- Член од
- 30 јули 2008
- Мислења
- 4.320
- Поени од реакции
- 2.846
http://www.goal.com/en/news/9/england/2010/12/13/2259981/arsene-wenger-hits-out-at-bad-pitch-after-arsenal-lose-top
Абе не биди ПАТЕТИЧЕН толку, како за нив така и за нас!!!!
За агресивност, па доста играа агрсивно, а за акциите беа катастрофа... збунетост, грешки во пасови, недоразбирања, страв да шутираат надвор од шеснаесетник итн итн...Брат тоа е многу малце, премалце во споредба со оние шанси што ги имаа Манчестер + промашениот пенал не шрекон. Во ваков меч само една убава шанса е многу малце.А + немавте ни агресивност,ни убави акции.Навистина штета, а многу се надевав дека ќе одиграте убаво.Аршавин - flop,Шчежњи - брилијантен,ќе го биде детево.
:smir:
Имаме најмногу победи. Сум приметил последниве неколку години освен лани обично првиот има најмалку нерешени а повеќе порази од вториот па и третиот. Ние имаме 5 а Сити 3 порази и пак сме со исти бодови а и сме пред нив....За и околу мечот... ги издвоив пред почетокот на мечот .... Скилачи и Аршавин.... токму тие ни беа и главните “играчи“ на теренот.
Голот... Клиши успеа да блокира...а Скилачи не си го чуваше Парк...
Арша како нај мрзлив повторно се одвојува ... единствен ! Паѓа сам каде и да е. Клиза на све, освен на право место...
Чамак не е тој што треба да се обвинува...туку Видич ја спаси таа топка...така да не сум за да му се зема на Чамак таа грешка.
И уште едно.... нај ироничен факт... 5 порази имаме... сме второ место, а нископласираниот тим на Фулам исто така може да се пофали со исто толкав број на порази!
Годинава, незнам што се случува со дефанзивата пред се, ама не оди на добро ова.
Шчезни , Маестрален!
Гол, Пенал и плус 100 % шанса, од Клиши ?! Шо треба поќе ?! Да си дај два автогола ?!За и околу мечот... ги издвоив пред почетокот на мечот .... Скилачи и Аршавин.... токму тие ни беа и главните “играчи“ на теренот.
Голот... Клиши успеа да блокира...а Скилачи не си го чуваше Парк...
Арша како нај мрзлив повторно се одвојува ... единствен ! Паѓа сам каде и да е. Клиза на све, освен на право место...
Чамак не е тој што треба да се обвинува...туку Видич ја спаси таа топка...така да не сум за да му се зема на Чамак таа грешка.
И уште едно.... нај ироничен факт... 5 порази имаме... сме второ место, а нископласираниот тим на Фулам исто така може да се пофали со исто толкав број на порази!
Годинава, незнам што се случува со дефанзивата пред се, ама не оди на добро ова.
Шчезни , Маестрален!
Ова година шампионот или ке има 7-8 порази ( Челзи, Арсенал) или ќе нема ни еден (Јунајтед)...Имаме најмногу победи. Сум приметил последниве неколку години освен лани обично првиот има најмалку нерешени а повеќе порази од вториот па и третиот. Ние имаме 5 а Сити 3 порази и пак сме со исти бодови а и сме пред нив....
Убо објаснето и кажано... Порано имавме еден тон такви, од Силва, Виеира, Кион, Реј, Тони... Сега ?!Да не го тупиме ,кристално јасно е дека Арсенал има најдобро спремен технички тим(па Косчелни направи подобри пасови од андерсон) ама на физичката страна сме далеку слаби а тоа дојде до израз вчера,(предходно на утакмицата со челзи) .
Заклучок -немаме "волови" (друга метафора посоодветна неможам да најдам) кои ги имат челзи и манчестер а најмногу до израз доаѓа кога играме против нив.Едноставно треба да се балансира екипата помеѓу техничката страна и физичката затоа што вака со 1 и пол мажиште во екипа тешко оди со челзи и јунајтед.
Моментално имаме неколку кандидати ,но само кандидати за сега.Убо објаснето и кажано... Порано имавме еден тон такви, од Силва, Виеира, Кион, Реј, Тони... Сега ?!
незнам како не примети после скоро пола сезона помината,дека проблемот не е во челзи и јунајтед (досега направија доволно киксови за цела сезона што се вели)Шо се случи со Вилшер,повреден е?
И Шамах се држеше за ногата на крајот...
Само главата горе ништо не е изгубено
наредно коло победа со Стоук,Манчестер е редно време да изгубе а Челзи да тепа и се враќаме на првото место
Aj dogovori se ! MAncester imaa poveke sansi be ! Golot,PEnalot,Nani sam koa iskoci koa sakase da ja plasira bez veze i na Anderson taa eden na eden so Scezni !Ja gledav celata utakmica, ako ne bese golot na Park, ke zavrsese 0-0, poso Manchester nemaa niedna porealna sansa i penalot na Roney. Arsenal cela utakmica igraa kako da vodat 3-0, a ne da gubat. Dve ti podavanja, pa ja vrakaat na golman, pa pak napred, ne mi bese jasno koj rezultat go cuvaa? Ako napadnea barem 4-5 pati po red, mozno e da padnese i gol. Od koga padna golot i dvata tima posle 2-3 pasovi, pravea greski. Manchester imaa pak nekoja sansa, a nasive cuvaa rezultat. Celiot tim si igrase lezerno, kako da ne se zamaraa za nisto. Na golmanceto alal da mu e, so 20 godini i vakov prv mec, super bravo dete produzi dalje. Ne e kraj na sezona pa da krevame race i da go otpisuvame Arsenal. Ne e gotovo dodeka debelata ne zapee !!!
Goooo Gunnerssss !!!