Android корисници (проблеми, прашања, совети)

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Ke moze li nekoj da mi pomogne.. imam Sony ericsson Xperia X8.. sakam da ja snimam Nfs shift taa e 36mb.. a jas vo telefonot prostor imam 98 .. a mi vika deka nemam dovolno prostor.. ??pomos??
Имаш премногу апликации исталирано, однсно можеш да исталираш апликации и игри со вкупна големина од 98 мб. Така да направиси место од 40 мб и пробај да исталираш пак

Член од
17 јануари 2011
Мислења
7
Поени од реакции
1
Секоја чест за мајсторот што отворил ваква тема. Па ке се обидам тука да побарам помош.

Имам Google G1 Dream кога го купив беше со Android 1.1 верзија и постепено почнав да го надоградувам. На почетокот можеше да се прави update од самиот телефон додека стигнав до 1.6 v , а после тоа за да ја убацам најновата верзија (нелегално) требаше да го направам root, да инсталирам recovery и преку него да flash - увам нова верзија на andonroid така речена ROM. Последната верзија пред да искочи 2.3 andorid, за мојот телефон беше 2.2.1c хакирана верзија на 2.3 не целосна ( незнаев дека не е целосна после видов -.- ), успеав да ја актривирам го подигнав целиот систем кога внатре немам market -.- и сега сварно незнам што да правам, пробав со враќање на ROM- от мислев дека ќе биде до него но џабе :/, ако знае некој некоја идеа да понуди нека каже. И ако некој знае некој master reset за да се вратам до првата верзија 1.1 на телефонот би бил многу задоволен .

Sipy

Dr.Sheldon Cooper
Член од
9 јануари 2011
Мислења
170
Поени од реакции
31
Имам проблем неможам да го апгрејдувам андроидот од 2.1 во 2.2 на Samsung i9000 ги имам пробано сите туториали,ама џабе ни еден не ми помогна,едно време пробував преку Samsung Kies да напраам апгрејд ама ништо пак неќеше...може ли да ми дадете совет. Фала

Член од
25 јануари 2011
Мислења
505
Поени од реакции
216
Имам проблем неможам да го апгрејдувам андроидот од 2.1 во 2.2 на Samsung i9000 ги имам пробано сите туториали,ама џабе ни еден не ми помогна,едно време пробував преку Samsung Kies да напраам апгрејд ама ништо пак неќеше...може ли да ми дадете совет. Фала
Skacaj napravo na 2.3 Gingerbread.

Член од
25 јануари 2011
Мислења
505
Поени од реакции
216

Sipy

Dr.Sheldon Cooper
Член од
9 јануари 2011
Мислења
170
Поени од реакции
31
Novijat Android 2.3 Gingerbread izleze zaedno so Nexus S. Ako sakash 2.3 na tvojot telefon /Samsung Galaxy S?/ treba da go flashnesh kakto e objasneno tuka: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=854799
No vnimatelno, treba da znaesh shto pravish!!!
Да прочитав прееска за Андроид 2.3 али се јавив кај вујко ми,пошо има мобилара...ми рече да не се верува на такви туториали пошо може да ти рикне телефонот.Ја на него ќе му го дадам па нека го праи :)
Иначе фала :)

Член од
25 јануари 2011
Мислења
505
Поени од реакции
216
Да прочитав прееска за Андроид 2.3 али се јавив кај вујко ми,пошо има мобилара...ми рече да не се верува на такви туториали пошо може да ти рикне телефонот.Ја на него ќе му го дадам па нека го праи :)
Иначе фала :)
Dobro ti e rekal vujko ti. Ovoj e samo ako sakash da eksperimentirash, a za obichen korisnik - ne.

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.247
Поени од реакции
57
Imam htc wildfire, koga odam da proveram za apdejt, mi veli deka moze da apdejtuvam na android 2.2. Pa bi sakal najprvo so vas da se konsultiram, dali postoi nekakov rizik, koj e toj, kako da se zastitam za da apdejtot bide uspesen?

P

Princ

Гостин
1. Осигурај се дека имаш доволно батерија (за секој случај наполни ја до крај пред да го направиш апдејтот)
2. Ни под разно, никогаш, во процес на апдејт немој да го гасиш телефонот (пример си почекал 5 минути и ти здосадило, па ќе му вадиш батерија). Чекај колку и да треба, ако треба и дур не се испразни батеријата.

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.247
Поени од реакции
57
1. Осигурај се дека имаш доволно батерија (за секој случај наполни ја до крај пред да го направиш апдејтот)
2. Ни под разно, никогаш, во процес на апдејт немој да го гасиш телефонот (пример си почекал 5 минути и ти здосадило, па ќе му вадиш батерија). Чекај колку и да треба, ако треба и дур не се испразни батеријата.
Pa moze da go stavam na polnac i da si se ladam dodeka ne zavrsi se avtomatski. I dali znaes otprilika kolku vreme trae ovoj apdejt, i dali aplikaciite instalirani sega ke ostanat na android 2.2 gli da pravam backup?

Kajgana Shop

На врв Bottom