|Volkswagen|
Тастатурата е посилна од мечот!
- Член од
- 21 јули 2009
- Мислења
- 2.736
- Поени од реакции
- 907
Не знам дали сте запознаени, но македонската (и тоа ова го потенцирам македонска) полиција има право да ве застане на пат и да ве однесе на технички преглед. Доколку на технички преглед возилото не помине за најмал детал се плаќа 300 еур казна!
Доколку е возилото на компанија 300 еур за возачот, 500 евра за шефот на транспорт и 2000 евра за компанијата!
Ова правило го има само во Македонија.
Зошто не е логично?
Доколку јас тргнам на пат од Скопје, возилото потполно ми е исправно, кога би стигнал до Охрид може некој елемент на возилото да се расипи (да речеме да не кочи задното лево тркало). Задните тркала немаат некое големо значење во кочењето (не колку предните тркала), па така не се од круцијално значење за безбедноста.
Ако полицијата на технички открие дека не ви работи кочницата на задното тркало плаќате 300 евра казна без пардон.
Цел на полицијата: Старите возила и стари камиони (пред се Застава, Лада,...).
Доколку е возилото на компанија 300 еур за возачот, 500 евра за шефот на транспорт и 2000 евра за компанијата!
Ова правило го има само во Македонија.
Зошто не е логично?
Доколку јас тргнам на пат од Скопје, возилото потполно ми е исправно, кога би стигнал до Охрид може некој елемент на возилото да се расипи (да речеме да не кочи задното лево тркало). Задните тркала немаат некое големо значење во кочењето (не колку предните тркала), па така не се од круцијално значење за безбедноста.
Ако полицијата на технички открие дека не ви работи кочницата на задното тркало плаќате 300 евра казна без пардон.
Цел на полицијата: Старите возила и стари камиони (пред се Застава, Лада,...).