Прекинат натпреварот меѓу Србија и Италија

• Креатор на темата Креатор на темата Mussolini
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Не ми има смисла ова да е предизвикано поради голманот, имаат друга позадина овие немири.

Вајда све ова што им се изнасобра деноиве(геј парада,дебакл од Естонија,Хилари на посета), преку гостувањето во Италија го изразија револтот и незадоволството преку крајно вандалистички чин.
Уште еднаш потврдија пред цел свет дека кај нив не влијае дипламатскиот сооднос.

Не би им посакал да им се рефлектира истото и во останатите дали спортски,културни,политички збивнувања.

Никој во овие моменти не посакува да е граѓанин на Србија, бар оние неколку разумни жители... можеби и они се жртви на притисокот од големите моќници но со ваков нецивилизиран отпор ќе ја закопаат иднината на своите деца.

Среќа што гостувањево не се одвиваше во една Турција каде последиците ќе беа алармантни.

Мислам дека италија треба да потпишат капитулација. Па до толку ле неможат да се справат со навивачи од друга држава и после тоа. Да се од италија ај некако би разбрал неможеш да знаеш кој е од каде и што, али вака плус на трибина сите ги имале тука им биле. ЗАрем ги пуштиле да си одат онака. Па нас бре кога одиме на гостување не испраќа поголемо обезбедување со автомати да неможеш да мрднеш. Ова му доаѓа како окупација. Италјаниве испаднаа окупирани од народ од друга држава, а овие неможат да се справат со тоа.

Брат не заебавај Србите беа таму со намера да го прекинат натпреварот, не да фрлат два факела. Имаше пауза од над 30 минути по што судијата реши сепак да почне, и овие за 5 минути го прекинаа повторно. Згора на тоа Србите ќе примеа 5 гола минимум пошто според сите изјави, биле на смрт препрлашени. Стојковиќ избегнал линч предходно. Ова беше организиран акт така да не ги кривете Италијанците, тие не се луди да си ја ставаат главата вторба. Патем и српските медиуми го оправдуваат судијата, викаат дека тоа било единствено нормално решение.

Точно, но тоа не гоменува фактот дека домаќинот е одговорен за организацијата и безбедноста на натпреварот.
А судијата има право да побара одредена трибина да биде испразнета ако тоа овозможи нормален тек на натпреварот.

Teшка сељачана живее по балканов во 21век. Тешка ретардација во мозокот, а за овие овде на форумов шо ги оправдуваат стварно ми е жал. Почнете лечете се, може ќе успеете да спасите нешто. Поз

Точно, но тоа не гоменува фактот дека домаќинот е одговорен за организацијата и безбедноста на натпреварот.
А судијата има право да побара одредена трибина да биде испразнета ако тоа овозможи нормален тек на натпреварот.

Се слагам, ма да овие беа решени да ја прекинат и ќе ја прекинеа секако. Димните бомби не се ни важни тука, говедата ја туркаа трибината и го кршеа плексигласот :)

Иначе судијата може да го прекине натпреварот ако оцени дека е загрозена безбедноста на играчите, а беше. Понатаму си има процедура за казни.

Крајна линија, сите научија да седат мирни на гостувањата, дури и англичаните, се разбира откако прво прописно ги испоказнуваа. Ќе научат и србите. А нивните власти треба да се позанимаваат да го најдат организаторот, пошто факт е дека ова е организирано сценарио.

Циганска работа !

Можат да им го испушат на Бил Клинтон, на Стојковиќ и на Ибрахим Ругова од еднаш !

Највише мрзим кога вакви говеда користа фудбал за нечија политичка пропаганда !

Ама убоо им се прае кога се нај пис народ !

Србија ко Нокија, сваке године све мања и мања после ќе биде работава, па ќе биде !

Со вакво понашање нема да напредуваат ни на политички ни на спортски план !

А бе и тие се жртви на насилство на една помала група луѓе (навивачите). Цело време се организираат за правење разно разни срања. Сепак се работи за една спортска земја ама овој дел го испуштија од контрола, како што го испуштија и англичаните ама се средија. Иначе уште пред некој ден читав дека е покренато барање за забрана на 14 навивачки групи во Србија кои редовно прават проблеми, а водачите изгледа ќе одат на колективен одмор :)

Патем, имало инцидент и на Албанија - БиХ, настрадале 5 навивачи на БиХ а напаѓачите биле навивачи на Албанија дојдени на натпреварот од Македонија... Ова е додуша за другата тема...

