Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ај дојди ке ти го даам ја мојон стокец а ја ке купам едно кинеско... верувам дека 100 пати подобро ке ти биде и тебе и мене... а зашто ке сватиш откако ке почнеш да возиш стокецПоубаво стокец ќе возам бе ова кинезиве ми се сумљиви луѓе
да де.... чери прават исклучиво копии на возилата... во овој случај тоа е копија на опел астрата... и ако краш тестот не е подметнат, т.е. фалсификуван, тогаш фино помина на него...
ај дојди ке ти го даам ја мојон стокец а ја ке купам едно кинеско... верувам дека 100 пати подобро ке ти биде и тебе и мене... а зашто ке сватиш откако ке почнеш да возиш стокец
а шо мислите за CEO ( x5 ) http://farm3.static.flickr.com/2748/4291879938_263fb728c0.jpg
имам BMW x5 2004 година,презадоволна сум од него,сеа CEO'то е плукнато на него ..кај нас во Канада ги нема уште,ама по Европата ( Италија претежно ) ги имаа бааги,и тоа по солидна цена 2008 - 15.000евра ... o.o
А бе луди се и кинезите што ги прават и нашиве што имаат намера да ги продаваат привлечна цена од 7000 евра пих....Еве една кинеска убавица, со која имав шанса да се запознаам на факултетот на кој студирам,Машинскиот, каде професорот за време на час ни направи една кратка презентација во живо.
Фирмата се вика Cherry, а моделот А3 Hatchback. Мене лично ми се допадна на прв поглед, колата има интересен екстериер и интериер, добра јачина на моторот 1.6 120hp, како и привлечна цена од 7000е.
А бе луди се и кинезите што ги прават и нашиве што имаат намера да ги продаваат привлечна цена од 7000 евра пих....
Овие корејциве од Сангјонг барем прават добри, но исто така и квалитетни копии на Мерцедес-Бенз.
Скапи, но квалитетни копии.
Ама овие кинезиве се отров во квалитетот, па затоа и се толку евтини.
Ова горе со видеата не е лошо на изглед баш е онака ОК ....
иначе ми личи на плукнато ова :
![]()
Овие корејциве од Сангјонг барем прават добри, но исто така и квалитетни копии на Мерцедес-Бенз.
Скапи, но квалитетни копии.
Ама овие кинезиве се отров во квалитетот, па затоа и се толку евтини.
Чекај малку.
Автомобилот на сликата на пост #77 го има логото на Опел.
Сакаш да кажеш дека кинезиве и европски брендови фалсификуваат ?
Ако е така, тогаш Семоќниот нека ни е на помош.
Побратиме, 101 - от ги исполнува сите основни услови за превоз како и секое друго превозно средство:
мотор, тркала, акумулатор, светла, седишта, волан, менувач на брзини, резервоар со гориво, итн.
А што се однесува до ABS, радио со поддршка за mp3, wav, wma, DVD и не знам што друго, климатизер и се останато, не е баш задолжителен услов.
Е ова е една од работите што ме нервираат во оваа држава.
Во Југославија за толку и толку пари, ете ти 101, превозно средство.
А денеска: "Ама јас сакам ваков автомобил, ама јас сакам онаков автомобил".
Тоа е една од работите што ми недостигаат од старата држава, или ќе работиш и ќе се задоволуваш со тоа што ќе ти го дадат, или ќе си фаќаш магла во странство доколку сакаш повеќе.
Преку леб погача не може.
Ми делуваш како братот на еден пријател мој.
Се заеба и купи Опел Корса на месец дена пред да ги поевтинат за 2000 евра, и сега вели дека се моли на Господ за да го учукаат за да собере пари од осигурување.
Види дечко, кога се конструира автомобил прво нешто на кое се мисли не е обликот на светлата вратите, дали се убави, и дали колата ке има мотор од 200 коња.
Прво се мисли на безбедноста на патникот, макар колата да е во форма на кибрит. Затоа и се измислени тие АBS ESP и сл системи.
Сакам да ти кажам дека новото возило во никој случај не можеш да го мериш со 101 бидејки има повеке безбедносни системи, поаѓајки од воздушните перничиња завршувајки со нерефлектирачкиот материјал на интериерот во областа над воланот односно видното поле на возачот. Тие системи ке те спасат од повреда или од губење на животот, твојот, на сопатникот, или на другите учесници во сообраќајот.
Во никој случај 101 не може да биде подобро од ново возило па макар и да е кинеско, затоа што нивото на безбедност е пониско кај 101.
Тоа комуњарите мислеле, со чук ке направат уметност.