Бугарија си најде втора Спаска

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Покажуваш незнание на основни човекови права ...

А ти покажуваш основен дебилизам, ти реков. Да ме праиш будала при разум, тоа се обидуваш.
Воопшто не е важно какво е човековотото право според некое меѓународно право. Се работи за очигледна малверзација и обид да се изигра законот. Ако тебе тоа ти оди во прилог не ми оди мене.
Инаку, дури и да се сложиме дека е тоа “човеково право“, јас не морам да се сложам со секој закон кој постои на планетава. На пример, заедно ќе се сложиме дека треба да се легализира проституцијата и марихуаната. Така, и квазибугарите во Македонија треба да се појавуваат во други случаи, а не во вакви и како оној на Спаска.

Ако имаш австралиjско државенство си во право да си бараш.

Ако имаш право не значи дека судот мора да ти дозволи.

Да секако и базен можеш да бараш да има,сауна,кабловска,голф терени,тениско игралиште и ноќен бар.Ајде сега врати се во реалноста - човекот е криминалец и треба да скапе во нашиве посрани затвори.

Бугарин со име Мирослав :) кој парадокс, јас би го пуштил со тоа што ќе му ставам забрана на влез во Македонија за век и векови. Нека се полни Бугарија со криминалци кога им е од ќеиф, покрај другото кој е тој закон што е дозволено да затвореникот може да одлучува каде ќе ја служи казната небаре ова е доброволна работна акција?
Бугарите можат само да се шпекулираат дека е политички осуден корумпиран административец. Не знам што се вознемируваат за такви гниди кој им ја цицаат крвта на народот што со плати што со земање мито.

А ти покажуваш основен дебилизам, ти реков. Да ме праиш будала при разум, тоа се обидуваш.
Воопшто не е важно какво е човековотото право според некое меѓународно право. Се работи за очигледна малверзација и обид да се изигра законот. Ако тебе тоа ти оди во прилог не ми оди мене.
Инаку, дури и да се сложиме дека е тоа “човеково право“, јас не морам да се сложам со секој закон кој постој на планетава. На пример, заедно ќе се сложиме дека треба да се легализира проституцијата и марихуаната. Така, и квазибугарите во Македонија треба да се појавуваат во други случаи, а не во вакви и како оној на Спаска.

Мегународното право си е мегународно право и нема што да го дебатиламе. Дали ти бендисва на тебе,мене или на Хасан,се е едно. Това е това. Човекот не посакал ништо друго освет това што има право.

Ако имаш право не значи дека судот мора да ти дозволи.

Да секако и базен можеш да бараш да има,сауна,кабловска,голф терени,тениско игралиште и ноќен бар.Ајде сега врати се во реалноста - човекот е криминалец и треба да скапе во нашиве посрани затвори.

Што толкова се револтирате?! Еу ке изпита случаja и ако види проблем ке го постави на маса.
Но како цело ке има интересни моменти во следваштите месеци и со други слични случаи. Ако не се лажам на 30 Септември изтекува рока за преригистрациja на автомобили Евро 1. Нема да ме очуди ако се создадат и там проблеми.

Не бе, ние ич не се нервираме иако имаме право да се нервираме.
Вие крекате во ЕП преку гласот на наци-педерот Кирилов. Јас мислам дека ЕУ повторно како и за Спаска, нема да ви обрне многу внимание.

Покажуваш незнание на основни човекови права ... Уште повеке неразрешаването покажува,дека има страх тоj да излежи казната си во Бугариja или просто да се глуми решение докато изтетече казната на човека. Което реално и ке стане до 3 месеца.

Ако имаш право не значи дека твоето барање мора биде исполнето.

Инаку, дури и да се сложиме дека е тоа “човеково право“, јас не морам да се сложам со секој закон кој постој на планетава. На пример, заедно ќе се сложиме дека треба да се легализира проституцијата и марихуаната. Така, и квазибугарите во Македонија треба да се појавуваат во други случаи, а не во вакви и како оној на Спаска.

Насетувам кампања за легализирање на Бугарите во Македонија :) како нов критериум од ЕУ.

Нова пракса за избегнување на македонското право, купувајте бугарски пасош!

Мегународното право си е мегународно право и нема што да го дебатиламе. Дали ти бендисва на тебе,мене или на Хасан,се е едно. Това е това. Човекот не посакал ништо друго освет това што има право.

Што толкова се револтирате?! Еу ке изпита случаja и ако види проблем ке го постави на маса.

Еу неиспитала кај што треба овде ќе испитува.Секој ден во Бугарија ги кршат правата на Македонците а Еу се прави дека не гледа.Да не ја спомнувам Грција циганите незнаат за "М" од меѓународно право,ама не они ќе испитуваат во Македонија.Па после и ќе не караат малце - немојте така,меѓународни права,човекови права и дрн дрн јариња.Море марш у п.м. и вие и Еу.

А този,коjто не ти дозволува или спречува изполнунате на твоето правото мора да биде казнет.

Дај цитирај ми го тоа “човеково право“ каде се вели дека осудениот престапник може да си избира во која држава ќе одлежува казна!?

Доколку не го доставиш ова погоре ќе те номинирам за нова категорија - еБан за мајмунлак.

Jaс реков - едни протестират пред ЕП,а други внатре. Това е живота.

Не би рекол дека тоа е животот. Тоа е само единствената разлика. :)
Поарно да немаш право да зборуваш отколу да бидеш некој кого никој не сака да го слуша.

Абе се ипопрдевте дека сте во Еу.Иако сте на дното на Европа во секој можен поглед.Цените ви се повисоки од Македонија а имате 40% помала просечна плата од МК.Така да јасно ми е колку само убаво се живее во Бугарија немора да се посерете од радост дека сте во Еу.

Дај цитирај ми го тоа “човеково право“ каде се вели дека осудениот престапник може да си избира во која држава ќе одлежува казна!?

Доколку не го доставиш ова погоре ќе те номинирам за нова категорија - еБан за мајмунлак.
Това си е работа на jристите бе Братот... па и кога сакаш да научиш коj закон го регламентира-побараj си го има го свободно. Предпоставувам дека е билатерална спогодба,ако не е документ ратифициран от вашата држава.
-----
Еве намерих ти го
Конвенциjaта на Совета на Европа за трансфер на осудени лица.
Уште во член 2
http://www.google.bg/url?sa=t&sourc...mfmKBQ&usg=AFQjCNFw5nneZ59983J_p4zS-5oYaC3kOQ
То бива бива мрзел,ама...

А този,коjто не ти дозволува или спречува изполнунате на твоето правото мора да биде казнет.

Edni protestirat pred EP a drugi se WC vo nego..Navistina toa e zivotot...

Прво Спаска, сега и овој. Бугарите во Македонија пристрастени кон криминал :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom