да не се најде некој нормален да му појде на Фуере на еден работен ручек па да го запознае со целата ситуација, оти очигледно Фуере не е доволно информиран, оти се дружи само со оние кои сакаат да дојдат на власт, а другите се во заден план.
Значи се додека ние не најдеме паметни луѓе во политиката, наместо неписмената раја која е таму за да остави наследство на правнуци, ние ќе си тонеме вака и копиљаната од ЕУ ќе ни праќаат вакви неспособни дечки `ко Фуере. На крајот на краиштата Фуере си спреведува агенда, ако нас не ни се допаѓа таа агенда ние треба да се трудиме да ја промениме, ама кој да почне да работи за добробит на државата?!

Член од
10 април 2010
Мислења
385
Поени од реакции
121
Потполно се сложувам со HITCH. Голема работа ако го испратиме Фуере, кога гратис ќе добиеме некое ново воле. И што викаат, ново си е ново :)
Шала на страна, освен што ги застапува интересите на западот, мислам дека малку е и лично исфрустриран. Дали дека си оди па ќе му фалиме, што е работата не знам.

Лупос, извини ме што нема да бидам дипломатски настроен кон тебе, али нели ќе беше подобро на прашање да одговореше со одговор отколку да го тупиш и да постираш секакви работи освен тоа што треба? На крај краева кажи си, срам ми е луѓе или не сакам да ви кажам. Нема потреба да споменуваш врски, љубов итн. како мали деца во средно кога нема како да избегаат од одговор.

Поздрав.

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
Лупос, извини ме што нема да бидам дипломатски настроен кон тебе, али нели ќе беше подобро на прашање да одговореше со одговор отколку да го тупиш и да постираш секакви работи освен тоа што треба? На крај краева кажи си, срам ми е луѓе или не сакам да ви кажам. Нема потреба да споменуваш врски, љубов итн. како мали деца во средно кога нема како да избегаат од одговор.

Поздрав.
Извини вака ама не знам дали те воспитувале по дома. Ако некој не сака да ти каже приватни работи за себе не го прашувај ниту не му тупи дека има нешто да крие. Не знам дали твоите ти го кажале тоа.
Се викам тајрон , црнец сум и живеам у лос анџелес централ .
О да имам пенис 10 инчи долг и сум висок 6 feet
Доволно?

И можете слободно да ме викате nigger :)

Член од
10 април 2010
Мислења
385
Поени од реакции
121
Извини вака ама не знам дали те воспитувале по дома. Ако некој не сака да ти каже приватни работи за себе не го прашувај ниту не му тупи дека има нешто да крие. Не знам дали твоите ти го кажале тоа.
Се викам тајрон , црнец сум и живеам у лос анџелес централ .
О да имам пенис 10 инчи долг и сум висок 6 feet
Доволно?

И можете слободно да ме викате nigger :)
Лично не ми смета, ако сакаш нигер, така ќе те викаме ако со тоа ти лечиме некои фрустрации.

Пак даваш средношколски одговори, само сеа некако ми фаќаат и накај основно, се трудам да откријам поточно кое одделение.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Не ми одат воопшто тешко...битно во приказнава е потскокнување во една и непотскокнувањео во друга ситуација, мислам дека тебе ти оди тешко да прифатиш туѓо мислење или почит на туѓа желба кон изразување на национална припадност и соодветно ословување...башка посочувањето кон постот на Лупос беше наменето за Стефус.
Инает !!!
хахахха лична квалификација,клевета и деминутив не е исто,секој има право да се перцепира како сака во однос на националност и тоа е тоа.

А најјако е шо обично по вакви теми не убедуваат колку било лошо во ЕУ оние кои заминале таму и од таму ни кажуваат и солат памет за овдешниве проблеми...:pop:
Која мака,какви трауми ги натерале да си одат од прекраснава наша земја таму некаде...по земјите на ЕУ или НАТО...каква е таа љубов кон сопственото која се реализира преку бегање од сопственото...?

И уште нешто,што е смислата придавање важност на секоја килава изјава на еуро-паразитот???

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Бог да чува од ситни души. Или си му портпарол или...какви чудаци...од тема Фуере до... Кога некој јаде гомна за некоја и нечија националност, редно е да трпи возвраќање од било кој калибар...ако го прашаат редно е да се претстави тој кому припаѓа...ама ај. Чудно е човек да се срами од својата припадност.
Не се нервирај...
Патриотизмот и онака си има своја цел во агендата.
А тоа за припадноста е интересна категорија,за која ќе треба нова тема...:)
Што е тоа припадност и какво значење има за тебе,на пример?
Дали се тоа некакви замислени вредности или реални и опипливи работи?

Еве една добра, подзаборавена песна,која во напливот на шунд слабо се споменува по медиумиве...

Член од
28 март 2006
Мислења
17.812
Поени од реакции
12.303
Не се нервирај...
Патриотизмот и онака си има своја цел во агендата.
А тоа за припадноста е интересна категорија,за која ќе треба нова тема...:)
Што е тоа припадност и какво значење има за тебе,на пример?
Дали се тоа некакви замислени вредности или реални и опипливи работи?

Еве една добра, подзаборавена песна,која во напливот на шунд слабо се споменува по медиумиве...
А какво значење има за тебе неприпадноста? каков е филиног тоу да не те боли кур за името? да се потсмеваш на секоја акција од форумџиите да осудат некого кој сере против Македонија? А? Имаш сатисфакција у тоа, се ситиш? Не си ми јасен...сакаш да се смени име, традиција, идентитет, историја, да немаме ништо? Навистина си чуден со овие твои постови...кои гледам дека немаат цел.

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Што се расправате за Фуере.Тој е старо педериште кое е пратено во Македонија да работи на попедерчување на македонската нација со цел кога ке влеземе во ЕУ да не не болат газињата кога ке не шибаат од сите страни.

п.с. А2 Очекувам утре трибина “Дали Фуере е педер“ соговорници Кочо и мадам Филипини.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
:)
over 9000
Толку лични работи чим сакаш да дознаеш ќе да е до запознавање ... љубов итн ... врска .

Едноставно обожавам вакви дискусиии:) Секогаш кога на некое од патриотчињата и македончињата им кажеш аргументирано дека тресат зелени автоматски се фаќаат за нечии агенди. Имам доволно постови да видиш колку агенди има. И сте македончиња се додека не соберете храброст и не се изборите за почит. Немате ни храброст да се соочите со фактите :) Автоматски некој кој пишува спротивно од вашето мислење е ѓубре и има тајна агенда. Поголеми комплекси и фрустрации неам прочитано заедно со делузии. Храброст немате едно писмо да пишете за една реална опиплива работа како САД ги крши правата на вашиот народ кој живее таму. http://forum.kajgana.com/showthread.php?54972-Педофил-сте-вработете-се-во-TSA

Каде си на тема вакцината за хпв
http://forum.kajgana.com/showthread.php?52565-ХПВ-вакцината-и-вашето-женско-чедо
Каде сте кога намерно ви ги трујат децата ?
Ве нема . Само кога ќе се случи грешка во оон страната автоматски е заговор против вас . Само за тоа знаете и имате храброст .Мрчење за името и исчезнувањето на вашиот народ.Чекам следното да биде обвинување дека сум ова или она
Ако си ја сакаш земјата и народот толку угледај се во firewall цел форум го реметеше и правеше луд ама сепак од петни жили се трудеше луѓето да ги информира . Е тоа патриот и човек кој си го сака народот.

Ти си само обичен лицемер кој одбегнува реална конфротација за реални прашања за работи кои може да го јадеш . Прибегнуваш кон конформистичка позиција која е владино одобрена, европски одобрена и грчки одобрена кои сакаат патриоти како тебе да ја држат атмосферата на лажна борбеност и параноја додека грчки газди го експлатираат твојот народ и кои го одржуваат вниманието кон погрешни прашања и погрешни решенија:)

Имам вести за тебе - 500 години турско заврши
Е, ептен ме разочара.
Очекував дека ќе ме удостоиш со реплика на моите претходни постови, ама како што гледаме погоре, го истроши целиот пост за да ме вовлечеш во сосема трети дискусии, остана уште да ме повикаш да се произнесам за глобалното затоплување и да биде туто комплето.

О и сметам дека преговорите со за името, влезот во еу и нато треба да бидат прекинати. Еу и Нато се мртви организации. Се прашувам сега што ќе ми прикачиш :)
Готово, сега немам кај да бегам. :)

Штета, ќе речам пак, што не успеа да ни ја откриеш твојата супериорна националност од која ние “македончињата“ треба да научиме.

Вака сета критика ти избледна, тактика плукни-бегај.

Поздрав,
Б.

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Добро ти прави стварно не заслужуваш да ти каже. :pos2: Сеуште неможам да сватам зошто толку те интересира тоа :tapp:

Член од
21 февруари 2009
Мислења
1.315
Поени од реакции
47
[

Добро ти прави стварно не заслужуваш да ти каже. :pos2: Сеуште неможам да сватам зошто толку те интересира тоа :tapp:
pa da vidime od koja superiorna rasa e tipov stom tolku so ponizuvanje zboruva za nas makedoncite.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Ја знам таа фитна дали си од `нашите` или од `нивните` и после за да просераваме дека зборуваш така дека со од `некои` Ајде бе. Секој мора да биде во некое купче и со етикета :tapp:
Рефуфче,

првин обрни внимание кој деградираше цел народ и кој иронично етикетира со “патриотите“.

Твој обид за виктимизација не соодејствува со текот на дискусијата, бидејќи ако некој беше етикетиран од самиот старт, односно колективно деградиран во повеќе наврати како “вие“, “вас“ и “македончиња“ тоа беа членовите Македонци.

Затоа, желбата на Лупос да се дистанцира од “нас“, сакам да ја почитувам до крај.

Превртувањето на тезите, станува очигледно читајќи ги постовите.

П.С. И те молам еј, немој да го земаш ова лично. :)

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
M.M.E. кој прв почна. Знаеш дека во 323 година пне Македонците....:tapp:

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Kaj ja odnesovte temata ne mi se veruva...
Muabetot bese za crvenite obrsacinja koi vo posledno vreme sosema nevino i naivno sakat da ne ubedat deka izostavuvanjeto na makedonskiot jazik vo nekolku izvestai i ne e taka strasno zatoa sto za 20 godini..........
Sto se odnesuva do nacionalnostite moe mislenje e koga veke se etiketira eden cel narod redno e i da se pretstavime na koj tolku dominanten i nepokoren narod pripagame samite...
No sepak i toa e licno pravo i mislam deka ne treba da se dava tolku golema vaznost.
Vo sekoj slucaj dobro e po nekogas da razmislime okolu kritikite zosto samokriticnosta e doblest i vodi kon kontinuiran napredok a fakt e deka toa ni fali i deka sekoja kritika ja sfakame licno i kako navreda (mentalitet so da pravis)...
Sto se odnesuva do "makedoncinja" toa e navreda i treba da se sankcionira...I neznam sto e probemot koga nekoj ke ti kaze deka nesto go vrega zosto ne se pocituva toa...Slicno e si so "Albanec"...No da ne ja sirime.Muabetot e Fuare , negovoto licemeri i cesto izleguvanje od kolosek...

Kajgana Shop

На врв Bottom