Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Во тој случај зошто не им дозволија по желба на Јохан (кој требаше воопшто и да не го судат), Милошевиќ, Шешељ...по желба да си отслужат каде сакаат? Шешељ има српски пасош, но го служи во Хаг...има многу затвореници од разни држави кои отслужуваат казни во сосем трети држави...така одлучува судот според одредени сознанија и причини. Дали Бугарија (или било која држава) ги повлече сите свои осудени државјани од САД, Германија, Франција...Това си е работа на jристите бе Братот... па и кога сакаш да научиш коj закон го регламентира-побараj си го има го свободно. Предпоставувам дека е билатерална спогодба,ако не е документ ратифициран от вашата држава.
-----
Еве намерих ти го
Конвенциjaта на Совета на Европа за трансфер на осудени лица.
То бива бива мрзел,ама...
Стварно бугарските европратеници и држава се засилија со нелогичните постапки за добрососедство во последно време. Спаска, не-регистрација на колите од Бугарија, сега и овој криминалец. Мислам...се збореше за подобрување на добрососедски односи, а оно испаѓа обратно, секогаш едностраноБарањата и одговорите врзани за траисферот мора да се доставуваат во
писмена форма.
2. Овие барања мора да ги упати Министерството за правда на државата
молител на Министсрствот на правда на замолената држава. Одговорите мора
да се достанат по истиот пат.
3. Секоја страна може, во изјавата упатена до генералниот секретар на
Советот на Европа, да ја назначи својата намера дека ќе користи други врски.
4. Замолената држава мора, што побрзо, да ја извести државата молител
за својата одлука дали го прифаќа или го одбива барањето за трансфер.
штом е прекршил македонски закон, да лежи во МКД. Шо, да доиде во БГ и да го раним бес пари во затвор. Имаме си доволно тука.
ПС : Органот кон кој е поднесено барањето не е обврзан на истото да даде никаков одговор нити пак да го разгледува или одлучува по истотоТова е во ингеренции на други органи,а и нема какво да го пуштат,кога след 3 месеца излиза от затвора.
Лошото е дека нема отговор ... нито положителен нито отрицателен.
молба и нејзино исполнување се различни работи, затоа и се вика молба/барање. Не значи дека ако напишал молба, македонските судови треба да застанат во став мирно, нели.Бугарската држава преценjaва дали да побара или не,а и ако хората во германски,френски и така натаму затвори не са упатили желба за това или државата не е решила-не е поднесено и баране за трансфер. Наполно логично.
Това си е работа на jристите бе Братот... па и кога сакаш да научиш коj закон го регламентира-побараj си го има го свободно. Предпоставувам дека е билатерална спогодба,ако не е документ ратифициран от вашата држава.
-----
Еве намерих ти го
Конвенциjaта на Совета на Европа за трансфер на осудени лица.
Уште во член 2
http://www.google.bg/url?sa=t&sourc...mfmKBQ&usg=AFQjCNFw5nneZ59983J_p4zS-5oYaC3kOQ
То бива бива мрзел,ама...
Ти правиш разлика мегу трибунал за престапление срушту човечеството и обичен суд. Или казна от 3 години и казна-доживот.Навистина фино те окарактеризираа...Ти пуштив погоре дел од тие текстови. Мин., за правда од едната држава молител....дрн, дрн... Значи дека дава молба, што не мора да се прифати. Направи споредба со многуте затвореници од балканот кои даваа молби да лежат во своите држави (а не им дозволија, некои и коски оставија у Хаг), ќе ти стане јасно дека истиот прнцип е и во ЕУ, Брисел, Хааг...
У стави едните замолиле, другите не дозволиле...кој е тука проблемот според тебе?
Чл.2
2. Лицето осудено на територијата на една страна може во согласност со
одредбите на оваа конвенција, да се префрли на територијата на некоја друга
страна поради издржување на казната. За таа цел, тоа може да биде кај било кај
државата што ја изрекла казната или во онаа во која казната треба да се издржи,
да изрази желба да биде префрлено врз основа на оваа конвенција.
Точно и? 1 година не е доволен рок за вас да отговорите? Ако се вратиш на првиот пост и прочиташ - бугарските евродепутати са пратили писмото и точно заради това-со други зборове отложуване на отговор.Епа аналфабето тоа не е никакво “човеково право“ туку добра воља на државата во која е осуден.
Член 5, став 4:
4.[FONT=TimesNewRomanPSMT+1][FONT=TimesNewRomanPSMT+1]Замолената држава мора[/FONT][/FONT], [FONT=TimesNewRomanPSMT+1][FONT=TimesNewRomanPSMT+1]што побрзо[/FONT][/FONT], [FONT=TimesNewRomanPSMT+1][FONT=TimesNewRomanPSMT+1]да ја извести државата молител
за својата одлука дали го прифаќа или го одбива барањето за трансфер[/FONT][/FONT].
Моj личен став- сека држава мора да си чува интересите на своите грагани и ако некоj престапи правата на неjните грагани,таа да реагира. Еве ти го пресниот пример со македонските камионджии во грциja истото го трпиме и ние со наши шофери. И е нормално државите да чуват интересите на граганите си. Еве вашиот случаj со Тарчуловски - истата работа,но разликата при него е дека е на мегународен трибунал.Tuku fmi me interesira tvojt licen stav vo vrska so site ovie peripetii koi Bugarija gi pravi...Znaci tvoj stav kako covek a ne kako potparol na bugarskoto MVR...
Veruvam deka i sam si svesen za motivite poradi koi ti luge zemaat pasosi isto taka si svesen deka istite se izdavat nelegalno i bez nikakva procedura (po 100 luge prijaveni na ista adresa i slicno), pa taka veruvam deka si svesen deka isto taka tie luge nemat ni B od Bugarsko dnistveno sto go imat e licniot interes , i zatoa me interesira koj e tvojot licen stav...
Нема везе, Милошевиќ побара да отслужи во Русија колку се сеќавам...не му беше дозволено -туку во игра беше некоја трета земја (колку се сеќавам, одамна беше). Значи може, но не се дозволува. Исто ти е и ова.престапление срушту човечеството и обичен суд.
Она што не му одговара си го преќутуваат...а требаше да се регистрираат и според европските правила и препоракиАбе доволно е ама ко што дознав сега па овој криминалецов неќел да дојде во Бугарија.Незнам нешто се премислил - како и Омо илинден што неќат да се регистрираат.
Моj личен став- сека држава мора да си чува интересите на своите грагани и ако некоj престапи правата на неjните грагани,таа да реагира. Еве ти го пресниот пример со македонските камионджии во грциja истото го трпиме и ние со наши шофери. И е нормално државите да чуват интересите на граганите си. Еве вашиот случаj со Тарчуловски - истата работа,но разликата при него е дека е на мегународен трибунал.
Сите криминалци ја научи ја шемата земи Бугарско државјанство па кради во Македонија па, ако те уапста плачи дека те уапслиле дека си Бугароид. Па веднаш ќе ти дотрчаат `Братјата` на чело со Божо, неонацистот Сидеров и Каракачанов да ги `спасуваат`. Кради во Македонија Бегај во Бугарија. Бугарија стана прибежиште на сите криминалци на Балканов.
Уште си имун како Албанец имаш државно административен имунитет.Едно време беше ако си Албанец - имун си на законите во Македонија,сега бугарско државјанство е у мода.
Това е човешкото право е на г-н РизинскиЕпа аналфабето тоа не е никакво “човеково право“ туку добра воља на државата во која е осуден.
Член 5, став 4:
4.[FONT=TimesNewRomanPSMT+1][FONT=TimesNewRomanPSMT+1]Замолената држава мора[/FONT][/FONT], [FONT=TimesNewRomanPSMT+1][FONT=TimesNewRomanPSMT+1]што побрзо[/FONT][/FONT], [FONT=TimesNewRomanPSMT+1][FONT=TimesNewRomanPSMT+1]да ја извести државата молител
за својата одлука дали го прифаќа или го одбива барањето за трансфер[/FONT][/FONT].
А Бугарската држава решава,дали да побара неговото вракjaне,както е и станало.Устав
.....
Чл. 45.
Грагjaните имат право на жалби, предложениja и петиции до државните органи.
Това е пропуск во законодавството во Бугариja.Bugarski graganin koj bil vo Bugarija samo da go zeme pasosot i da potpise...Osven toa zaveden na adrese na koja se zavedeni uste minimum 100 tina drugi...
Vo Petric samo na edna ulica ziveat iljadnici Makedonci so Bugarski pasosi...ti ako neznaes , togas jas neznam nekoj na koj ne mu e kupen pasosot isto taka ne poznavam nekoj koj ima bilo kakvi vrski so Bugarija..
Samiot fakt deka pasosi se prodavat po oglasi vo dnevni vesnici dovolno govori za Evropskata opredelba na tvojata drzava..
Mene edno samo ne mi e jasno zosto Evropa ostanuva gluva na vakvo nezakonsko dodeluvanje na drzavjanstva...????
No ona sto najmnogu me cudi zosto vie obicnite gagani na Bugarija nemate hraborost da ja priznaete vistinata, tuku gi vrtite muabetot do beskraj...Ocekuvav barem nekoj od vas da ja ima taa doblest...
Чл. 25.
(1) Б'лгарски гражданин е всеки, на когото поне единијат родител е б'лгарски гражданин или којто е роден на територијата на Република Б'лгарија, ако не придобива друго гражданство по произход. Б'лгарско гражданство може да се придобие и по натурализација.
(2) Лицата от б'лгарски произход придобиват б'лгарско гражданство по облекчен ред.