Искомплесирани на куп на Балканов. ПА уште кога други ти судат и ти ја кројат државата ќе патиме сите. Јебига нема назад.

Него коинциденција или не, оваа година во Италија се деси бум со сите ултрас навивачки групи поради новиот закон на федерацијата контра нив, посликовито да се исцрта ова, добија статус на Црнец у Америка на времето, кога беа граѓани од втор ред и кога расизмот владееше во таа земја.
Ова и дое ко џокер у покер на италијанската федерација за да се '' даде на дознаење '' колку е штетно ултрас навивањето во фудбалот, па може и ова си има сове Јас зашто ништо не беше превземено за да се спречи овој инцидент.
Ако се лажеме, истиот не можел да биде спречен, но реално, сведоци сме на каков начин во многу наврати се вршело изолирање на фанови и на каков начин можните инциденти биле спречувани со превентивни мерки. Сега буквално ништо не беше превземано, србите ја имаа цела слобода да прават буквално што сакаат, не е малце ова чудно за земја ко Италија ?! Земја каде ултрас навивањето е карактеристика за нивниот фудбал и земја каде имале одличен тренинг за справување со ваква група на фанови ...
Овде на форумов лани поставив слики од запленети работи пред дербито Лацио - Рома, од ножеви, до секири и хоум мејд бомби, така да премногу чудно ми е што србиве си добија толкава слобода, некако не ми штима истово.

Just sayin ми е муабетов, нејкам да кројам заговори :), дебилно е али има основа и ова да се протурка ко теорија, у стил, Италијанската Фудбалска Федерација да го тера муабетот '' во право бевме за она што го направивме со нашите ултрас групи ''.

Уште посумјиво ми е тоа што од ИФФ тврдат дека не добиле предупредување од Србија што ги очекува, на што веднаш стигна демант од српска страна, уз соодветна документација дека голема е веројатноста да има инциденти на што треба и да се реагира пред време, пред истите да стапат на сцена.

Се слагам, ма да овие беа решени да ја прекинат и ќе ја прекинеа секако. Димните бомби не се ни важни тука, говедата ја туркаа трибината и го кршеа плексигласот :)

Иначе судијата може да го прекине натпреварот ако оцени дека е загрозена безбедноста на играчите, а беше. Понатаму си има процедура за казни.

Крајна линија, сите научија да седат мирни на гостувањата, дури и англичаните, се разбира откако прво прописно ги испоказнуваа. Ќе научат и србите. А нивните власти треба да се позанимаваат да го најдат организаторот, пошто факт е дека ова е организирано сценарио.

Само ме чуди како дозволиле немири после тоа. Зарем толку неспособни се италјаниве. Овие србиве ако продолжат вака ќе ги окупираат и тоа со 2000 можеби и помалку луѓе.

А за болдот тешко дека ќе научат далеку се со поразличен менталитет, а и не им е првпат да го кркаат за нешто не само на репрезентативен план па пак не им доаѓа памет. и 10 години казниги истите ќе се.

Него коинциденција или не, оваа година во Италија се деси бум со сите ултрас навивачки групи поради новиот закон на федерацијата контра нив, посликовито да се исцрта ова, добија статус на Црнец у Америка на времето, кога беа граѓани од втор ред и кога расизмот владееше во таа земја.
Ова и дое ко џокер у покер на италијанската федерација за да се '' даде на дознаење '' колку е штетно ултрас навивањето во фудбалот, па може и ова си има сове Јас зашто ништо не беше превземено за да се спречи овој инцидент.
Ако се лажеме, истиот не можел да биде спречен, но реално, сведоци сме на каков начин во многу наврати се вршело изолирање на фанови и на каков начин можните инциденти биле спречувани со превентивни мерки. Сега буквално ништо не беше превземано, србите ја имаа цела слобода да прават буквално што сакаат, не е малце ова чудно за земја ко Италија ?! Земја каде ултрас навивањето е карактеристика за нивниот фудбал и земја каде имале одличен тренинг за справување со ваква група на фанови ...
Овде на форумов лани поставив слики од запленети работи пред дербито Лацио - Рома, од ножеви, до секири и хоум мејд бомби, така да премногу чудно ми е што србиве си добија толкава слобода, некако не ми штима истово.

Just sayin ми е муабетов, нејкам да кројам заговори :), дебилно е али има основа и ова да се протурка ко теорија, у стил, Италијанската Фудбалска Федерација да го тера муабетот '' во право бевме за она што го направивме со нашите ултрас групи ''.

Уште посумјиво ми е тоа што од ИФФ тврдат дека не добиле предупредување од Србија што ги очекува, на што веднаш стигна демант од српска страна, уз соодветна документација дека голема е веројатноста да има инциденти на што треба и да се реагира пред време, пред истите да стапат на сцена.

Мислењево ти држи и тоа доста моабет ако земеш во предвид дека немирите продолжиле, а не биле ставени контрола уште за време кога биле на стадион. Барем кога ти се тука на купче полесно е, сега кога ги пуштиле да дивеат потешко ќе се стават. Само не верувам дека не можеле да се справат уште на трибина, најверојатно ќе испадне воето тврдење дека сакале работите да излезат надвор од контрола и тоа не само на стадион туку и пошироко за да оправданието или пак алибито биде поголемо

Знаеш како го решија Англичаните: сите кои имаат досие дека правеле инциденти, 5 дена пред гостување на репрезентација мора да одат во најблиската полициска станица да го однесат пасошот.

Се се решава, само закон и 10-20 души да го кркаат за пример пред останатите...

Абе има разлика овие ти се навивачи радикали. Тешки националисти и тука е проблемот. Кај и да одат во Босна во Хрватска со нив влечат толпа на хулигани кои одат да провоцираат и да се маваат кај ќе стигнат најчесто се посилни и од самата полиција како примерот кога Партизан играше во Зрински (хрватски населен дел во Босна)... Не дај боже да треба да одат во Приштина на некој меч со тамошни албански екипи тоа ќе биде тежок рат. Такада работава во Србија е многу посложена...

Реално гледано, Србија како репрезентација немаше никаква моќ да направи нешто за да се спречи инцидентот предизвикан од помала група на идиоти. Ова му доаѓа исто како јас да отидам на меч на нашата репрезентација на гости и изреволтиран од нивната слаба игра да погодам некој противнички играч во глава со тврд предмет, онака, за инает, се со цел да им наштетам на нашите, односно да бидат казнети.

зошто противнички....:pos::pos::pos:

Зошто дисквалификација? Зошто одземање бодови? Зошто Италија службено да земе три поена?

Хулигани доаѓаат таму за да прават нереди, но ќе направат неред онолку колку што полицијата ќе им дозволи. Организацијата на тој меч беше КАТАСТРОФАЛНА и затоа Италија треба да биде казнета, па како може цел шлепер факели да бидат шверцувани? И што правеа оние желките доле? Ги буљаа мутаво, влези им таму, испомавај со пендрек се што ќе ти дојде при рука, па ќе видиш дали нема да се смират.
И зошто беше прекината утакмицата? Заради двата факела? Глупост, се фрлале и по дваесетина факели на натпревари па не биле прекинати мечевите. Ако до толку е невозможно да се продолжи со натпреварот, се викаат противпожарни коли па со млазови вода се бркаат навивачите од трибини, откако сите ќе се разбегаат се затвора таа трибина и се продолжува натпреварот без нив. Крај на приказната.
Сосема несериозна организација на италијанциве, дури како и едвај да чекаа ова да се случи, репрезентацијата им е тешко срање па на ваков начин 3 бода да земат.

Ме мрзи да барам слични случаеви кај што имало казни со минус бодови, дисквалификации пошо ми се спие, прва сум утре:/ А имало верувај. Необразован народ беше тоа и све мислам дека поради нив ќе го јаде репрезентацијата. Кај ќе ги стаиш тие противпожарни коли? На терен? И после боље нека дојдат да играат на теренот на ФК Шишево. Таму барем природна е тревата нема да им се праат рани од гумичките.

Во официјалниот извештај стои дека судијата го прекинал натпреварот затоа што италијанските фудбалери не се чувствувале безбедно.
АЛООООООООО!
Италијанските фудбалери не се чувствувале безбедно во сред Италија!?!?
Италија е едно од најхулиганските земји, многу ме нервира фактот што имаат поголеми конфликти на стадиони од овој едно 60 пати годишно, а сега изиграваат како не биле спремни или не знаеле. Глупост, имаше толку големи пропусти во италијанската организација што ми доаѓа на памет да мислам дека сево ова е изрежирано и они знаеле за тоа и го дозволиле.
Не викам дека утакмицата не требаше да биде прекината, кажувам дека италијанците се виновни исто колку и србите.

Да додадам, типот со фантомката имаше специјална клешта за сечење жици, на Градски јас не успеав упаљач да исшверцам, а они во Италија изшверцале се што им треба плус еден шлепер факели, петарди и димни бомби.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom