Како да ја намалиш желбата за секс (особено кај машките) :D

• Креатор на темата Креатор на темата Nikola-
  • Време на започнување Време на започнување
Луѓе разберете не е невозможно, многу од религиозните лица од разни култури апстинираат од секс.
Треба да имаш силна воља (затоа што сепак ние не сме свештеници :pos:), фокусираност и комплетна контрола врз умот. Затоа што умот го контролира телото, но желбата за репродукција е сепак физичка тоест биолошка потреба е многу потешка за контролирање од останатите.
Но ако целта е да ја истренираш жената или девојката никогаш нема да ви успее. Народкси кажано не можеш да ебеш а да ти биде доволно само еднаш у две недели да речеме, или работиш ко копач мна нива или ич не работиш...темава има апсурдни елементи :)

а уствари ЗОШТО да ја намалиш желбата ?!

На запалена девојка да и кажиш дека не сакаш секс и да ја оставиш незадоволена.... Абе Госпо грев ќе ви пиши, истовремено ќе горите и во христијанскиот и во муслиманскиот и во античкиот пекол....

Аха... Ако се убедиш дека не ти треба секс, нема да сакаш. Тоа значи дека ако размислуваш 24/7 на секс и се убедиш дека ти треба ќе го имаш... уба аналогија, само ако беше првото точно, ќе беше и второто. Автоматски со тоа ќе се поништеше и првото, пошто идиме до моментото зошто да се убедувам и да одам против себе кога нАли психата е моќна работа?

Претпоставката ти е тотално погрешна.

Зашто погрешно!? :)
Еве ти, пример ти се сака, а не можеш во моментот да имаш секс. Не можеш да издржиш ауф желба огромна...
Што правиш за да ја потиснеш!? (зборувам посебно ако си на работно место, на факс, и не можеш да имаш секс)
Гледаш да ја потиснеш желбата, почнуваш да размислуваш за нешто друго, се концентрираш на работата и по некое време желбата се намалува. Значи мозокот има некоја поинтересна функција во моментот. :toe:
Јас на ова мислев, не си ме сфатил добро. :)
Ако ти сам си се убедиш дека не сакаш во моментот секс нема да сакаш
Исто како што би било и обратното, да сакаш секс, како што викаш.
Само што нема човек што мисли на секс 24/7, така да пак ова моево до некаде испаѓа точно. :baeh:

Ебем ли га едино тоа не се намалкува мада што можда може повеќе дркање и ќе го истoштиш и ќе седи ''мирен '' некое време :)

Ебеш док имаш сила и кога ке се умориш желбата се намалува по малце

Ме интересираат ваши мислења,и совети истовремено,бидејќи почесто женските се оние кој раководат со сексот,односно кога они имаат желба тогаш тоа и се случува..Кога таа желба ја нема,а машкото е желно за истото,викаат дека не ги почитуваме нивните одлуки...Како да ја смениме ситуацијата,кога женското ке сака,а машкото да се воздржи,за малце да се сменат улогите :) :D :pos2:

Ccc, sve odmazdoljubivi...
Si me nasmeal so temava xD

Ja mislam deka ako te boli glaa kje i odoleesh, ne?
Neka te boli glaa tebe ednash, ne e mozhno sekad da si raspolozhen -.-

Прв пат слушам некој да сака да му се намали желбата за секс. Are you an alien dude? Ако нејќе стално женската да се рокате лупни десанка/леванка некоја партија и ќе ти пројде.

e jes vala sum shutrak ., ama ovoa i moite shutrachki razmisluvanja gi nadminuva., ., da saka nekoj da sin ja namali zhelbata za seks ., abe vie ., imate akal., sekoj se bori za shto pogolema potentnost ., a vie za namaluvanje., .........a da prostite ., vo sekoja kancelarija ima ., nekoja., shto se bori so istiot problem ., i onaka od kolegijalni pobudi kolku samo za ispomosh.....svashta da se namalel:ROFLMAO:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom