Фан Клуб: Јувентус

F

FuckYouAll

Гостин
^Мело оваа сезона е ѕвер, ако сака некој од противничкиот тим да помини средина требит првин него да го праша дали смее.
Се виде колку можеме без него, периодот кога не играше 3 натпревари.:kesa:

А овај Аквилани ако продолжи да се влечи на терен и Ливерпул побараат 16м фунти јас лично ќе го вратам таму од кај шо дојде.

JUVE_Ultras

Ragazzo della piazza
Член од
22 септември 2010
Мислења
2.451
Поени од реакции
3.968
Добро, од сите што сте активни во фан клубов само јас не видов како Аквилани заслужува да го носи дресот на Јуве ?

Ми се чини дека Мело повеќе ја влечи топката напред а не Аквилани, а пак некој топки шо пробвит да ги дајт му се тотална утка, Полсен поубај дават.:toe:
Aко не е така демантирајте ме.
Ќе пробам да те демантирам:icon_lol:

Аквилани и те како придонесе за креативноста во средниот ред,очигледна е разликата во средниот ред помеѓу оваа сезона и претходните.Сети се само каков ни беше средниот ред со Поулсен,Тиаго,Алмирон,Сисоко...Ниту еден од овие не беше способен да повлече и да организира напад.За дефанзива беа добри али ниту еден од овие немаше визија за напад.

Аквилани игра добро и во напад и во одбрана,според мене еден модерен CM кој треба се откупи на крајот од сеззоната.
Точно е дека и Аквилани си имаше бледи партии,како и секој играч во клубов,али кога можеа играчине што ги набројав претходно да го носат дресот на Јувентус,не гледам зошто Аквилани не би можел.

Еве ти еден клип од неговите игри во првата полусезона :smir:

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
Ма и да освои Скудето (ги молам фановите од другите клубови да не го земаат ова здраво за готово, туку како пример и да не спамираат) за мене човекот не е материјал за во Јуве. Сеуште не можам да сфатам како во првиот дел од сезоната игравме мотивирано, фуриозно, агресивно, и кога губевме знаев дека тимот ќе притисне и во најмала рака ке изедначи, а после само 2 НЕДЕЛИ пауза бродот нагло почнува да тоне.

Точно е дека секој клуб има кризи во текот на годината, ама не се толку нагли и не траат колку нашата, пред се зашто се водени од способни тренери кои знаат да го издигнат тимот. Стојам на зборот дека имаме квалитетен тим, кој со 3-4 екстра засилувања ќе биде и шампионски. Не може некој да ме убеди дека Маркизио, Красич, Бонучи, Келини, Дел Пиеро, Кваљарела, Аквилани и другите не знаат да играат фудбал. Нас ни треба човек што ќе ги фура пред утакмица, особено со помалите екипи, како што би рекол Заев „да јадат живи луѓе“

Кога ќе имаме таков тренер, што јасно ќе им стави на знаење што се очекува од нив, кога води нема да се затвора како пичка, кога губи ќе ги внесе сите напаѓачи знаејќи дека пораз од 1 и 5 гола е исто, е тогаш ќе можеме да зборуваме за титула. Се дотогаш максимумот ќе ни биде 2-3 место.
Овој муабет го вртиме веќе 4 години, во ЈУВЕ константно се донесуваат просек тренери и го гледаме резултатот од сето тоа. Ањели го сака ЈУВЕ но треба да покаже малце заби, подитно мора да има смена на тренерот па шта буде нека буде, можда ќе делува како позитивен шок и ќе дојдеме до 4 место, не гледам каков напредок би имале со Дел Нери. Мое мислење е дека требаше да биде сменет уште по мечот со Парма. Доколку Ањели не реагира сега (иако е веќе доцна) до крај нема да има никаква промена. Неможе да губиме од Лече, Парма и Бари и сите да велат ќе биде подобро ќе биде подобро, кога? за 5 години за 10? Нема ли никаква промена Ањели влегува во ист кош со Блан и Џили, нема ли цврста рака, се е џабе.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Овој муабет го вртиме веќе 4 години, во ЈУВЕ константно се донесуваат просек тренери и го гледаме резултатот од сето тоа. Ањели го сака ЈУВЕ но треба да покаже малце заби, подитно мора да има смена на тренерот па шта буде нека буде, можда ќе делува како позитивен шок и ќе дојдеме до 4 место, не гледам каков напредок би имале со Дел Нери. Мое мислење е дека требаше да биде сменет уште по мечот со Парма. Доколку Ањели не реагира сега (иако е веќе доцна) до крај нема да има никаква промена. Неможе да губиме од Лече, Парма и Бари и сите да велат ќе биде подобро ќе биде подобро, кога? за 5 години за 10? Нема ли никаква промена Ањели влегува во ист кош со Блан и Џили, нема ли цврста рака, се е џабе.
Промена на тренер во овај момент е нож со две острици. (римембер Жаки?)

Од една страна го имаме ДелНери кој некако ја турка сезонава и има победи против јаки тимој шо значи со малку мотивација можи да го истурка тимот до ЛШ. Не гледам дека тимот е пропаднат во некоја си гооолема криза туку проблем е константноста.
Да не ме разбери некој погрешно вчерашната измена Красиќ - Сторари и кај мене ја прели чашата. ДелНери ми беше интересен тренер уште од времето на Киево и лани со исклучок на реметот од Ферара (5-1) исто потврди дека е солиден. Сезонава има доволно причини за да се сомневам во него. Многуте нерешени, нестабилната игра, чуудните измени, и капак на се несоодветните тактики... се премногу.
Како и да е ако се стегни и мотивира можи можи да ја истурка сезоната до крај.

Од друга страна ако дојди некој од ранг на Ферара т.е. Конте или Спалети ќе имаме еден гоолем прашалник ?

Dino-Juve

Juve Per Sempre
Член од
20 октомври 2005
Мислења
1.147
Поени од реакции
458

Од една страна го имаме ДелНери кој некако ја турка сезонава и има победи против јаки тимој шо значи со малку мотивација можи да го истурка тимот до ЛШ. Не гледам дека тимот е пропаднат во некоја си гооолема криза туку проблем е константноста.
Да не ме разбери некој погрешно вчерашната измена Красиќ - Сторари и кај мене ја прели чашата. ДелНери ми беше интересен тренер уште од времето на Киево и лани со исклучок на реметот од Ферара (5-1) исто потврди дека е солиден. Сезонава има доволно причини за да се сомневам во него. Многуте нерешени, нестабилната игра, чуудните измени, и капак на се несоодветните тактики... се премногу.

Од друга страна ако дојди некој од ранг на Ферара т.е. Конте или Спалети ќе имаме еден гоолем прашалник ?
Моментално тоа тие на тацна, тип на тренери со високо реноме и висок ранк моментално слбодни нема! Е сега ако избриаме помеѓу ДелНери,Конте и Спалети јас би се одлучил во моментов за Спалети бидејќи ми се гледа како поголем мотиватор од ДелНери, не мие јасно како вчера дозволи да влезе со поласила на терен а да бара 3 бода, не се иде така на победа чекаше Лече да не нападнат, Јувентус требаше уште од првата минута да нападни да му направи притисок на Лече за да постигне гол и немаше да се случи тоа што се случи со Буфон, Ањели малце нека го стави прстот на глава и нека размисли што се случува со клубот кај е грешката што не можат да се победат малите клубови, кој е крив и нека заземаат еден единствен став со цела управа што и како понатаму иако е доцна, сепак мислам дека има време да се поправат грешките и мислам дека е достижно тоа фамозно 4 место што го најавуваа преку цела година... Епа господине ДелНЕри и Марота ова е Јувентус не е Спамдорија да носите просечни играчи кој само можат да изборат опстанок во сериа А друго ништо. Се надевам дека работите ќе тргнат напред и ќе ги победиме сите утакмици што ни претстојат! А од другата сезона почнуваме одново.

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212

Да точно е тоа дека е нож со две острици но зависи каков тренер ќе седне на клупата. Да се прашувам јас би одел на ризик, ако не ризикуваш не добиваш. Не гледам што уште може да промени Дел Нери, немам ништо против човекот но кога гледа дека дека работите се out of control нека си даде сам оставка. Ризик голем е промена на тренерот може да потонеме уште толку а може и да се кренеме, шансите се 50-50, но таа опција ми е многу подобра отколку моменталнава ситуација, после пораз од Лече (кој се бори за опстанок а ни играше без 5 првотимци) не гледам излез, последниот збор ќе го има Ањели :wink:

Dino-Juve

Juve Per Sempre
Член од
20 октомври 2005
Мислења
1.147
Поени од реакции
458
Ете тутојуве брифираат дека ДелНери ќе има еден месец да за си го зачува тренерското место во Јувентус, ако не стигне до тоа фамозно 4 место за наследници на ДелНери се спомнуваат Антонио Конте и Лучијано Спалети. хмммм .? Значи типов ќе не води до крај сезона.?

шеф на подземје

зумбулот
Член од
25 август 2010
Мислења
1.213
Поени од реакции
76
^Мело оваа сезона е ѕвер, ако сака некој од противничкиот тим да помини средина требит првин него да го праша дали смее.
Се виде колку можеме без него, периодот кога не играше 3 натпревари.:kesa:

А овај Аквилани ако продолжи да се влечи на терен и Ливерпул побараат 16м фунти јас лично ќе го вратам таму од кај шо дојде.
Швајстајгер има усте една година од договорот што знали ако не го продолжи а има голема можност ке вреде на лето 20 милиони ,ете ти решение во средината не треба аквилани .

Член од
8 април 2010
Мислења
1.182
Поени од реакции
281
Швајстајгер има усте една година од договорот што знали ако не го продолжи а има голема можност ке вреде на лето 20 милиони ,ете ти решение во средината не треба аквилани .
:pos::pos:
Ако мислеше на Швајнштајгер за твоја информација има уште 5 години од договорот.

шеф на подземје

зумбулот
Член од
25 август 2010
Мислења
1.213
Поени од реакции
76
:pos::pos:
Ако мислеше на Швајнштајгер за твоја информација има уште 5 години од договорот.
епа треба да ми кажеш кога го продолжи бијдејки до пред 2-3 месеци го немаше продолжено и не се семеј како џоинт 3 ка да си пушел .

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
како што кажаа претходно Јувентус годинава игра одлично во дерби мечевите,но што се случува со послабите тимови ??? реалноста е дека во овој момент Јувентус е -7 бода од место за ЛШ,место кое не смее да се испушти годинава !!! никој не бараше од Дел Негро да освои Калчо(иако потајно сите се надеваа),а тој е на добар пат тоа да не го оствари....порази од екипи како Лече и Парма се незамисливи за шампиони !

Член од
20 декември 2009
Мислења
445
Поени од реакции
341
kockar18;4109861 и не се семеј како џоинт 3 ка да си пушел .[/QUOTE напиша:
:tapp:
Невероватен талент си другарче...... Скоро секогаш имо по нешто смешно во твоите постови... Продолжи така, мора некој да внесува и помалку ведрина и хумор ( иако ненамерно) на нашиот форум, кога барем на екипата не и оди ......

commandante

diablo blue
Член од
16 мај 2008
Мислења
393
Поени од реакции
72
Кога се игра следната утакмица?Мислам дека е сабота ама да не знае некој од колку часот???

acermk

лавот во сенка
Член од
18 јуни 2009
Мислења
1.926
Поени од реакции
839
Мене веќе искрено не ми се глеа пренос само се нервирам на грешки од фудбалерите и судиите и праам лом по дома од урлање, викање итн...

Kajgana Shop

На врв Bottom