Нека ми каже некој што да направам со багот на GPS-от на Samsung I5800. Не ми ја наоѓа мојата позиција (my location). Најдов на интернет со шифра *#*#1472365#*#* да го стартувам ГПС-от и после ми ја наоѓа, ама кога ќе го исклучам пак не може да ја најде. Има ли некое решение за секогаш да ми ја наоѓа мојата локација.
И уште едно прашање. Активирав web `n walk пакет од Т-мобиле од 50МБ за 100ден. Пишува дека треба да ми јави со смс кога ќе ги истрошам, а се уште ми нема јавено а имам за 1 ден направено 300 денари на сметка. Ги исконтактирав и се прават наудрени. Некој совет што да правам? Што треба да подесам за да не ми влече интернет веќе. И за што служи опцијата во Network Mode имам опција за GSM/WCDMA (auto mode), GSM only, WCDMA only. На што да го подесам.
Однапред ви благодарам дечки, ако може некој да ми одговори.
За GPS незнам види направи на гоогле мапс упдејт и препорачано е користење на вифи за побрзо наоѓање. И почекај малце да најде локација едно 5 минути барем не оди така брзо секогаш.
Е сега за интеренетот спушти од маркетот DATA COUNTER ќе си го поставиш како widget и точно ќе знаеш колку си потрошил.
--- надополнето ---
ТУТОРИЈАЛ ЗА АПДЕЈТ НА LG GT540 2.2 ИЛИ 2.3
Прво доколку започнуваме со иснталација на fastboot на вашиот телефон. Пред да започнеме ќе треба да го спуштите ова
KDZ Updater Europe Open.zip. Пред да започнеме направете си бакап на контакти и апликации. (титаниум про врши одлична работа.)
- Исталирајте msxml од фолдерот што го спуштивте. (Највероватно ќе ви бара рестарт сторетего тоа, ако ви прави error при исталација кликнете само continue)
- Исталирајтеги драјверите што доаѓаат исто во тој фолдер (LGAndroidDriver_WHQL_ML_Ver_1.0_All_Win7)
- Settings>Applications>Development>Enable USB Debugging обавезно
- Кликнете на KDZ_FW_UPD и одберете (type :3GQCT Phone Mode: DIAG ) ве молам бирајте внимателно може да го зезнете телефонот.
- Кликнете на икончето подолу за да го побарате KDZ фајлот и од фолдерот одберетего Europe Open+Fastboot.kdz
Не правете ништо на комјутерот не чепкате додека ова работи, додека почне можеби ќе ви направи not respondig но оставетего ќе продолжи. Апдејтот трае околу 10 тина минути може и побрзо. Со овај чекор не сте апдејтирани на 2.2 туку сте сеуште на 2.1.
ОТКАКО ќе се упдејтира телефонот исклучетего и откачетего од кабелчето.
ДРЖЕТЕ НА КАМЕРА И НА КОПЧЕТО ЗА УКЛУЧУВАЊЕ ЦЕЛО ВРЕМЕ ЗАЕДНО додека не се појави LG логото и не се изгуби. Откако ќе се изгуби можете да го поврзете телефонот со кабелчето на пц и
чекаме да најде драјвери. Доколку сте на windows 7 драјверите ќе бидат најдени доколку сте на XP ќе ви требаат овие драјвери.
http://hotfile.com/dl/104031712/333c6d0/FastbootDrivers_LG_GT540.zip.html
Наредно спуштете го ова
http://rapidshare.com/#!download|566tg|447045453|Android.rar|106765 и фолдеров ќе го ставите во C. Значи да ви биде C:\Android и внатре фајловите.
Откако ќе го сторите тоа почнуваме со последните чекори.
- Отворете CMD
- cd C:\Android
- fastboot -w
- fastboot.exe flash boot boot.img
- fastboot.exe flash system system.img
- fastboot.exe reboot
Тоа е за 2.2 Доколку сакате на 2.3 спуштете го ова
http://www.multiupload.com/PHX1NK0K9M и фајловите префрлетеги во фолдерот C:\Android и истата ја пофторувате постапката од исклучување на телефонот со држење на камера копчето.
Ризикот е ваш.