Омилен/и DJ-и ?

Cyber Knight

House music
Член од
16 мај 2007
Мислења
785
Поени од реакции
186
Martijn Ten Velden...Страва е дечкото:vozbud:
А од нашава екипа, дефинитивно сум голем фан на Кирил Џајковски, и на Никифор.

Член од
19 јуни 2007
Мислења
3.422
Поени од реакции
116
Не е најдобар ама е еден од најдобрите: Кирил Џајковски!!! :):):)

Voice of Jericho

Twisted Firestarter
Член од
13 септември 2008
Мислења
301
Поени од реакции
137
За мене најдобар е Tiesto, на прво место. А инаку има и други многу добри диџеи, како Armin Van Buuren, Paul Van Dyke, Paul Oakenfold, Roger Sanchez (Многу ми е криво што не бев на овој ДЈ...) и други. Едвај чекам да дојде Tiesto пак, минатиот пат беше лудница!!!

Член од
4 јуни 2007
Мислења
2.885
Поени од реакции
189
OMG! 90 % од споредбите и објаснувањата се парадоксални.

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
Bozeeeeeeeeee....koj vi dade dozvola da pishuvate na topikov?

Znae nekoj (normalno isklucocite na strana) sho e razlikta izmegu Dj,producent,artist i muzicar? Luge,meshate babi i zabi :uvo:

Член од
19 јуни 2007
Мислења
3.422
Поени од реакции
116
Bozeeeeeeeeee....koj vi dade dozvola da pishuvate na topikov?

Znae nekoj (normalno isklucocite na strana) sho e razlikta izmegu Dj,producent,artist i muzicar? Luge,meshate babi i zabi :uvo:
Па друже сите кои ги набројавме се меѓу другото и DJи. Некои од нив се продуценти но сепак се занимаваат со диџејство :)

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.497
Поени од реакции
8.020
Скофилд а и јас, сакаме да кажеме дека луѓето кои се бават со електронска музика даваат различни перформанси како продуценти и како ди-џеи.
Секоја чест на мајсторите како Josh Wink, Carl Cox кои покрај одлична продукција владеат и над грамофоните кога пуштаат музика која не е нивна. Но голем број од наведениве ретко се добри и ди-џеи и продуценти. Бај д веј не знам кој ви е филмот со Тиесто, тој пушта цело време негова продукција или на некој сличен на него. Нема скреч, нема приказна во сетот, нема движење од бавно кон брзо...

Класичен пример за ова е Моранди, едни од најдобрите продуценти на електронска музика ги оставија разочарани сите познавачи на електронската музика кога прв пат дојдоа во Скопје. Друг пример е Vibe Tribe одлични продукции ама кога беше во МСУ буквано заспав на неговиот сет. Нешто што ми се има случено само 2 пати во живот.

И стварно не можам да сфатам како за најдобри пишувате ди-џеи на кои никогаш не сте им биле на журка. :tapp:
Или сте биле само на нивната и одеднаш станувате познавачи.

Според мене најдобри: Jean Borelli, Dino Psaras, Tomcraft, PYRO, DJ Ahmaad

Член од
19 јуни 2007
Мислења
3.422
Поени од реакции
116
Ок Тончи фала за исрпниот одговор :)

Иначе морам да го напоменам и Christopher Lawrence. Вчера го слушав на едно он-лајн радио со микс од 2007ма и сабајле со микс од 2005та. Типот е феномен. Супер спој на неговиот и на трансот на израелските ѕверки GMS. Исто така во live настапот имаше вметнато и траки од Alian Project и од други повеќе или помалку познати имиња од светската транс сцена. Се на се одлични миксови.

И мислам дека токму ова е пример за тоа што Тончи го збореше :)

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.859
Поени од реакции
11.526
Ништо, ништо, ви кажа убао Тончи, излишни се секои понатамошни коментари :icon_lol: јбг тоа е, факат...морам да го додадам и Sven Vath...толку :)

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Ја па на ВајбТрајб одлично си поминав...сум бил доволно пијан изгледа,од диџеиве на кои сум им бил на журка дифинитивно Тиесто ми има влезено у срце

Kajgana Shop

На врв Bottom