Свој бизнис - т.е своја идеја

Член од
14 ноември 2010
Мислења
55
Поени од реакции
3
Прво, со ова што си ми пишал/а „ - е*ати Македонецот што си,а мене ми збориш ..хаха!!“ ко приватна порака- НЕ ДОПИРА до мене- таа тактика ми е добро позната- си ја ишкаш вината , да не речам мувата од глава- -али ЏАБЕ ти е -
ќе ти го кажам само уште ова и те бришам за век и веков (повеќе не те ИГРАМ :pos2::pos2:)
ТИ СИ ЕДНА ГОЛЕМА НУЛА - со самото тоа што ја нарече мојата земја „мочана„ ти го навреди и НАРОДОТ кој живее тука, за разлика од тебе ПРОДАДЕНА душичке - белосветски патниче кој се вклучил вчера на форумов да соли бубрези за бизнис со 20.000 долари и затоа - можам да ти кажам ОДЈЕБИ и више се неврачај овде
ма даај,играј си со мене :( баш ќе ме фати жал шо ќе ме избришаш.. пфф ;)
продадена душа? - извини,ама ја несум продадена, ја сум си го нашла патот у животот,и не планирам да црнчам по Македонија за мизерни 100-150евра што ни за храна не стигаат, чисто сумњам дека и толку даваат, а и ти изглеа не си прошетал низ Европа,или не дај боже USA за да видиш како се живее ..

btw; да беше ТИ тој МАКЕДОНЕЦОТ,немаше да пишува[ грчки по профилите ..у овај случај,ти излезе продаден ;)

@0nak; тоа " излив на патриотизам " некако како типот погоре да е вмровец,незнам зошто,али на тоа ми оди ..остај го нека си го живее филмот,добра улога има у него ..

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
eeej zaebete koj e pogolem Makedonec ne ima se na se eden milion i se karame onie so Bugarski pasosi ne se racunaat tie i samite ne znaat sto se

Zosto se karate devojkata saka da investira vo MK sto e super trazi sovet od nas a vie site ja napadate ne e ubavo, moe mislenje e isto ovde da ne vlozuvas posto ima mnogu prevaranti i korumpirani sto i da vlozis ne se isplaca ,mozebi samo stan e nekoja pametna ideja pa koga ce ni go smenat imeto koga ce se smeni vlasta ce porasne cena ta na stanot pa da go prodades a vo medjuvreme da go izdavas ,ducan ne ni pomislivaj mnogu ima administrecija koja treba da se nahrani ce te oderat so davacki ...Jas razmisluvav isto kako tebe da kupam stan vo Praga da go izdavam ama tamu cenite se ubi boze e da a da go izdades e 300-400 eura ubava para ama da go kupis e mnogu ...

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
eeej zaebete koj e pogolem Makedonec ne ima se na se eden milion i se karame onie so Bugarski pasosi ne se racunaat tie i samite ne znaat sto se

Zosto se karate devojkata saka da investira vo MK sto e super trazi sovet od nas a vie site ja napadate ne e ubavo, moe mislenje e isto ovde da ne vlozuvas posto ima mnogu prevaranti i korumpirani sto i da vlozis ne se isplaca ,mozebi samo stan e nekoja pametna ideja pa koga ce ni go smenat imeto koga ce se smeni vlasta ce porasne cena ta na stanot pa da go prodades a vo medjuvreme da go izdavas ,ducan ne ni pomislivaj mnogu ima administrecija koja treba da se nahrani ce te oderat so davacki ...Jas razmisluvav isto kako tebe da kupam stan vo Praga da go izdavam ama tamu cenite se ubi boze e da a da go izdades e 300-400 eura ubava para ama da go kupis e mnogu ...

Член од
4 септември 2010
Мислења
136
Поени од реакции
32
E vaka forumov mi pomogna vo vrska so edna rabota ajde sega da ve zamolam da mi kazete vase mislenje vo vrska so ovie proizvodi dali gi ima vo makedonija i dali bi odele kaj nas

Voa se samo klipovi odokulo da vidite sigurno znaete za sto boi mislam imam covek mi ponudi da bidam zastapnik za ovie proizvodi kako sto mi kaza deka gi nemalo kaj nas deka bugarija gi imala i bile mn troseni poslednava edna godina i znaci po patistata pocnale da gi pravat so vakvi boi pa ajde cekam nekoj da mi kaze sto misli (samo ozbilno) ....fala mn

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
E vaka forumov mi pomogna vo vrska so edna rabota ajde sega da ve zamolam da mi kazete vase mislenje vo vrska so ovie proizvodi dali gi ima vo makedonija i dali bi odele kaj nas

Voa se samo klipovi odokulo da vidite sigurno znaete za sto boi mislam imam covek mi ponudi da bidam zastapnik za ovie proizvodi kako sto mi kaza deka gi nemalo kaj nas deka bugarija gi imala i bile mn troseni poslednava edna godina i znaci po patistata pocnale da gi pravat so vakvi boi pa ajde cekam nekoj da mi kaze sto misli (samo ozbilno) ....fala mn
Ако имаш средства доволно колку што ти требаат за да почнеш не се мисли(обавезно направи бизнис план пред тоа)...плус рачунај дека на старт првите 6 месеци мораш да се помириш и со негативно салдо ако треба...ама битно после ќе ринеш!

