Интер - Милан, "Derby della Madonnina", недела, 14 ноември!

Кој ќе биде епилогот од овој меч ?

• Вкупно гласачи
    150
Статус
Затворена за нови мислења.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Многу поскромни изјави на Миланезите оваа година, иако знаеме каква е моменталната ситуација. Тоа е за респект, некои ја научиле лекцијата (повеќето од постираните подолу се во таа група). За останатите, мало потсетување:

Фан клуб Миланези, THE GREATEST CLICKS:

Capture1.jpg Capture2.jpg Capture3.jpg Capture4.jpg Capture5.jpg Capture6.jpg capture7.jpg capture8.jpg capture9.jpg

И на крајот:

Морав... :)

eMilanist

Ursus domesticus
Член од
27 септември 2007
Мислења
2.401
Поени од реакции
1.828
Crespo....gleam sea i gleam drug Inter....ova e drug Inter, Inter koj gubi od Totenham, koj ne moze da gi pobedi Bari i Bresa.....ne e ova toj Inter od Lani.
Io Sono, ako e od "91-va togas mnogu dobro znaes sto se ima Milan osvoeno i koi se igraci igrale za Milan (Vea, Basten, Rajkard, Gulit, Savicevic, Stam, Kafu, Maldini, Rui Kosta, KAKA, SHEVA, Inzagi)....pak nekako Milan mi e mnogu mnogu.....nekako mnogu poveke vo sekoj pogled od togasen Inter.
Neroazuro razlikata vo tituli vo seria A e tolku mala sto moze da se zanemari, a razlikite vo evropa se tolku golemi sto mi e nelogicno i smesno da gi sporedam (I koj tim za kogo treba da e poim?)
Murinjo zamina, zaminaa i trite tituli zaedno so nego, sega go gledam Inter takov kakov sto e.....prosecen tim.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Crespo....gleam sea i gleam drug Inter....ova e drug Inter, Inter koj gubi od Totenham, koj ne moze da gi pobedi Bari i Bresa.....ne e ova toj Inter od Lani.
Io Sono, ako e od "91-va togas mnogu dobro znaes sto se ima Milan osvoeno i koi se igraci igrale za Milan (Vea, Basten, Rajkard, Gulit, Savicevic, Stam, Kafu, Maldini, Rui Kosta, KAKA, SHEVA, Inzagi)....pak nekako Milan mi e mnogu mnogu.....nekako mnogu poveke vo sekoj pogled od togasen Inter.
Neroazuro razlikata vo tituli vo seria A e tolku mala sto moze da se zanemari, a razlikite vo evropa se tolku golemi sto mi e nelogicno i smesno da gi sporedam (I koj tim za kogo treba da e poim?)
Murinjo zamina, zaminaa i trite tituli zaedno so nego, sega go gledam Inter takov kakov sto e.....prosecen tim.
Никој не ти го спори тоа ама ти викаш дека се си дошло на свое место, со тоа што си одбрал за споредба најлошиот период од историјата на Интер и најдобриот на Милан :). Тоа е како јас да земам да ти правам статистики за изминативе 5 години... Земи преброи титули и ќе видиш нормална слика за големината на двата клуба. :smir:

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
А милан е шампионски тим? :pos: Вие минатата година со цел тим бевте просечен тим, ние со 5-6 повредени првотимци победуваме или губиме на смешен начин(ова со лече)...
Нека се вратат сите ќе го видиш просечниот Интер што на почетокот од сезоната им даде по 4 гола на Вердер и Бари.
Иначе за дербиво, иако имаме премногу повредени играчи, ако се врати Снајдер очекувам да бидеме рамноправен противник. Добро е што најдобриот играч на Милан Пато не игра, па ќе биде далеку полесно за Киву.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Их статива,за малце ај пробај пак. Хинт: "нос" :tv:
За мене лично е најопасен кај Милан, општо дечкото си растура...
Ај еден хинт на твојот хинт: "0 шутеви во гол 180 мин"

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
ц,тоа е асоцијација за Пипо. :)

Иначе незнам што ви мења еве Пато нема да игра ама ќе игра Робињо кој за разлика од Пато подава не е себичен,полошо дури. :icon_lol:
Не ни мења ништо тука. Ни мења ако не игра Пипо, пошто тој е подвижен, а Ибра е статичен. Со ваква ослабена одбрана за нас Пипо е најголема опасност.

P

PewDiePie

Гостин
Епа тоа е си еба дете пипо,толку од него сезонава штета.

Инаку читам повредени од среден ред ви се марига,мунтари и мота,а снајдер се враќа. Кој друг ќе игра средина,занети после ?

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.922
Поени од реакции
8.798
мислам дека нерешено ќе заврше, е сега само незнам дали ќе биде како вчерашната Сити-Јунајтед без голови и без шанси, или пак ќе има комедии и многу голови, повеќе алудирам на второто, а и подобро е за нас неутралните гледачи... до душа и ми одговара нерешено:pipi:

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Епа тоа е си еба дете пипо,толку од него сезонава штета.

Инаку читам повредени од среден ред ви се марига,мунтари и мота,а снајдер се враќа. Кој друг ќе игра средина,занети после ?
И Камбиасо е повреден. Занети, Станковиќ, Снајдер се сигурни. Напред Милито и Ето се сигурни. Е сега Кутињо/Биабиани/Пандев, еден од нив ќе игра...

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Другар капа долу спомнав за титулите на Милан во европа и Светот..едноставно без смонените најуспешен светски тим во последните 20 или 25 години како што милува Берлискони да коментира..(за последните 10 не му одговара па и така ќе коментираше да беше)..ама тука правиме муабет за Сериа а а ти спомнав дека не се само титулите во прашање ,туку како што можеш да приметиш земи и меѓусебни дуели низ историјата,и погледни all-time табела и се ќе ти стани јасно во врска со домашното првенство помеѓи Интер и Милан..а за внедела што ќе биди нека биди..јас спомнав ако победува Милан дај боже да победи со 3-4 гола разлика за да се увиди дека постои криза во Интер..а ако победи Интер ќе се нервираме(фановите на Интер) со Бенитез барем до јануари(кога ќе изгубиме во финалето во Јокохама од Интернационал)!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom