Android корисници (проблеми, прашања, совети)

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Ова е најефтино во Македонија со Андроид?
Мислам дека Lg то е поефтино, а и да одиш со Lg-то според мене, далеку поголем е има надградба на 2.2 верувајми МНОГУ БИТНА РАБОТА Е ТОА. Овај мини е ПРЕМНОГУ МИНИ. Неможеш ни една веб страна да прегледаш како што треба.

Член од
12 јуни 2008
Мислења
5.227
Поени од реакции
974
А за X8 апдејт бива ?

И бива некако да се уклучи чат на фејсбук ?

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
А за X8 апдејт бива ?

И бива некако да се уклучи чат на фејсбук ?
x8 е послендо со 2.1 како што гледам на интернет.

А за фејзбук чет мора посебна апликација, барај во маркетот facebook chat

--- надополнето ---

Еве и доказ дека работат за да добиеме 2.3 верзија. Што ми се свиѓа, додека народот чека со х10 или со што знам јас таму да добие каква било надградба ние со едно НАЈОБИЧНО телефонче ќе ја "фураме" најновата верзија на андроид.

Richie_81mk

United 4life
Член од
4 март 2010
Мислења
173
Поени од реакции
3
Еве и јас конечно се приклучувам на андроид групата, земав Samsung I5800. По толку reviews разгледани и критики прочитани ми се гледа као добро телефонче.
Дајте некој предлог што да му правам и инсталирам. Моментално сум на верзија 2.1 и ќе фуам со таа уште малце да го поднаучам.
Ме интересира дали ми зима нет ако ја користам апликацијата за GPS беше инсталирана на телефонот и се вика Maps. Не е Google maps

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Еве и јас конечно се приклучувам на андроид групата, земав Samsung I5800. По толку reviews разгледани и критики прочитани ми се гледа као добро телефонче.
Дајте некој предлог што да му правам и инсталирам. Моментално сум на верзија 2.1 и ќе фуам со таа уште малце да го поднаучам.
Ме интересира дали ми зима нет ако ја користам апликацијата за GPS беше инсталирана на телефонот и се вика Maps. Не е Google maps
http://www.appbrain.com/

Користија таа страна за да си најдеш што ти треба од апликации. За GPS види 1-2 страни наназад имаат објаснувајно.

Richie_81mk

United 4life
Член од
4 март 2010
Мислења
173
Поени од реакции
3
http://www.appbrain.com/

Користија таа страна за да си најдеш што ти треба од апликации. За GPS види 1-2 страни наназад имаат објаснувајно.
Прочитав ама баш за оваа апликација нема објаснето.

C

cige

Гостин
Мислам дека Lg то е поефтино, а и да одиш со Lg-то според мене, далеку поголем е има надградба на 2.2 верувајми МНОГУ БИТНА РАБОТА Е ТОА. Овај мини е ПРЕМНОГУ МИНИ. Неможеш ни една веб страна да прегледаш како што треба.
LG540 или така нешто слично се викаше, ама мислам дека беше 6.999 на претплата,о а ва е 4.999

Член од
20 ноември 2009
Мислења
460
Поени од реакции
130
Дали можам да ги сметнувам апликациите од маркето на коммпјутер директно оти немам интернет активирано на моб ..

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Дали можам да ги сметнувам апликациите од маркето на коммпјутер директно оти немам интернет активирано на моб ..
www.market.android.com поврзиго телефонот со усб на пц логирајсе со gmail адреса и фурај Уствари не сум пробал да не те мамам. Ама види пробај. Ако не на торенти има КУП програми кој можеш да ги спуштитш на пц па потоа ќе ти кажам што како поточно.

--- надополнето ---

Прочитав ама баш за оваа апликација нема објаснето.
Google Maps бара пари сигурно, тоа што си го имал незнам што е искрено. Види на торенти побарај има куп програми. Напиши андроид навигатор и ќе најдеш.

LG540 или така нешто слично се викаше, ама мислам дека беше 6.999 на претплата,о а ва е 4.999
Да Lg GT540 би ти го препорачал тој само заради големината.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Како што кажав значи веќе инсталираа 2.3 верзија на гт 540 жал ми е за останатите телефни искрено сега :). Толку ефтин телефон што го правеа сите дека е премногу слаб за да биде во тек со андроид ЌЕ ЈА ИМА НАЈНОВАТА ВЕРЗИЈА што ни галакси с ја нема хахахахахахахахахахахха

Еве што работи а што не сега за сега.

Works:
-Sound
-Dialer
-Wi-Fi
Flash-Memory (USB)
-Camera (filming in 3gp and mp4)
-GSM
-Sensor (accelerometer, compass, etc.)
-3D
-Bluetooth (does send and receive files)
-auto rotate sensors
-camera button
-app2sd
-sd card

Not working:
-FM radio
Hardware-accelerated DivX / Xvid

Значи дечки во текот на овај месец ќе фураме на 2.3 верзија. АЈде јас попосле ќе прирпемам еден туторијал како да се апдејтирате на 2.2

--- надополнето ---

according to the people in xda they feel it is much more stable and faster than 2.2......

Верувајтеми колку што е брз телефонот на 2.2 неможам да замислам како е на 2.3

--- надополнето ---

Почнувам со упдејт на 2.3 верзија. ЌЕ направам туторијал како да одите директно на 2.3 дека сите викаат била подобра.

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Lulz, работава е што и 5.0 да му стаиш нема да биде брз колку галаксито. Повеќето телефони имаат портови за 2.3 што е одлично али вакви изјави...

Само се надевам ќе средат проблемот со радиото, и на други лг телефони не работи радиото на 2.3

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Lulz, работава е што и 5.0 да му стаиш нема да биде брз колку галаксито. Повеќето телефони имаат портови за 2.3 што е одлично али вакви изјави...
Баш ќе побарам тестови да споредиме. Верувајми штотуку се упдејтирав на 2.3 и можам да направам оверклок на дури 900mhz.

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Абе види, знам дека има забележително забрзување кога ќе стаиш нова верзија, али Галаксито вози на 1.2-1.6 оверклок, плус има асален процесор. Мислам општо е подобар телефон што е нормално за цената. А колку што глеав пред некое време има Cyanogen 7 и за него.

Еве од кај мене со оверклок, тука ми дава поголем скор од галаксито али у реалност ни блиску не е телефонов.

Kajgana Shop

На врв Bottom