п.с многу е битно да внесеш иновација каква и да е битно да е ново и несекојдневно!!!

п.п.с и почни веќе еднаш со нешто џабе ти стојат парите под перница :)

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718

па да... бугарите од секогаш сакале нешто светлуцаво... незнам кај нас како би било и колку ке се прифати... ама да знаеш, јас ке ти бидам прв или мегу првите што ке ти купи вакви бои...

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
ма даај,играј си со мене :( баш ќе ме фати жал шо ќе ме избришаш.. пфф ;)
продадена душа? - извини,ама ја несум продадена, ја сум си го нашла патот у животот,и не планирам да црнчам по Македонија за мизерни 100-150евра што ни за храна не стигаат, чисто сумњам дека и толку даваат, а и ти изглеа не си прошетал низ Европа,или не дај боже USA за да видиш како се живее ..

btw; да беше ТИ тој МАКЕДОНЕЦОТ,немаше да пишува[ грчки по профилите ..у овај случај,ти излезе продаден ;)

@0nak; тоа " излив на патриотизам " некако како типот погоре да е вмровец,незнам зошто,али на тоа ми оди ..остај го нека си го живее филмот,добра улога има у него ..
Zosto bas sakas da investiras vo nedviznini? Site se vo pravo - toa ne e eftino. I svekrva mi mislese da kupi stan u Skopje, no majka mi napravi dobra poenta - treba da imas covek tamu da osigura deka e sve ok. Ako nesto se rasipe - da vikne majstor. Ako stanarite ne platile na vreme - da pojde tamu...

Zosto ne si otvoris online biznis?

Прво, со ова што си ми пишал/а „ - е*ати Македонецот што си,а мене ми збориш ..хаха!!“ ко приватна порака- НЕ ДОПИРА до мене- таа тактика ми е добро позната- си ја ишкаш вината , да не речам мувата од глава- -али ЏАБЕ ти е -
ќе ти го кажам само уште ова и те бришам за век и веков (повеќе не те ИГРАМ :pos2::pos2:)
ТИ СИ ЕДНА ГОЛЕМА НУЛА - со самото тоа што ја нарече мојата земја „мочана„ ти го навреди и НАРОДОТ кој живее тука, за разлика од тебе ПРОДАДЕНА душичке - белосветски патниче кој се вклучил вчера на форумов да соли бубрези за бизнис со 20.000 долари и затоа - можам да ти кажам ОДЈЕБИ и више се неврачај овде
Tazna e ovaa tvoja gorclivost. So ovie zborovi TI gi vregas site makedonci sto se rasprskani po svetov. I ne - ne se pomalku makedonci samo zatoa sto ziveat nekade na drugo mesto. Sekoj so svojata zvezda. A inaku, pisuvanoto na grcki te pravi golem hipokrit.

A

Auditore

Гостин
Бизнис идеја, шо знам отварање нет кафе ми паѓа само на памет.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
хахаха... врмоовец.. уште еден вмроовец кој верува во она што му го кажуваат “ортаците“.... ништо лично братче.. биди си или не биди си партиски определен, ништо не ми значи, бидејки јас не сум партиски обоен и токму заради тоа трезвено можам да ги видам работите и согледам вистините... а ти, прво заврти малку низ државичево ни наше малечко (не слушај А1 ама немој ни сител) и прашај кој добил нешто од ветените субвенции... тиа што добија лани (2009) добија, а тие што не добија а требаше да добијат сеуште ги чекаат субвенциите за 2009... во 2010 нема ни денар дадено а нема ни да се даде додека не се исплати долгот, долгот за оние 2009 што сеуште ги чекаат ветените субвенции...
Абе ти уште си у Македонија..? уште ли се мачиш со оваа не етичка вмр-овска влада..? тажно .!:
Иначе добро почна темава,ама застрани скроз..цурата што сака да вложи кај нас 20к $ слободно нека дојде,нека не ја разочаруваат провокатори :salut:

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
Абе ти уште си у Македонија..? уште ли се мачиш со оваа не етичка вмр-овска влада..? тажно .!:
Иначе добро почна темава,ама застрани скроз..цурата што сака да вложи кај нас 20к $ слободно нека дојде,нека не ја разочаруваат провокатори :salut:
Очаен обид за расчистување на обвинувањата. Ако не можеш со факти нападни на лична страна.

Оди во штаб кажи им да се сликаат народот не е глуп .

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Очаен обид за расчистување на обвинувањата. Ако не можеш со факти нападни на лична страна.

Оди во штав кажи им да се сликаат народот не е глуп .
БУШАВА АЗБУКА НОВ СЕРИЈАЛ АСОЦИЈАЦИЈА ЗА “Ш“
штав-штавени
штроени
шизофреници
шиткачи
шмркачи
шљокачи
шмукачи
СДСМ

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
штав-штавени
штроени
шизофреници
шиткачи
шмркачи
шљокач
шмукачи
СДСМ
Заборави другата страна ама за неа е забрането да се збори :icon_lol:

Да скратиме олигархија може?

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Заборави другата страна ама за неа е забрането да се збори :icon_lol:

Да скратиме олигархија може?
Имам и за ДПМНЕ
Ова е тема за бизнис ,има ли подобар бизнис од членство во СДСМ И ДПМНЕ

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
Имам и за ДПМНЕ
Ова е тема за бизнис ,има ли подобар бизнис од членство во СДСМ И ДПМНЕ
според ова што го читам - не .
Поправо има да се вработиш во сорос, а1, сител, вечер, нова македонија, време, шпиц .
Гледам некои членови таму отидоа и сега си го ладат додека пола македонија лелека

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
се мачам, заради такви ОПТИМИСТИ кои тврдат дека тука супер се живее и нема никакви проблеми, се е мед и млеко, а од чешма вино тече. од левата бело од десната црно. на улица ака па излезеш секој со насмевка те чека и ниеден не е разочаран зашто никој не е во долгови до гуша, никој нема земено кредит за да преживее, сите имаат одлични плати, а храната е живо џабе. од друга страна бензинот е толку евтин што до ќенеф со кола се иде, зашто па да не, кога има одвишок. дома на секои година де мењаме намештај, не за друго, незнаеме што да им правиме на парите што ни остануваат на крај од годината, па како и не би, кога нај обичниот т.е. нај нискиот вработен, со нај ниски примиња има, ама СТВАРНО ИМА повеке од 30.000 бруто плата... АБЕ МЕРАК ДА ТЕ ФАТИ, ама овој филм тешко дека некогаш во оваа држава ке биде... па дури ни на сон нема да се деси, зашто дпмневциве и последната желба ми ја убија, и последниот надеж ми го згасија... и ми останува да ринтам како коњ, за да заработам цркавица за мене и моето семејство (сопруга и две мали дечиња), додека таквите како некој што си го лади во буџет, партиски вработен, ниѓа врата, зима плата... а зима плата од каде? од моите пари, од моите даноци што јас ги плакам... неможе бе од сите вработувања, повеке од 70% да се на буџет а оние 30% приватници да работат и да заработат за сите...

што се однесува до советот за желбата за инвестиција на цурата со 20 гранд$... јас па обратно би и рекол... топло ти препорачувам: седи си таму кај што си и ни чекор накај мк со вложувања... ке ти ги украдат. побарај го тони димитриевски, сопственик на ГОЛД КРАУН УСА, македонец во уса, со кеш у рака дојде да инвестира во нова идеја и дпмневциве го соголеа до гола коска... прибра што можеше да се спаси и си ја запали пак назад во уса... човекот нејке веке ни на вести да слуша за македонија... до толку го усраа што си ја змрзе сопствената држава заради некои бедотилаци кои му ги направија актуелниве на власт...

да би можел... би запалил и јас со се фамилија подалеку од тука... уса би било таман, доволно далеку само за да слушам и гледам што се случува тука, ама мене да не ме боли по џебот, секој еден гаф направен од политичариве... да, да... сите политичари.. и грујо и црвенковски и братот љубе и тито петковски ама баш сите... сите се едно те исто.. лајна лоповски, а во позадина седат нивните измиени-испрани мозоци кои доагаат тука таму или онаму да ти кажат КОЛКУ Е ТУКА ДОБРО да се живее, ПОГОТОВО одкако се они на власт... и еве, глеј како секој ден е се подобро и подобро. во оваа прапсихологија, сега за сега се нај успешни актулените дпмневци... зашто ги викам дпмневци а не вмроовци? затоа што да бидеш вмроовец треба да си нешто многу повеке одколку обичен член на партија или можеби љубител на истата (читај наклонет кон дпмне)....

серем ти се ја у ваква држава кај што човек едва живурка, а не по прашање на темава ке разработуваме идеи за сопствен бизнис... која црна идеја кога валста ти ја зима и последната капка надеж за подобро утре... со ова темпо, за 2-3 години ке бидеме чисти роботи, бизнисот ке го водат големи, ма ОГРОМНИ компании кои се полни со пари и ке се полнат секој ден се повеке и повеке.

цуро, твоите 20 комада долари, се ПРЕМАЛКУ за да ги заситиш гладните усти на вастодржците... подобор ако си решена да дојдеш и стварно да почнеш нешто да работиш, а да не се вракаш во уса, спреми цифра со уште една 0 за да нараниш и напоиш тука се што треба па после да ти остане доволно да почнеш... во спротивно седи си таму и не прашувај глупи прашања (така изгледаат за нас тука) што бизнис да отври америчка македонка со 20.000 долари во рака... одговорот е никаков...

жал ми е ако се најде некој навреден, ама таков може да биде само ако вистината го боли, т.е. се прочита тука негде во редовиве што ги пишав...

ајде сега, удрете со безвезни коментари....

Kajgana Shop

На врв Bottom