VW Голф 2

Со 9000 евра се вози еден куп добри коли,и тоа 2005 2006 година..жално е да се дадат 9000 за еден крш од 91 92 година..кога веќе се работи за голф 100 пати е подобар 4-ка,најпогоден голф до сеа...:tapp:
Да те потсетам дека Голф 2 беше избран за возило на Европа во 1992? А голф 4 се продаваше на славата на 2-ката???

Немојте да плукате по меракот...

Јас моментално средувам Мерцедес 123. И ќе ме фати над 2000 евра. За тие пари знаеш што крш ќе довлечкав од германија? Башка ако го продадам Ескордот (некои 1500 евра) ќе можев да возам нешто над 2000-та. АМА меракот е Мерцедес од 78. Да имам избор нов или стар, јас ќе го земам стариот.

Така да нејќу да видам пљукање по темава. Сте се научиле земи си од германија, ко таму да не ги возат колите. Не е тоа тоа. Земи си она што ти лежи на душа. Ако стварно ти се погоди, ќе си го возиш долго време без потреба да го смениш.

Така да друже имаш целосна поддршка за возилцето шо ти прај мерак. Гледај, барај, ако имаш некое прашање, или совет слободно постави го, сигурно ќе се најде некој што ќе знае да ти одговори.

Ако би купувал спортска машина од странство би одел на овие варијанти:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4127850&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4146132&show=1
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/d...=135175108&pageNumber=1&tabNumber=2&picture=3
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?lang=en&id=126291105&pageNumber=1&tabNumber=1
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=137041582&pageNumber=9
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=135067198&pageNumber=1

Итн :)

Сепак, мерак е мерак и неможи да замерувате на човекот.

Со други зборови, „Не му го ебавајте филмот!“. Ако не сакате да помогнете, не одмагајте!

Druze imas podrska i od mene. Zemi si golfce VR6 ke si napakovas vo nego i napraj go u german style so vkus i toa e toa ke imas masince so ovie drugive so ti zborat ke si zemel nova kola ke gi kines ko nisto ke si idat doma zamisleni kade zgresile...

Druze imas podrska i od mene. Zemi si golfce VR6 ke si napakovas vo nego i napraj go u german style so vkus i toa e toa ke imas masince so ovie drugive so ti zborat ke si zemel nova kola ke gi kines ko nisto ke si idat doma zamisleni kade zgresile...

I agree...

Јас да би правел, вака би изгледало

lowfall.jpg

golf 2 kolata izobiluva so ubavini koi denesniot covek nemoze da gi vidi poradi toa sto totalno e smenet nacinot na proizvidstvo na koli i sve inace i poveketo mislat deka toa e albanska kola nema vrska golfot ne sum go kupil inace sreduem use nekoi stvari a go imam izbrano golf 2 GTI SO POMINATI 260.000 COVEKOT NUDI I TEST VOZNJA za da vidis kako sto e so golfot ne zaboravajte plastika lepenka nekoe "trkacko volance" i takvi stvari t.e."sminka" ne ja pravi kolata poubava stilot za koja e kreirana voznjata koja ja dava golfot mozete samo na orginal da osetite inace da resen sum i ke go praam ova pa posle bujrum da vidite sto e kola XD

Respect. Go for it :D

Ако планираш да го реставрираш (да во враќаш скрос на фабрично ниво) не ти требаат многу пари. Во зависност од состојбата со 1000 евра може да го направиш да изгледа како вчера да излегол од производство.

Интересен избор јас искрено не би вложил толку пари во голф 2 заради две причини.
Колата не е доволно стара и уникатна уште може да видеш многу голф 2 на улиците дури многу ги има и како такси 92 година и не е така далеку. И сакаш да правиш спортско ауто а голф двојка е предна влеча а такво нешто не е препорачливо за прав спортист. Ако сакаш уживање земи нешто постаро со заден погон и среди го повеќе ќе уживаш биди сигурен.
А за 9000 евра можеш прилично добро ауто да склопиш.
Голф два е транзиција ниту старо ниту ново и моментално нависитна според мене не е избор за да се вложат толку пари. Посебно не да купуваш па да го правиш да имаше веќе ќе разберев ама вака не ми иде во глава.

