Интер - Милан, "Derby della Madonnina", недела, 14 ноември!

Кој ќе биде епилогот од овој меч ?

• Вкупно гласачи
    150
Статус
Затворена за нови мислења.

Eric The King

Why always us!:)
Член од
21 април 2010
Мислења
3.297
Поени од реакции
1.245
Гласав за реми заради формата на Интер која е очајна во моментво!
Ништо чудно и Милан да победи за да се одмазди за поразиве изминативе години но ова е дерби, се може да се случи!

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
0:3 за Милан (ИбраХОМОбич, Амброзини, Пато)
Пато и дедо Инзаги нема да играат затоа што најверојатно се здобија со повреди.

Секако, типував на победа на Интер. Формата на Интер моментално е катастрофална но голем дел зависи и од среќата. Конечен резултати 3:1 или 3:2

_Vlatko_

Rossonero
Член од
2 ноември 2008
Мислења
759
Поени од реакции
45
Гласав за Милан...гладни сме за победа против Интер а ова е моментот кога ни се најголеми шансите за тоа

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Дерби си е дерби ништо не може да се прогнозира уште сега најмалку да се пише резултат.Гласав за Милан навивачки и се надевам дека ќе ги тепаме комшиите годинава ако не ги тепаме барем гол да им пикнеме :pos: :pos: :pos:

Н

'Никола'

Гостин
Што значи "Derby della Madonnina"?
Иначе мислам дека Интер ќе победи. Без разлика на моменталната форма на двата тима, кога станува збор за ова дерби, по првиот свиреж на судијата, Се може да се случи.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Што значи "Derby della Madonnina"?
Иначе мислам дека Интер ќе победи. Без разлика на моменталната форма на двата тима, кога станува збор за ова дерби, по првиот свиреж на судијата, Се може да се случи.
It is called "Derby della Madonnina" in honour of one of the main sights of the city of Milan, the statue of the Virgin Mary on the top of the Duomo, which is usually called "Madonnina".

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Пошто Милан тепаше вчера, сеа типувам дека ќе ја заебат т.е. нема да тепаат :) Да беше Интер бар у поволна ситуација со повреди ќе типував на 1 али сеа се ме влече на Х.

Прашање до Интерашиве, има шанси Киву да не игра лев бек. На пр. Сантон, Кордоба или Занети таму да играат...!? :)

Член од
6 ноември 2010
Мислења
39
Поени од реакции
2
Глупости сеа,остај те го Бенитез јест да е крофна и се ама ипак на терен играат играчите не тренерот.
Дерби како дерби еден потег може да реши се,нема фаворити според мене и двата тима имаат повредени играчи ама тоа е,секој со својата среќа.
mn golema greska si so toa za trenerot benitez e mn tapa trener liverpool radi nego go jadese najvise lani toa e fakt. sea ocekuaj sleden transver period u inter edno 2-3 spanci on samo spanci kupua

Член од
14 февруари 2009
Мислења
162
Поени од реакции
17
Кажи му фала на чичко ти Мурињо што не изгубивте во два сета :pos:
Абе џабе везеш....

Во историјата се памети не она што не се случило, туку она што се случило.

Значи остануваме на 6:0......

MI SEMBRA WIMBLEDON.......

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Прашање до Интерашиве, има шанси Киву да не игра лев бек. На пр. Сантон, Кордоба или Занети таму да играат...!? :)
Тешко, затоа што ако го повлече Занети од среден ред во одбрана, немаме среден ред... премногу повредени. Дури и кога не би стартувал, во одреден момент од мечот ќе мора да игра. Има варијанта со Занети лев бек а Киву во средина, ама Рафа тоа нема да го проба на дерби.
Единствено што може да го исфрли Киву од постава е miracle recovery на Маикон, па тогаш Рафа да се реши да ги игра Маикон-Лусио-Кордоба-Сантон во задна линија...

Хакет Мен

Juventus Till I Die
Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.227
Поени од реакции
3.414
Ќе биде доста интересно за гледање, најмногу би сакал да ја видам реакцијата на Ибра ако постигне гол :) Секако дека јас типувам на нерешено ( 1-1 ) :)

eMilanist

Ursus domesticus
Член од
27 септември 2007
Мислења
2.401
Поени од реакции
1.828
Cista dvojka.
Ovoj e Inter sto site go znaeme....barem site sto pratat seria A od pred Kalcopoli.....porazot od Milan samo ke gi spusti na zemja. Milan ima povtorno tim, Juventus ima motiv, Roma e sekogas tuka nekade. A Inter imase tim koj Rafa go pretvori vo nesto slicno na Lecce, motiv nemaat cela sezona.....a trenerot.....toj si e bas za Inter.

M

mercenary

Гостин
Машала,машала...доста самоуврени се...
Има некој за кладба,кој изгуби - 1 недела носи аватор по желба на победникот.. ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom