Фан Клуб: Арсенал

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Мислам дека е тежок период кога ни е потребна секоја сила што ја имаме во средината со оглед на тоа што Цеск е повреден посебно...затоа позајмницава не ми се допаѓа но сепак ајде треба да се врати во форма...
Не ми се верува сепак што читам све на форумов... зашто толку негативна енергија?
Добро сме губеле... мислите ние не сакаме титули? Но нешто што ме гордее е секако играта што ја имаме...
Кога Венгер би го сторил тоа што го стори Мурињо? Да ги прати играчите да добијат црвен картон... Кога? Тоа е УБИСТВО НА ФУДБАЛОТ!
Ама некому Мурињо му е подобар...
Не би прифатил ничива иницијатива за заминување на легендата на нашиот тим и нај оригиналниот топџија доживотен - Венгер!
Со среќа со Вила... очекувам битка на секоја педа од теренот и секако победа.
А да се надоврзам на тоа кој ни е нај некорисен играч сезонава.... дефинитивно Арша и Џуру!
Арша знае да направи перфектна акција , асистенција, погодок... но другите 88 минути го нема никаде!!!! Тоа ме иритира.
А Џуру ... еден меч топ ќе изигра, следните 2 ... ужас.
Незнам некако не ми прави кеиф... овие двајца кога се во тимот често...
Ама не се жалам од тимот само што барам е Верма да се враќа што може најбрзо! Зашто нај потребен ни е сега.
Вече влегуваме во 4ти месец без Вермален...:jaj:

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.484
Поени од реакции
10.220
Со Вермален ќе биде друго.Веќе кога ќе дојде Верма мислам дека треба да игра заедно со Скилачи...

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
^Незнам дали е вистина но мислам дека преку таквото ми е од глупави шпекулации, а оваа пак ептен глупа е. Венгер недава 20м за проверен играч ќе дал за копиљаци. Само незнам дали новиниве лажат или пак тој од Динамо.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Го кладов, чисто онака, да разбиеме малце монотонија и да се „оладиме“ малце, после се...А веројатно има некој скаут од таму, па можеби после Дуду има повторни најави за купување на некој од таму... :)

derrain

артилерец
Член од
4 февруари 2009
Мислења
364
Поени од реакции
205
http://www.24fudbal.com.mk/Default.aspx?news=36f5cd94-fbff-4668-beae-5c6573504a13&ln=3&typeBack=Последни Вести

Динамо одби 20 000 000 од Арсенал за услугите на Врсаљко и Ковачиќ ?
Добро сега, знеме дека Динамо има многу добра младинска школа, ама ови 20 милиони ич не ми личат на Венгер, башка ако тој фрлил око на некој млад играч речиси ништо неможе да го спречи да го добие. Здравко Мамиќ тропа празна слама (патем и презимето самото си кажува) и ги влече за џеб потенцијалните "купци" да фрлат некоја пара повеќе.
Патем ако ова е точно не верувам дека хрватската федерација би дозволила вакво мајтапење од Мамиќ бидејќи знаат добро дека ако му ги доверат на Венгер ќе ги направи играчи а директна добивка од ова ќе има фудбалската репрезентација на долгорочен план.
Така да ако се стварно добри пак ќе ни ги дадат, фак оф Мамиќ.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Венгер: Реал го посрамоти фудалот

Менаџерот на Арсенал, Арсен Венгер критички се осврна на инцидентните ситуации кои Реал ги направи во 5-то коло до ЛШ на годтувањето кај Ајакс.

Јасно е дека Венгер има многу лошо мислење околу тоа, но не сакајќи да ги нарече таквите потези лажење, тој рече „самоисклучувањето“ создава лош имиџ за фудбалот.

„Да, мислам дека би требало да има санкции. Не сакам тоа да го гледам на терените. Штета е тоа да се види од така голем клуб и фрла лош углед на оваа игра.“

„Не можам да речам дека такво нешто не ми паднало на памет, треба да се биде потполно искрен по тоа прашање. Но кога гледате таква ситуација на ТВ изгледа ужасно. Мора дa се има почит кон луѓето кои го гледаат натпреварот, и кои платиле за да гледаат фудбал, а не такви работи.“

Францускиот тренер одби дирекно да го нападне Жозе Мурињо, тренер со кој имаше бројни вербални расправии додека Португалецот беше во Премиер лигата.

„Нема да влегувам во лични препукувања со Мурињо.
Мислам едноставно како љубител на фудбалот дека тоа не треба да го гледаме. Не мислам дека во таа смисла сум подобар од Мурињо, но таква ситуација изгледа навистина лошо“, заврши Венгер.

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Јас да сум Венгер би им го пуштал ова двд на играчите секоја вечер пред спиење за да видат за кој клуб играат и дека не треба да се поигруваат со чувствата на сите фанови на арсенал

51B71A6KF9L.jpg

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.227
Поени од реакции
14.561
Без разлика колку лошо и нефер беше тоа на Мурињо, морам да признаам тоа беше една од најитрите одлуки во последниве 5 години кои ги имам видено во фудбалот...

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
Без разлика колку лошо и нефер беше тоа на Мурињо, морам да признаам тоа беше една од најитрите одлуки во последниве 5 години кои ги имам видено во фудбалот...
Ова се случувало и порано не го исмисли тоа Мурињо, само он му дава значење за да биде во центар на внимание.

gunner_mkd

>МиСтЕр ТиПсТеР
Член од
12 септември 2009
Мислења
1.483
Поени од реакции
83
http://www.24fudbal.com.mk/Default.aspx?news=36f5cd94-fbff-4668-beae-5c6573504a13&ln=3&typeBack=Последни Вести

Динамо одби 20 000 000 од Арсенал за услугите на Врсаљко и Ковачиќ ?

Што ќе прифаќа 20 милиончиња од Арсенал кога утре ќе искочи челски ,барса ,сити и ред други што ќе понудат 432 милиони ,си знаат луѓето и си траат ,многу едноставно ...:tv:

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.227
Поени од реакции
14.561
Ова се случувало и порано не го исмисли тоа Мурињо, само он му дава значење за да биде во центар на внимание.
Не реков дека не се случувало порано, ниту дека го измисли мурињо, меѓутоа во последниве 5 години јас не памтам вакво нешто.
Колку и да делува лош сепак е маестрален потег...

--- надополнето ---

И малце офтопик не се однесува на Арсенал али сепак респект за Тевез за ова.

http://www.goal.com/en/news/9/england/2010/11/26/2232786/im-tired-of-football-dont-want-to-play-anymore-manchester

"I don't want to play any more," he said to the TyC Sports.

"I'm tired of football, but also tired of people who work in football. I don't want to play any more, and I'm talking seriously.

"Football is only about money, and I don't like it. There are so many agents with really young footballers... it's awful, as these young players are not interesting in winning titles, they only want money.

"The young players think that they have won something in football because they have two mobile phones and a house. Today, there are many bad people in the football business, and you have to fight with them all the time. I'm tired of that too."

"Today, the young players have no education at all, and I don't want to listen to them. When I played in Boca, when [Martin] Palermo or [Juan Roman] Riquelme talked, I listened to them. So I don't want a young player to tell me 'why did you do that?' in the dressing-room. I would punch him, as I have won 13 titles in my career.

Кој ќе погоди кон кого е наменето ова за неслушањево на младите? :)

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.484
Поени од реакции
10.220
Да ви кажам најискрено не ме изненади потегот на Мурињо...се знае гад си е гад.:toe:

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Да, една од најитрите...сигурно... Јас плаќам за да гледам фудбал, а не како некој намерно, значи намерно го уништува угледот на фудбалот и како ја злоупотребува својата должност... Имено, ќе има казна за ова. јасно е тоа...

Јас, лично, не го одобрувам, но кога би имал власт, најмалку би го казнил со 3 месеци суспензија од фудбалот, па после да не се сети да направи нешто вакво... Замислете како им било на тие 60 000 на стадион, кои платија да гледаат фудбал, а кога си отидоа дома и кога видоа на ТВ, беа разочарани од тој потег... Срамно

--- надополнето ---

Извини, Зошто ? Јас навивам за Пелистер, па после за Арсенал.... Нема ништо срамно тука

--- надополнето ---

Не реков дека не се случувало порано, ниту дека го измисли мурињо, меѓутоа во последниве 5 години јас не памтам вакво нешто.
Колку и да делува лош сепак е маестрален потег...

--- надополнето ---

И малце офтопик не се однесува на Арсенал али сепак респект за Тевез за ова.

http://www.goal.com/en/news/9/england/2010/11/26/2232786/im-tired-of-football-dont-want-to-play-anymore-manchester

"I don't want to play any more," he said to the TyC Sports.

"I'm tired of football, but also tired of people who work in football. I don't want to play any more, and I'm talking seriously.

"Football is only about money, and I don't like it. There are so many agents with really young footballers... it's awful, as these young players are not interesting in winning titles, they only want money.

"The young players think that they have won something in football because they have two mobile phones and a house. Today, there are many bad people in the football business, and you have to fight with them all the time. I'm tired of that too."

"Today, the young players have no education at all, and I don't want to listen to them. When I played in Boca, when [Martin] Palermo or [Juan Roman] Riquelme talked, I listened to them. So I don't want a young player to tell me 'why did you do that?' in the dressing-room. I would punch him, as I have won 13 titles in my career.

Кој ќе погоди кон кого е наменето ова за неслушањево на младите? :)
А демек копилево Манчестерско кажува за тоа кој игра за пари ? Ахахах, а тој зошто појде во Сити ? Од љубов ? Ова е исто како да можиме да му простиме на Адебајор и Туре за тоа дека си заминаја за пари

Kajgana Shop

На врв Bottom