хмм абе добра ти е идеата ама не ти требаат толку пари, сепак ке можиш да го средиш голфот за sunny sunday а за секојдневно да си возиш друго количе, е сега, за 92-3 година јас би одел на
epcp_0606_05_z+1994_volkswagen_corrado_vr6+photo.jpg

или ако одиме на постаро а МНОГУ по кефлиско
1988-volkswagen-scirocco-hl.jpg

или кец гти
VW_golf_gti_mk_1_pirelli.jpg

ги сакам голфовите ама двојката не ми е баш по ќеф, кецот ми е поубаф(секој ѓуптин го фали своето магаре)

мада поштувам ваква двојка(не она german style или како и да е)
volkswagen_1983-Golf-II-GTI-001_1-L.jpg

како и да е, земи и НАПРАВИ ГО !

Интересен избор јас искрено не би вложил толку пари во голф 2 заради две причини.
Колата не е доволно стара и уникатна уште може да видеш многу голф 2 на улиците дури многу ги има и како такси 92 година и не е така далеку. И сакаш да правиш спортско ауто а голф двојка е предна влеча а такво нешто не е препорачливо за прав спортист. Ако сакаш уживање земи нешто постаро со заден погон и среди го повеќе ќе уживаш биди сигурен.
А за 9000 евра можеш прилично добро ауто да склопиш.
Голф два е транзиција ниту старо ниту ново и моментално нависитна според мене не е избор за да се вложат толку пари. Посебно не да купуваш па да го правиш да имаше веќе ќе разберев ама вака не ми иде во глава.

Многу погрешно мислење.
Веќе скоро 30 години (после Audi Quattro) вистинските рели автомобили се со погон на сите четири тркала.
Автомобилите со преден погон се покажаа како многу добри тркачки (намерно не викам рели) автомобили заради добрата контрола во кривина и можноста да ставиш мотор со многу КС а да не те излета од кривина (за разлика од оние со заден погон).
Пример за тоа се Golf GTI, Honda Type R, RS, итн.

Ќефот е друга работа. Заден погон и многу КС е незаменливо :)

Сепак не значи дека неможиш да добиеш вистинска тркачка машина со преден погон.

Најдобро е погон 4х4 ако навистина сакаш да се покажиш :)
Или кога веќе зборуваме за Golf 2

VW Golf mk2 G60 3 Generation Syncro 4WD Limited Edition

1492830-1.jpg

G60 3G 1781 cc, 16v Double overhead camshaft (DOHC),
Bosch Digifant electronic engine control unit 154 kW (209 PS; 207 bhp)
@ 6,300 247 N·m (182 ft·lbf)
@ 5,000 VW Golf Mk2 Limited
Synchro 4WD

Или уште подобро VR6 со 4WD :D

Да те потсетам дека Голф 2 беше избран за возило на Европа во 1992? А голф 4 се продаваше на славата на 2-ката???

Немојте да плукате по меракот...

Јас моментално средувам Мерцедес 123. И ќе ме фати над 2000 евра. За тие пари знаеш што крш ќе довлечкав од германија? Башка ако го продадам Ескордот (некои 1500 евра) ќе можев да возам нешто над 2000-та. АМА меракот е Мерцедес од 78. Да имам избор нов или стар, јас ќе го земам стариот.

Така да нејќу да видам пљукање по темава. Сте се научиле земи си од германија, ко таму да не ги возат колите. Не е тоа тоа. Земи си она што ти лежи на душа. Ако стварно ти се погоди, ќе си го возиш долго време без потреба да го смениш.

Така да друже имаш целосна поддршка за возилцето шо ти прај мерак. Гледај, барај, ако имаш некое прашање, или совет слободно постави го, сигурно ќе се најде некој што ќе знае да ти одговори.
Поштујем и апсолутно се согласувам со ова што го збориш.!Браво за Џиш.
Вкус си е вкус.Некој сака да вози Мечка од 78 друг Голф2 друг Алфа.Се е вкус нели.
Сега од увозот навака веке и цените не ги знам најдобро.
Но според мене можеш да бираш за тие пари да возиш "што сакаш".
Можеш да бираш што ти душа сака.Имаш голема понуда.Не мора сите 9к да ги искористиш.
Јас би ти предложил убаво да размислиш пред да купеш било што.Го замолувам Џиш како еден од најдобрите на овој дел од форумот(според мене) и тој да ти даде совет.
Јас би разгледал:
Прво како ти што велиш Голф 2 дизел.Но јас не би одел на оваа варијанта.Затоа што и да најдеш дизел Голф 2 ке најдеш некој за 2500-3000евра што за кола од 1992 е реално премногу.Како пример ке ти кажам еден кој прашав колку се продава.Голф 2 1990година 1.6дизел такси возен со 700.000км не ремонтиран само крпен со не многу добар ентериер и не многу здрава предница 2500евра.Да така е не се чудете па што е многу многу е 1800да речеше ај така и така ама 2500е премногу.Плус на тоа стави некои други трошоци па си ја направи математиката.
Втор мој предлог Голф4 тди90коња 99 ке најдеш зависи од опремата,километражата,состојбата според мене некаде околу 5к-до 7к што е многу исто така.
Можеш да разгледаш некој мал дизелаш пр.Форд Ескорд 1.9д,Фиат Типо 1.9тд,Голф 3 ТДИ,Саксо 1,6д и некои други колички.
Но можеш да погледнеш и некое мече да си купиш сега има добри понуди за Мерцедеси.
Погледни Е класа турбодизел некои 5500-7000евра зависи од состојба и.т.н.
Е класа ЦДИ 6000 па нагоре.
Ц класа 5000евра.
Тоа е некое мое видување.И јас сакам да земам за некое време а најверојатно изборот ке падне на Пежо 407 2.0ХДИ 2005-2007г.

CELATA IDE E DA TE VRATAM U KONTEKST DA NAPRAAM KOLA KOJA E KAKO IZLEZENA OD FABRIKA ZNACI CICKA GLANC PERFEKTO KOJA DEFAKTO KE GO ZADRZI STILOT NA NEJZINOTO VREME
GOLF GTI IZDANIJATA SPORED MENE VAZI TEORIJATA SABAJLE GO NOSIS MALIOT U SKOLO NA PLADNE MOZES DA IDES NA TRKA SIMBOLICNO KAZANO ELEGANTEN IZGLED SO GTI MOTOROT KOJ KE RZI SO MOKNOST I NE NE SUM ZA DIZELOT OD EDNA PRICINA STO EDNOSTAVNO NE E TOA TOA A ako zimaM BI ZEMAL gtd od dizelite poso se najblisku do gti

--- надополнето ---

i ne sum siguren bas sto site zimaat mercedesi i bmw od bugarija za niski ceni da ne idam of topik tie koli se samo dobro nasminkani spored mene ispod mira 300 vira ne znaes so kako
ne e se vo markata ima i vo nacinot na koj i se posvetuvas na kolata eve fala bogu da sum zdrav i ziv da pocnam i da go zavrsam golfof period edno 4 meseci ja se nadevam ke vidis deka
ne mercedes od 99 nego od 2005 nema da mu bide raven nit u brzina nit komfort XD

CELATA IDE E DA TE VRATAM U KONTEKST DA NAPRAAM KOLA KOJA E KAKO IZLEZENA OD FABRIKA ZNACI CICKA GLANC PERFEKTO KOJA DEFAKTO KE GO ZADRZI STILOT NA NEJZINOTO VREME
GOLF GTI IZDANIJATA SPORED MENE VAZI TEORIJATA SABAJLE GO NOSIS MALIOT U SKOLO NA PLADNE MOZES DA IDES NA TRKA SIMBOLICNO KAZANO ELEGANTEN IZGLED SO GTI MOTOROT KOJ KE RZI SO MOKNOST I NE NE SUM ZA DIZELOT OD EDNA PRICINA STO EDNOSTAVNO NE E TOA TOA A ako zimaM BI ZEMAL gtd od dizelite poso se najblisku do gti

--- надополнето ---

i ne sum siguren bas sto site zimaat mercedesi i bmw od bugarija za niski ceni da ne idam of topik tie koli se samo dobro nasminkani spored mene ispod mira 300 vira ne znaes so kako
ne e se vo markata ima i vo nacinot na koj i se posvetuvas na kolata eve fala bogu da sum zdrav i ziv da pocnam i da go zavrsam golfof period edno 4 meseci ja se nadevam ke vidis deka
ne mercedes od 99 nego od 2005 nema da mu bide raven nit u brzina nit komfort XD
Toа ти си знаеш тогаш земај 2ка и прави.Мада да знеаш дека јас не би играл така.

А да си земиш асална кола за 7000 плус еден Гољф за 2000?

А зошто па да купува скапа и нова кола,кај ќе ја вози на овие наши патишта.Ќе си купи 2-ка,ќе го стегни,направи и ќе тера,Голф 2 нема смрт,ставај гориво и терај.Поддршка имаш и од мене бате

Јас да би бил на твое место без размислување би земал ГОЛФ 4 ГТИ :vozbud:
Разгледај слики од голф 4, може ќе се роди нова љубов:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom