Фан Клуб: Арсенал

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Добро де, Енфилд... Моја грешка... Не е важно каде, шо и како, но ако Јунајтед губи бодови, на ЕНФИЛД, ќе се фаќаме за таа сламка надеж, која ќе ја имаме, и по која, пак ќе останеме со кур во раце... Тоа е нашата сурова реалност, како сакате сфатете ме, но сум исфрустриран од играчите на Арсенал....

Запамтете ја болдираната реченица !

Поздрав од мене, до вторник по мечот

stick figure

#MiaSanArsenal
Член од
2 мај 2010
Мислења
4.811
Поени од реакции
3.705
Колку и да се надеваме нас секогаш не ебат судиите, и колку и да се надеваме секоја сезона е вака.
Во најважниот дел од сезоната ние губиме битни поени кои пресудуваат кој ќе биде шампион.
Секогаш исто, нашиот најдобар напаѓач е повреден па така во нападот предводени од Бендтнер или Чамак не оди.
Минатиот пат со Барселона игравме со втор состав, оваа година истото се повторува.
И за жал, ова е вистината, и мора да се соочиме со неа, без разлика колку боли.

Да даде Господ да сум жив кога ќе изиграме цела сезона со прв состав.

D

D_NazGUL

Гостин
Многу луѓе не ме сфаќаа кога се радував ко мало дете кога дојдовме у финале на Карлингтон купот. „Боље сами да си испечатат дипломи и да си ги поделат“ беше заебанцијата у кратко. Карлингтон купот од секогаш имал големо значење за англискиот фудбал на психолошко ниво. Ако прочитате статија од било кој озбилен спортски коментатор во Англија ќе ви каже дека секогаш имало тенденција победниците на овој куп да добијат огромен BOOST и обратно, лузерите да изгубат многу од својата самодоверба иако е „само“ Карлингтон куп. Ете тоа ни се случи и нас. Нас ни се случи КАрлингтон купот. Нас ни се случи недозреаноста на голем број од играчите. Нас ни се случува повторно да при крај на СИТЕ сезони (Лига, Премиер, ФА, Карлингтон) да ни се повредат 60-70 % од првотимците без никаков изглед во скоро време да се појават на терен. Ајде еднаш да се случи, да си рече човек - Баксуз работа, вторпат да се случи - Лоша среќа, трет пат да се случи - Местена работа, четврт пат да се случи - Преодна година, петти пат - Многу било топло итн итн итн. Мислам дека е премногу од очигледно дека и покрај навремената фантастична игра на играчите сепак им недостига една дисциплина и цврстина што ја прави една Германија голем тим, една уиграност и размислување со глава што го прави Бразил уживање да се гледа. Многу сме млади и неискусни а А.В. не остави ниту еден ветеран кој би им маал заушки на терен кога ќе почнат да се лигават. Многу значат тука еден Гигс или Балак, можеби стари, но сепак потребни играчи на тимот (да не ја заборавиме нашата легенда Беркамп). Некако имам дојам дека играме ко Маедонска репрезентација, првиот дел трчаме ко луди за вториот дел да изгубиме душа и КЛАП. Еве на што мислам:

dwwwwdwlwlwwwwwllwwllwwwwlwdwddlwwwwwwdwwdwlwd
w-win d-draw l-lose

Неможеме веќе секоја сезона
да ги бараме кривците на друго место кога повеќе од очигледно е дека се меѓу нашите редови. Па дај ви се молам зарем уште 6 сезони ќе ни треба да сфатиме дека нешто се прави погрешно. Или подобро би било за нашето его да ги банираме аутсајдерите кои доагаат овде на форумов да ни се исмеваат на нашите грешки.

Секој верен навивач на одреден тим останува покрај него и во добро и во зло, но тоа не значи дека треба да остане слеп на сите случувања околу него. Време е за промени. Ние лично не можеме да смениме ама баш ништо во тимот, но во нашиот однос можеме!

Сеуште не е готово, теоретски имаме шанси да освоиме три титули (со кои играчи незнам, осим ако А.В. и клупата не облечат дресови и не излезат на терен). :helou:

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Least surprising news of the day - the referee, Anthony Taylor, is from Manchester. :nesum:

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Нема потреба од дополнително коментирање за судиите, за тимот.. за било што. Колку и да звучи песимистички, гајле ми е.. ама отиде јабана цела сезона, како и секоја.

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.366
Поени од реакции
12.792
ДЕ ЖА ВУ и оваа сезона,навистина треба промена нешто ако не земеме трофеј....

Член од
13 август 2010
Мислења
236
Поени од реакции
5
Не знам за вас ама јас сум крајно разочаран и мислам дека ако годинава освоиме барем една титула ке бидам пресреќен, а за овие три титули немаме ни теоретски шанси, дури и да ја пројдеме Барса после распоредот ке биде уште погуст па ке играме не со втор туку со трет состав па сега видете до кај ке стигнеме.

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.366
Поени од реакции
12.792
Kyle Bartley постигна гол за ренџерс,се надевам дека ке стекне големо искуство од 40 годишниот Weir :)

Sura

Gooner 4 Life
Член од
6 мај 2010
Мислења
3.422
Поени од реакции
1.923
Гоу Гоу Ливерпул :tapp:....

2-0 :tv:

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Kyle Bartley постигна гол за ренџерс,се надевам дека ке стекне големо искуство од 40 годишниот Weir :)
И тоа големо искуство ќе стекне. Натпревар во Лига Европа, натпревари против Селтик, и досега на сите се покажа како еден од најдобрите на теренот. Дури беше вклучен и во дуел во тунелот заедно со Диуф против Селтик. Ни треба таков Англиски карактер.

Член од
18 октомври 2010
Мислења
523
Поени од реакции
164
Гоу Гоу Ливерпул :tapp:....

2-0 :tv:
Не се радувај, кога губат Јунајтед ние киксираме. Ама добро, веројатно ќе им се доближиме на 2 бода разлика следното коло :kesa:

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.441
Поени од реакции
6.096
Интересни ми се нашиве играчи на твитер,кога игра манчестер,вторникот GO Chelsea,сеа GO Liverpool а кога тие треба на терен да прикажат нешто се губат.

Kajgana Shop

На врв Bottom