Darksiders

Член од
8 декември 2008
Мислења
643
Поени од реакции
41
Ја симнав верзијата на SKIDROW и нешо ме зафркават. :mad:

Кога ќе се наполне до крајот инсталацијата, ми пишува " Non Responding " и се појавува за да инсталирам DirectX. Го инсталирвам DirectX-от и се појавува нешо " Microsoft Visual C++ 2005 SP1 " таква глупост и без разлика дали ќе стегнам " Yes " или " No " пак ме враќа на DirectX-от. Стегам Install/Don't Install и повторно пак се појавуват " Microsoft bullshit " и одново и одново, а инсталацијата си останува да си пишува " Non Responding ".
нема везе така дава, и мене исто ми беше, играта се пушта без проблем

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Мое мислење, верзијава за PC е многу лош порт, не можеш ни графика да наместиш, а да не збориме што освен на Xbox360 controller, не можеш да ја играш на друг пошо нешто е ептен избагирано со камерата -.- 1/10 за портот, 5/10 за играта.

--- надополнето ---

Со помош на емулатор го оправив џоистикот и некако почнав да го менувам мислењето за играва ^.^
Се мења графиката, имаш advanced тамо десно.

Нишо посебно играва, стаиле едно копче као деген се осеќам. Неможеш комбо да праиш со повеќе копчиња, само едно стискаш и бдееш. Консол крап.

Член од
27 април 2009
Мислења
2.482
Поени од реакции
1.669
После долги маки ја пуштив играва некако и ај се израдвав, нов проблем... :nerv::nerv::nerv:

Камерата само горе в небо ми е, неможам да ја сфртам на некој друг агол камерата. Прво, си помислив нешо од џојстикот ме зафркават, ама ни маусов не реагират. Аналог имав пуштено, ни то не реагират.

Ево вака ми стојт камерата, а карактерот можам да го движам....

Член од
8 декември 2008
Мислења
643
Поени од реакции
41
е за ова пома неам, јас без џојстик ја играв и немаше никаков проблем, играта не е ништо посебно, на крај многу здосадува

--- надополнето ---

уште нешто, што windows имаш, пишува за XP SP3, ако ја имаш 2-ката може и тоа да е проблемот

ONE

Член од
21 декември 2008
Мислења
895
Поени од реакции
64
После долги маки ја пуштив играва некако и ај се израдвав, нов проблем... :nerv::nerv::nerv:

Камерата само горе в небо ми е, неможам да ја сфртам на некој друг агол камерата. Прво, си помислив нешо од џојстикот ме зафркават, ама ни маусов не реагират. Аналог имав пуштено, ни то не реагират.

Ево вака ми стојт камерата, а карактерот можам да го движам....

Изгаси ја играта и исклучи го џојстикот, пушти ја и се ке биде во ред, само што ке мора да играш на тастатура. Највеорватно има некој BUG

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069

Нишо посебно играва, стаиле едно копче као деген се осеќам. Неможеш комбо да праиш со повеќе копчиња, само едно стискаш и бдееш. Консол крап.
Ама знаеш сега дека и ти го "дрвиш", така?

Поиграј саат време, не носи впечатоци само од прологот. Ќе имаш копчиња повеќе од што си требал латински поими по биологија да памтиш. И е проклето тешко, јас играм на гејмпад и ставив на Easy, па пак поголемите суштества ти зимаат третина HP со 1 удар. А ги комбинираат по 2-3 удари, па запознај се со копчето dash.
Понатаму, имаш интересни (а како што разбрав од другари кои веќе ја свртеле) и навистина ПРЕТЕШКИ puzzles и platforming.

Пробај ја, играј ја, не си симнал 13 гига за џабе. Ти ветувам дека впечатокот ќе ти се подобри.
Јас барав GoW like игра, каде што нема да се замарам со енергија, dash и слични глупости, него laid back ќе си играм на гејмпад - па успеа да ме напне играва. :)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069

Ама знаеш сега дека и ти го "дрвиш", така?

Поиграј саат време, не носи впечатоци само од прологот. Ќе имаш копчиња повеќе од што си требал латински поими по биологија да памтиш. И е проклето тешко, јас играм на гејмпад и ставив на Easy, па пак поголемите суштества ти зимаат третина HP со 1 удар. А ги комбинираат по 2-3 удари, па запознај се со копчето dash.
Понатаму, имаш интересни (а како што разбрав од другари кои веќе ја свртеле) и навистина ПРЕТЕШКИ puzzles и platforming.

Пробај ја, играј ја, не си симнал 13 гига за џабе. Ти ветувам дека впечатокот ќе ти се подобри.
Јас барав GoW like игра, каде што нема да се замарам со енергија, dash и слични глупости, него laid back ќе си играм на гејмпад - па успеа да ме напне играва. :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301

И јас го мислев истово кога ја почнав играва, само кликам и убив све :)

И таман да ја баталам (после 10 мин. играње), Мац)) ми вика му кажале дека е добра, и си викам да не е случајно како кај [PROTOTYPE] почетокот.... и во право сум бил.

Сега не можам да станам од играва, а комбо ударци и различни начини на тепање-колење-финиширање на непријатели имаш колку сакаш.
Играј понатаму ќе видиш, а и треба малку логика за играва, клучен фактор кој ме тера да ја играм.

Читај го (слушај го) Мац)) што ти кажува.

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Заслепени сте од недостигот на вакви игри за писи па се што ќе видите интересно ви е :P

Стигнав до местото кај што треба да собереш 500 души, 20 минути да тепаш глупи крипови со едно копче. После тоа изгасив и не ја пуштив пак. Можда и е подобра натака, али не ме задоволи на почеток. Може некогаш кога ќе нема игри за играње...

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Заслепени сте од недостигот на вакви игри за писи па се што ќе видите интересно ви е :P

Стигнав до местото кај што треба да собереш 500 души, 20 минути да тепаш глупи крипови со едно копче. После тоа изгасив и не ја пуштив пак. Можда и е подобра натака, али не ме задоволи на почеток. Може некогаш кога ќе нема игри за играње...
Ехееее, таман си стигнал до добриот дел. :)
Изиграј бе уште саат, ќе видиш. Почетокот е лесен, баш до таму некаде...

Член од
27 април 2009
Мислења
2.482
Поени од реакции
1.669
Изгаси ја играта и исклучи го џојстикот, пушти ја и се ке биде во ред, само што ке мора да играш на тастатура. Највеорватно има некој BUG
Неможам ни да се движам на WSDA. ниту пак на стрелките, а маусот не реагират. Во менито е во ред, може да одам горе-долу и со маусот можам, ама во играва неможам.:S

Инаку, имам Windows 7...

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Неможам ни да се движам на WSDA. ниту пак на стрелките, а маусот не реагират. Во менито е во ред, може да одам горе-долу и со маусот можам, ама во играва неможам.:S

Инаку, имам Windows 7...

Кога одиш таму да местиш контроли, што ти дава:
- Слика од џојстик да местиш копчиња
или
- Функцијата на секое копче подредени едно под друго?

Член од
27 април 2009
Мислења
2.482
Поени од реакции
1.669
Кога одиш таму да местиш контроли, што ти дава:
- Слика од џојстик да местиш копчиња
или
- Функцијата на секое копче подредени едно под друго?
Слика од џојстик, ама неможам да наместам контроли. Само тие шо се наместени во играва и ми кажува кое копче за кое служи.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Слика од џојстик, ама неможам да наместам контроли. Само тие шо се наместени во играва и ми кажува кое копче за кое служи.
А имаш било каков џојстик приклучено во РС? Или да си инсталирал драјвер за џојстик?

Кај мене тоа мени ми го дава САМО кога ќе го приклучам џојстикот на USB. Ако не е приклучен, не го дава така.

Член од
27 април 2009
Мислења
2.482
Поени од реакции
1.669
А имаш било каков џојстик приклучено во РС? Или да си инсталирал драјвер за џојстик?

Кај мене тоа мени ми го дава САМО кога ќе го приклучам џојстикот на USB. Ако не е приклучен, не го дава така.
Да, не го имав исклучено USB, само рачката ја имав истаено. Сега е во ред кога ја играм на тастатура...

А нема некој начин да се играт на рачка? Или морат вака? :(

Kajgana Shop

На врв Bottom