Свој бизнис - т.е своја идеја

Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.380
Поени од реакции
1.972
толку имам кеш,овде е многу лесно да се земе кредит,и многу поволни камати ..

незнам како одат недвижностите по мк,овде се огин и пламен -.-
Ако толку сакаш да инвестираш во недвижнини,тогаш подобро би ти било тоа да го направиш во САД,и така ти е блиску.Таму многу побрзо ќе ги вратиш вложените пари одколку кај нас,пошто кај нив рентата како процент од цената на недвижнината е доста поголема одколку кај нас.

Член од
14 ноември 2010
Мислења
55
Поени од реакции
3
скапо е :)
во домениканската има вили за $60.000 канадски =)

боље таму,неголи у Сад ..

--- надополнето ---

е,незнам сеа колку ги има по Мк приватните банки ( ако уопште ги има ) ..тука кај нас,има мн,и бааги добро и оди,даваат ситни кредити,со добри стапки,додуша,тука се на кредит се зима ..купиш лап-топ,$75 месечно го плаќаш ..

сеа,со сумава шо ја иам ( мала е за куќа,солидна е за банка ) да зеам да отворам а? али шо се документи требат ?

Член од
14 мај 2009
Мислења
1.581
Поени од реакции
1.853
скапо е :)
во домениканската има вили за $60.000 канадски =)

Ова скапо за Доменика!?... 60,000 канадски? Дај три комада, две у хартија (за носење), една тука ќе ја јадам!!! :pos2: ....
Шега настрана, ова не изгледа воопшто скапо! Сега незнам која квадратура се тие вили, ама оваа цена не изгледа воопшто скапо. Ако не се лажам ова би било некаде под 40,000,- Евра!? Ако Канадскио е малку поевтин од Американскио.... Па станови да не кажам апартмани на албанското крајбрежје се приближна цена веќе... таму сезоната е 4-5 месеци, а во Домениканската Реп... што би рекле сезоната трае 13 месеци! За разлика од Шчиперија каде што воглавно одат од Балканиве, Косовари и од нашиве шиповци.... таму бре во Доменикана оди отмена господа која е неколкупати по-солвентна од ова нашиов Џган.... Ако склучиш таму договор со некој тур-оператор, збогум сиромаштијо!... Ама да не си грешка ти младичу малку? Просто не ми се верува! Кога би ја имал таа можност не би размислувал!

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Еве го најефтиното што можеш да го купиш во Доменика клик....само ќе треба уште 20 илјади за да го средиш како што треба пошто е запуштено...а плус е 3км од плажата...така да се што излегува на плажа или е до 1км не е испод 200.000 долари!

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
со 20к банка? :D
Не па дечкото/девојката од Канада нема перцепција за време и простор дефинитивно...може мисли дека тоа кај нас банките изгледаат ко трафики и дека со 20к ќе имаш и да шиткаш кредити:pos2:

коментатор

Пингвин
Член од
25 февруари 2010
Мислења
3.546
Поени од реакции
9.457
Еве го најефтиното што можеш да го купиш во Доменика клик....само ќе треба уште 20 илјади за да го средиш како што треба пошто е запуштено...а плус е 3км од плажата...така да се што излегува на плажа или е до 1км не е испод 200.000 долари!
Не лошо ова. Да ја купам за тие пари има да пешачам до плажата секој ден ако треба:vozbud:

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
тешко дека со 20 илјади ке го средиш ова руинирано место...

Член од
14 ноември 2010
Мислења
55
Поени од реакции
3
ии ама ме фаќате одма за збор :D ја онака спомнав како БАНКА, не баш Комерцијална :)
иначе, еве ти линк за од Домениканска,ја незнам кај си отишол ти па толку скапо :) http://www.dominican-republic-real-estate.net/details.htm?id=1803&PHPSESSID=462512590a12889e54c4e2a21edd0647

пиес: збориме за несредена,т.е без намештај :) намештајот си е твој

Член од
14 јуни 2008
Мислења
1.369
Поени од реакции
1.075
ии ама ме фаќате одма за збор :D ја онака спомнав како БАНКА, не баш Комерцијална :)
иначе, еве ти линк за од Домениканска,ја незнам кај си отишол ти па толку скапо :) http://www.dominican-republic-real-estate.net/details.htm?id=1803&PHPSESSID=462512590a12889e54c4e2a21edd0647

Со тие пари неможеш ни една менувачница од 10 квадрати да отвориш а не па онака да помислуваш на некоја помала банка што не е како Комерцијална:uvo:.

Член од
14 ноември 2010
Мислења
55
Поени од реакции
3
тип,не ме сваќај озбилно ..мислев банка у стил како лихварство,мада не сум ја за лихварење,ќе си платам човек ..

anyway, некоја озбилна идеа да не имате? :)

Член од
4 септември 2010
Мислења
136
Поени од реакции
32
тип,не ме сваќај озбилно ..мислев банка у стил како лихварство,мада не сум ја за лихварење,ќе си платам човек ..

anyway, некоја озбилна идеа да не имате? :)

Od vcera e novo deka Kozuf go zemale nekoj si bogatasi od dubai i neznam od dr mesto od kade bese drugiot i ke go pravele najubav ski centar na balkanot taka da na kozuf sega za sega mestata se uste eftini posto nema voda vovedeno sega da zemes i za godina do dve cenata ke mu ripne mn poveke :D toa ti e od mene

Член од
14 ноември 2010
Мислења
55
Поени од реакции
3
е*ати бизнисот..хаха, ма шо не ми текна пред 85643 години да си го измислев фејсбукот,до сеа билионерка ќе станев,и прапрапрапрапрапрапрааа внуците ќе беа билионери ..јбг,ваљда ќе ми текне нешто fancy ;D

Член од
14 мај 2009
Мислења
1.581
Поени од реакции
1.853

Koja ubavina covece!? Se prasuvam kako e mozno so cenive... Pa i prvata ponuda sto ja "iskopa" Makedonecot... 3Km oddalecena od plaza. prekrasna vila a nesto malku poskapa od 50.000.- Eur.... more na "uska" ke go nosis turistot do plaza ako treba, sto se 3 km!? Ke povtoram, osven tornadata koga fakaat, mi se cini cela godina e sezona! E toa ti se vika e investicija!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom