Омилен/и DJ-и ?

merlin

Мадридистика...
Член од
29 јуни 2006
Мислења
543
Поени од реакции
119
за мене, дефинитивно најдобар ми е Армин Ван Бурен. :back:

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.611
Поени од реакции
14.465
Џабе е се, и до утре да зборуваме на темава кој е најдобар, нема никогаш да го најдеме заедничкиот одговор. Не може мене некој да ме убедува со клипови и листи дека Тиесто или Армин се најдобри. Се е разлика на вкусови, и затоа сите си имаме различни мислења дека Тиесто или Армин или Абоув и Бејонд се најдобри.

За мене Тиесто беше цар кога почнав да слушам електронска музика, на 11/12/13 години. Тоа беше времето кога тој го издаде мислам албумот со Трафик, Адаџо, итн. После тој албум, повеќето од песните што ги направи Тиесто, се сра*е за мене, и не ги обожавам. Едино како подобри можам да ги издвојам преработката на Calvin Harris - I'm not alone, и сега од новиов албум, Louder than boom. Останатото се што направи после Трафик е лошо, бар за мене.

Сега за сега, број еден за мене е сеуште Роџер Санчез, затоа што го врти баш оној стил кој јас го посакувам. После него има многу, David Penn, Jerome Isma-ae, Abel Ramos, Arno Cost, и многу други, да не ги редам оти ќе треба цела страна да ја напишам. :)

aleksandarreal

Sport fanatic
Член од
15 мај 2009
Мислења
905
Поени од реакции
276
Ова што го постирам е како reply за тие што мислат дека Tiesto или Armin Van Buuren или Above & Beyond се најдобри диџеи. Сите овие можат вода да му носат на Laurent Garnier пошто човекот си има 20 години искуство и многу нормално дека ќе биде подобар од сите нив. Јас сеуште си стојам на моето последно мислење дека за мене Skazi е најдобар дџ, ама сепак и тој иако е СТВАРНО добар, му треба уште работа за да го достигне Laurent Garnier.
скази најдобар дј ???? се попали на саем а?? хахахахха ти изглеа влезен си у израелскиот филм п.с предлагам на темава да и се стаи една анкета со 20 дј-и + место за некој 21дј по избор па да гласаат сите членови од форумов и да видиме кој ке биде прв ја мислам дека тиесто ке остане цар бар у наредните 10 години

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933
скази најдобар дј ???? се попали на саем а?? хахахахха ти изглеа влезен си у израелскиот филм п.с предлагам на темава да и се стаи една анкета со 20 дј-и + место за некој 21дј по избор па да гласаат сите членови од форумов и да видиме кој ке биде прв ја мислам дека тиесто ке остане цар бар у наредните 10 години
Точно дека се попалив на саем, ама не од журката што беше пред 2 недели, туку таа што беше лани на 31 мај. Тогаш правеше 3 саати DJ Set и направи ремек дело кое уште ќе ми остане во спомени. За среќа го имам тој сет дома, па секој ден си го слушам и му се восхитувам. Му бев и прехлани на журка во Охрид, ама за жал тогаш не можев до крај да останам па не го дослушав целиот сет, а и рака на срце не го ни слушав со голема концентрација (не дека не чинеше музиката што ја пушташе, туку некако не ми беше погодено времето за журка). Иначе, тоа дека сум влезен во израелскиот филм би рекол НЕ, ама дека сум навлезен во psy-трансот, е тука веќе викам ДА. Иако израелците се најдобри трансери, сепак не може да се заборават и оние од Русија, Португалија, Германија, Франција... па дури и нашиве Македонци (за кои мислам дека не ги ни знаеш, а кои прават журки насекаде низ светот).

Ја подржувам идеата за Voting, ама мислам дека ќе се јават несогласувања ко што имаше неколку страници назад, кај што некои мислеа дека Хип-Хоп диџеите се подобри од Техно диџеите (пошто за нив техно диџеите само притискале "Play", или ко што мислиш ти, дека psy-транс диџеите не ги бива.

S

StormRage

Гостин
ќе живејт и тој на стара слава ко сите... види сеа ја мислам дека нема смисла поќе да се пишит на темава пошо aleksandarreal не искампузи сите овде и само тиесто и крај... значи единствено е само тој да добие бан и да си прајме муабет на рат па само да може да не чита...

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
За мене најдобри DJ-и се The Panacea, Technical Itch, Noisia, Wikkid Nasty, Spor, Limewax, Aphrodite, Sub Focus, Кирил Џајковски..

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.493
Поени од реакции
8.004
Гад.Хејт.Ас.Ол го заборави Dillinja. Го слушав лани на EXIT на изгрејсонце, и имаше извонреден сет кој за жал до пола го слушав. И беше многу подобар од SHY FX (за кого и уствари отидовме на EXIT).

Ова додуша ти е школски пример за DJ vs Producer.

Член од
9 март 2009
Мислења
999
Поени од реакции
392
иако не сум многу по трансот,сепак мое мислење е дека дј Тиесто моментално е најдобар

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Човече напна ти со тој Тиесто... Иначе што викаѓ дека ќе остане цар у наредните 10 години грешиш дека тиесто сега трга по други правци на музиката, нешто како беше инди бенд ќе правел looooooooooool

Член од
27 септември 2009
Мислења
86
Поени од реакции
9
Мислам дека Тиесто моментално е број еден у светот

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
иако не сум многу по трансот,сепак мое мислење е дека дј Тиесто моментално е најдобар
Ти мислиш

И ти мислиш

Мислам дека Тиесто моментално е број еден у светот
И ти мислиш

И сите ке си мислат што сакаат.
Кога ќе го докажете тоа што го мислите? Никогаш
Зошто? Заради различни вкусови на луѓето.
Александар, дали ти уопште си пуштил друга песна освен тиесто? За да чуеш дека не е једини со квалитетни траки? Дали си прочитал новости за Тиесто? Дека твојот омилен ДИЏЕЈ Тиесто сеа ке дрнка гитара во инди рок бенд. Дали си размислил дека Тиесто јајцата ке си ги шитне само за да го има на телевизија?

Kajgana Shop

На врв Bottom